Mijn ‘Ander Leven’

Vanaf het moment dat ik hoorde over de training van Ander Leven, was mijn interesse gewekt. Na de diagnose CVS, uitvloeiend uit de ziekte van Pfeiffer, kon ik amper voorstellen dat je zo vooruit kon gaan qua energieniveau. Nu een aantal maanden verder, kan ik me amper voorstellen dat ik me ooit anders heb gevoeld.

Mijn grootste wens was om mijn lichaam & geest samen te laten communiceren. Wat een verrassing krijg ik nog dagelijks om te voelen hoe dat is. Een uitdaging om met deze gevoelens om te gaan en een verademing om me te realiseren dat ik juist energie krijg door meer rust te nemen.

Tijdens de training zelf, had ik het idee dat ik ‘het’ niet voelde. Eenmaal thuis merkte ik dat ‘het Ander Leven’ wel degelijk heb gekregen. Het besef dat je veranderd bent en zoveel rust mag ontvangen, is heerlijk. Het leren jezelf zien en jezelf te kunnen herpakken is een verademing.

De eerste dag van de training, kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Het leren loslaten van je eigen overtuigingen en verder te kijken dan je gewend bent, is een grote uitdaging voor mij geweest. Maar het besef dat ik een ‘Ander Leven’ heb gekregen, door mezelf en door alleen bij de training aanwezig te zijn, is meer dan de moeite waard! Want wie wil er nou geen ‘Ander Leven’?

Er zijn momenten dat mijn geest zich afvraagt: heb ik ‘het’ nog. Later lach ik om mezelf, omdat ik weet en voel dat ‘het’ nu normaal is geworden. De extase van de eerste dagen, wordt een permanent gevoel van rust en mogelijkheden.

Het zijn wie ik ben en ook daarin mogen en kunnen zoeken naar rust, maakt mijn ‘Ander Leven’ zo mooi. Fouten, opties, verrassingen, uitdagingen, moeilijkheden, passies, alles kan! Want ik ben ook iemand die alles kan en mag voelen!

Na ruim zes maanden in mijn ‘Ander Leven’, kan ik het samenvatten als: een combinatie van rust en power!

Mijn leven, mijn mogelijkheden, mijn grenzen die te verleggen zijn, mijn lichaam en geest die samen communiceren, mijn gevoel, mijn eigen gunfactoor, mijn geluk en mijn gezondheid! Heerlijk om ‘mij’ in een ‘Ander Leven’ te zijn!

Linda, 33 jaar