Een groot deel van mijn leven schoten gedachtes door mijn hoofd waarom ben ik hier, waarom ben ik niet zoals de rest en vooral waarom overkomt mij dit ‘allemaal’. Deze gedachten hebben jaren lang de overhand gehad op mijn emotionele gemoedstoestand. Dit uitte zich in vermoeidheid, constant de zenuwen hebben, slapeloosheid, hartkloppingen, het idee hebben dat je in de gaten wordt gehouden en vooral een behoorlijke dosis zelf haat.

Via een vriend kwam ik in contact met Ander Leven, ‘bekijk de website anders even’. Bij het bekijken van de website dacht ik al snel: lekker zweverig, dit wordt dus niks. Deze verhalen zijn te mooi om waar te zijn en dat zullen ze dan ook wel zijn. Ik pas ook helemaal niet tussen de verhalen die ik lees en het publiek wat er op de trainingen af komt. De klachten die ik heb zijn echt niet zo erg als wat ik lees. Laat staan dat ik genees, ik heb geen ziekte dacht ik nog. Ik ben pas 26 dus veel te jong om aan zo een serieus traject te beginnen, zal ik wel serieus genomen worden?

Na het beluisteren van de interviews op de website met Helga Verhoeven werd het mij duidelijk dat deze mevrouw weet waar zij het over heeft. Ik herkende mijzelf in de onderwerpen die besproken werden, vooral de altijd aanwezige stress die niet in verhouding staat tot het geen wat je doet of ervaart was een trigger voor mij.

Na een week twijfelen besloten om mij in te schrijven en het traject te starten. Tot aan het consult een dubbel gevoel of deze training wel echt bij mij zou passen. Tijdens het consult ben ik compleet van gedachten veranderd, holy shit dit is interessant. Vooral de verbazing dat iemand mij zo wist te raken die ik helemaal niet kende vergeet ik nooit meer. Vol vertrouwen keek ik uit naar de training.

Bij aanvang van de training bekropen toch de gedachtes mij weer of ik wel goed deed aan dit traject. Tijdens de training werden mij dingen aangereikt die ik de rest van mijn leven kan gebruiken en toepassen. Met heel veel trots kijk ik terug op de drie interessantste en heftigste dagen uit mijn leven. Ik kan dit iedereen aanraden, met of zonder klachten.

Ik heb een ander leven.

Jeroen