Bij mij speelde al ruim vier jaar een combinatie van slapeloosheid (‘s nachts paar uur wakker liggen), chronische vermoeidheid, HSP, burn-outklachten, stress, moeilijk kunnen ontspannen en wisselende kwaaltjes. En dat terwijl mijn leven verder niet (meer) stressvol was. Ik had al veel geprobeerd maar niks hielp echt. Ik had het gevoel niet bij de CRUX te kunnen komen. Als het zo doorging was/werd ik voor de rest van mijn leven arbeidsongeschikt.

Toen ik weer eens niet kon slapen googelde ik op internet in de hoop iets te vinden dat het tij kon keren. Ik stuitte op de website www.anderleven.nl. Ik herkende het verhaal van de chronische stressrespons. Dat was voor mij de CRUX waar ik maar niet bij kon: op onbewust niveau was de schakelaar op “gevaar” blijven staan. Bij mij was dat o.a. merkbaar doordat ik ‘s nachts (onbewust en subtiel) alert bleef ook al was ik doodmoe en was er niets aan de hand. Ik kon mijn lijf niet meer totaal ontspannen en bleef uren wakker. (En ja, ik had al -tig soorten ontspanningsoefeningen uitgeprobeerd).

Met medeweten van mijn huisarts gaf ik mij op voor deze training. Dankzij het eenvoudig toe te passen Alexander Concept gebeurde het wonder: Ik heb de schakelaar binnen twee dagen training kunnen omzetten. Ik kreeg acuut mijn energie terug die ik ruim vier jaar kwijt was geweest!

Met de aangereikte oefeningen kan ik nu zelf oude patronen en niet behulpzame overtuigingen herkennen én ombuigen in behulpzame patronen/overtuigingen. Hierdoor heb ik mijn gezondheid terug gekregen.

De kracht zit hem in het leren aansturen van het onbewuste en deze het werk laten doen. Slim gebruik maken van de eigenschappen van ons brein. Geen magie, wel logisch en eenvoudig en zonder medicijnen! Bovendien leuk en verrassend om te doen. Ik voel mij er bijzonder goed bij.

Nu, drie maanden na de training, voel ik mij nog steeds heel goed. Ik sta dagelijks om 8.00 uur op en heb nu drie dagdelen per dag om actief te zijn in plaats van één. Geen last meer gehad van oorsuizen, vage blessures of griepje(s). Ik heb geen melatonine of slaappil meer hoeven nemen sinds de training. Ik heb mijn energie weer terug en mijn conditie neemt toe. Ik kan mijn lijf weer echt ontspannen en ’s ochtends uitgerust wakker worden.

Ik heb de regie van mijn leven weer in eigen hand. Mijn Andere Leven is begonnen en ben het volop aan het uitbouwen. Bovendien heb ik alle vertrouwen dat ik dankzij het Alexander Concept op het goede spoor blijf.

Lieve mensen van Ander Leven: dank voor dit waardevolle geschenk!

Ida