Het Alexander Concept

Een andere kijk op ziekte, gezondheid én herstel 

Gedachtegoed

Onbewuste chronische stress is vaak de veroorzaker én instandhouder van fysieke-, mentale- of emotionele klachten. Door het onbewuste brein aan te sturen ontstaat er een optimale lichaam/geest interactie. De stress respons stopt, het zelf herstellend vermogen doet de rest.

Missie

Het is binnen 20 jaar vanzelfsprekend dat wij zelf zo’n grote invloed hebben op ons welzijn, geluk en gezondheid, dat onze training volkomen overbodig is geworden. 

Wetenschappelijk

Onze training is gebaseerd op een stevig wetenschappelijk fundament en is bewezen effectief. 

86% van onze deelnemers herstelt blijvend. Dit is via onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek gemeten.

Waarom

Wie is spreker Helga Verhoeven

HELGA VERHOEVEN | OPRICHTER & HOOFDTRAINER

Geboren in 1960, moeder van twee zonen en een trotse, stralende oma.
Helga is sinds 2000 werkzaam als therapeut en coach en heeft samen met Jaap Vermeulen in 2009 Ander Leven opgericht.
Ander Leven biedt een 4-daagse training voor mensen met chronische klachten; het Alexander Concept.  

Wat anderen zeggen

Deskundigen aan het woord

Dr. Gijs Kummeling bedrijfsarts
"De training bij Ander Leven is een ongeëvenaard snelle en effectieve manier om mensen hun herstelvermogen aan te laten spreken. Ik heb mensen verwezen met o.a. burn-out, depressie en zelfs PTSS. Bijna altijd zie ik zeer goed resultaat, met grote vooruitgang binnen enkele weken. Als deelnemer heb ik ook geprofiteerd van de training en andere deelnemers zien herstellen."
Dr. Sofie Reubens 

huisarts

"Na de training merkte ik meer en meer dat ik als huisarts vooral aan symptoombestrijding deed en niet bezig was met waaróm iemand ziek wordt. Ik besloot me bij te scholen en in mei 2017 ben ik gestart met een eigen huisartsenpraktijk, helemaal in de filosofie van het Alexander Concept."

Dr. Katelijne van Hoeck  & 

Dr. Herlinde Wynants artsen

“Het Alexander Concept is een training die aan de deelnemers tools geeft om een nieuwe start te maken. Het Alexander Concept maakt gebruik van een scala aan inzichten en technieken uit diverse therapieën uit binnen- en buitenland en brengt ze samen in één krachtig instrument. Door nieuwe banen aan te maken in de hersenen gaat de focus van disfunctioneren van geest en lichaam over naar nieuwe gezonde patronen. Deze techniek werkt zowel voor lichamelijke als mentale of psychische klachten”.

Stefan Pasture - oud-voorzitter

CVS-Society Vlaanderen

"Wanneer er meerdere positieve getuigenissen binnenkomen bij onze vereniging VZW CVS-Society dan sturen we meestal enkele mensen uit om de therapie of training te gaan volgen. Zo vormen wij ons een idee van de waarde. Zo ook met het Alexander Concept. We vroegen ons af of de bijzondere getuigenissen op hun site wel mogelijk waren. Zonder enige twijfel mogen we stellen dat we zelf hebben mogen ervaren en hebben mogen zien bij de meeste deelnemers dat er significante vooruitgang werd geboekt. We willen deze training van harte aanbevelen!"

Interview onderzoek

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat 86% van onze deelnemers duurzaam herstelt. Ook na een jaar zijn de veranderingen die je ervaart na het volgen van het Alexander Concept nog altijd aanwezig. Klik op het korte en informatieve filmpje waarin onafhankelijk onderzoeker Tim Choy je meeneemt in de effecten van ons traject. 


Procentueel gezien ervaart 93% van de deelnemers een direct trainingseffect; een verbetering in hun lichamelijk en/of geestelijk welzijn. Bij 83% van deze groep is het effect snel en blijvend en treedt duurzaam herstel op. Bij 10% van deze groep is het effect tijdelijk van aard. Van de 7% die geen direct trainingseffect ervaart, herstelt uiteindelijk 3% na een jaar alsnog naar een gezond welzijnsniveau. Bij 4% van de deelnemers treedt geen effect en geen herstel op.

In de media

De Limburger
Stralend Leven blog
Plus Online
Intermediair