Ander leven, een jaar na de training.

Een jaar geleden zag mijn leven er heel anders uit dan nu. Toen was ik al 13 jaar uitgeput en sliep ik ´s nachts bijna niet. Een klein stukje wandelen ging, hoewel ik ook wel eens doodmoe op de stoep ging zitten terwijl ik nog maar 2 straten van huis was. Kleding kopen was een ramp, in de winkel rondstruinen was vreselijk vermoeiend. John deed dat voor mij terwijl ik op een stoel zat. Hij haalde van alles uit de rekken en liet het mij zien. Hij vond dat gelukkig leuk om te doen en voor mij was het een oplossing. Maar als er dan gepast moest worden was dat voor mij de volgende ramp. Dát was pas vermoeiend! Soms nam ik dan maar wat kleding mee naar huis en vroeg of het geruild mocht worden als het niet paste. Overdag sliep ik ook nog uren, ook als er bezoek was. In huis deed ik helemaal niets, dat lukte gewoon niet.
Ik had een vreemde uitputting die niet te verklaren was en die ik ook niet uit kan leggen. Aan iemand die geen cvs heeft (gehad) kun je niet uitleggen wat voor een uitputting dat is. Normale uitputting heeft een oorzaak en gaat weer over als je uitgerust bent. Maar met cvs ben je nooit uitgerust.

Maar toen kwam ik bij Ander Leven terecht en deed er de training. Ik leerde het Alexander Concept. Ik slaap vrijwel altijd goed. En als het eens niet lukt dan komt dat omdat ik in mijn hoofd  aan het malen ben. Dan ga ik me tot rust brengen door het Alexander Concept toe te passen. Meestal helpt dat, een enkele keer niet. Maar het verschil met een jaar geleden is dat het nu een uitzondering is als ik niet kan slapen,terwijl het daarvoor een uitzondering was als ik wél kon slapen. Wat een verschil!

En ik heb weer energie! Natuurlijk ben ik nog wel eens moe, maar dat is een normale vermoeidheid, die weer over gaat. Ik kan een voorbeeld geven van wat ik weer kan. Laatst waren we ruim 2 ½ uur onderweg. We zijn naar een meer gewandeld en hebben daar wat rondgelopen. Toen zijn we over het strand teruggelopen en hebben daar oude, door de zee afgesleten, stukjes glas gezocht. Die liggen tussen de steentjes aan de rand van de zee. Dat is goed zoeken tussen de steentjes, lopen, bukken en af en toe wegspringen voor de golven. En ik vond het heerlijk! Ik dacht er niet eens aan om te gaan zitten, het was niet nodig. Wat een ervaring!

Ook in huis help ik weer mee, John en ik verdelen de taken en ik ben heel blij dat ik dat weer aan kan.
Ik ben helemaal gereset naar het jaar 2000. Het gaat weer helemaal goed met me. Ik kan doen wat ik wil doen. En natuurlijk gaat dat allemaal niet meer zo soepel als voorheen, maar ik ben nu ook wel weer 14 jaar ouder dan voordat ik cvs kreeg!

Alles bij elkaar genomen ben ik een heel tevreden mens en ik raad iedereen, die iets mankeert, aan om het Alexander Concept te gaan volgen.

Han