Ondanks dat ik met veel overtuiging de training inging, was ik toch enigszins sceptisch. Hoe kon het zijn, dat door een 3 daagse training, ik verlost zou worden van mijn slopende vermoeidheid die me al 5 jaar teisterde? En van mijn tergende spierverzuring? Ja dus. Het is uiteindelijk gebeurd.

Na de verdiepingsdag, 6 weken na de training, was het proces voor mij voltooid.

Ik voel me goed, opgeruimd, mentaal ijzersterk en fysiek meestal goed. Als ik weer voel aankomen dat ik een slechte dag dreig te krijgen, weet ik nu wat ik moet doen. En het werkt! Je hebt zoveel invloed op hoe je je voelt. En als je dat eenmaal onder de knie hebt, merk je dat de omgeving ook reageert. En dan is de negatieve spiraal doorbroken. En heb je zelf regie over je welbevinden.

Ik had in die 5 jaar ervoor, diverse onderzoeken ondergaan in verschillende ziekenhuizen. Neuroloog, cardioloog. Niets gevonden. Ik werd er moedeloos van.

Doorgestuurd naar het Radboud Ziekenhuis, naar een gespecialiseerde internist voor infectieziekten. Ik had verschijnselen die deden denken aan Lyme. Maar daar was negatief op getest. Echter de klachten waren dusdanig ernstig dat werd besloten om me helemaal binnenstebuiten te keren.

Hartfilmpje, hartechografie, fietstest, bloedonderzoek op bijna alles dat je kunt onderzoeken. B12, magnesium, vitamine D en de chronische variant van Q koorts om een paar belangrijke te noemen. En nog maar een keer Borrelia. Uitslag: Mevrouw, u heeft alleen maar last van de overgang. Help!

Zelf van alles ondernomen: fysiotherapie , acupunctuur, yoga, fysiofitness, mesoloog, allerlei supplementen, psychotherapie. Natuurlijk niet zinloos maar ik raakte niet van mijn fysieke klachten af. Die werden alleen maar erger. Het leek wel alsof, hoe meer ik probeerde om er vanaf te komen, hoe erger het werd.

Nadat ik de training had gedaan voelde ik me een stuk beter. Ik had zelf de sleutels in handen. Toch had ik nog regelmatig slechte dagen. De moed zonk me dan in de schoenen. ‘Zie je wel, het werkt niet voor mij’, dacht ik dan.

Toen kwam de verdiepingsdag. Ik weet niet precies hoe, maar toen is er blijkbaar iets gebeurd waardoor het kwartje definitief is gevallen. En ik volledig ben hersteld.

Mijn omgeving is net zo verbaasd als ik. Maar eigenlijk is het ook heel logisch dat het zo goed werkt. Je hoeft alleen maar te bedenken hoeveel negatieve impact het heeft wanneer je iets akeligs overkomt. Dan doet je lijf meteen mee. Zo eenvoudig werkt het. Daar is geen ziekte of aandoening voor nodig.

Ons lichaam, geest en ziel zijn één geheel! En maar een deel daarvan behandelen is niet voldoende. Daarom is de training zo ontzettend goed!

Gun het jezelf en sta open voor een ander leven!