Eén week na de training 
Na jaren ME/CVS en aanverwante klachten gehad te hebben, ben ik sinds een week gestart met een ANDER LEVEN. Ongeveer anderhalve maand geleden stuitte ik op de site van Ander Leven. Die sprak mij meteen enorm aan: dit wil ik gaan doen!!!

Maar ja.. na 9 jaar aan huis gekluisterd te zijn en bijna niet onder de mensen te zijn geweest, kan ik toch zeker geen 3-daagse training gaan volgen en dan ook nog eens in een groep?! Ik heb er toch maar een mailtje aan gewaagd. En na het hierop volgende telefonische contact met Helga, wist ik: dit wil ik zo graag doen!!

Wat een sprong in het diepe. Alleen de reis naar Friesland al vanuit Den Haag en dan ook nog eens 3 dagen training in een groep. Het is me allemaal gelukt.

Het was prachtig om alle veranderingen van alle deelnemers en van mezelf mee te maken, te ervaren en te delen. De chemie en verbondenheid in de groep ontstond spontaan.

De begeleiding (Helga, Jaap en Lisette) is geweldig, ze zijn zo ontzettend betrokken. Ze gaven en geven mij de steun en het advies dat ik nodig had en voelen dat feilloos aan.

Nu, een week na de training, ben ik vol vertrouwen en met een brede smile een ANDER LEVEN begonnen. Een leven van herstel!

Marijke

Dit wil ik ook graag met jullie delen. Vanochtend, tijdens volledige acceptatie van een paniekaanval, kwam er een beeld van een opengaande lotusbloem te voorschijn. Daarna heb ik dit gedicht geschreven:

Openen

Ik voel me
als een lotusbloem
Zachtroze
Spreid mijn bloembladeren
helemaal uit
Ik open me voor
de zonnestralen
Ze geven mij
kracht
energie
warmte
licht
Ik voel
volledige ruimte
om mij te openen
Ik word gevoed
door de aarde
Helemaal compleet

Ja, ja, wat het AC-Proces teweeg kan brengen; Marijke schrijft spontaan een gedicht.

Twee maanden na de training
Ik ben mijn activiteiten, zowel fysiek als mentaal, steeds verder aan het uitbreiden. En dat gaat razendsnel. Eerst het fysieke gedeelte. Vandaag heb ik bijv. langs het strand gewandeld met m’n voeten in de zee. Daarvoor het duin overgelopen en door het mulle zand
naar de zee. Mijn man en ik hebben heerlijke broodjes gegeten op het strand, daarna zijn we terug gewandeld. Kun je je voorstellen dat ik voor de training iedere dag drie minuten liep. verder niet. Niet te bevatten, wat een verschil!!! Ook ben ik na negen jaar op de fiets gestapt en rijd steeds verder en geniet met volle teugen! Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, zo van hier fiets ik weer, yes! Ik rijd weer auto, daardoor ben ik al een aantal keren alleen opstap geweest. Voor de training was ik afhankelijk van mijn man als ik al ergens naar toeging. Nu kan ik het zelf weer.

Hetzelfde geldt voor mijn mentale belastbaarheid.
Mijn man en ik kunnen weer thuis visite ontvangen, samen op visite gaan. En er van genieten. Zoals ook samen naar het tuincentrum en op het gemak allerlei planten bekijken en uitkiezen om te kopen.

Wat ik geleerd heb tijdens de training, pas ik nog steeds toe. Helga en Jaap zijn er voor me als dat nodig is. Ondersteunend is het mailcontact met mijn trainingsmaatjes. We hebben samen iets bijzonders meegemaakt en het is fijn om onze vooruitgang met elkaar te delen.

Ik ben superblij met wat ik tot nu toe al allemaal heb bereikt!!!

Drie maanden na de training… 
… gaat het heel goed met me. Ik breid mijn activiteiten steeds verder uit en geniet er met volle teugen van. Ik wandel langs het strand, heerlijk met m’n voeten in de zee, en in het bos. Dat kan nu weer, geweldig! Fietsen lukt weer, ook zo fijn om weer te kunnen. Zelf boodschappen doen, naar de bibliotheek, ik doe het weer. Ga nieuwe dingen uitproberen, zoals op yogales gaan. Mijn man en ik kunnen weer visite ontvangen en samen op visite gaan. Ook gaan we samen na 10 jaar op vakantie. Ik had voor de training niet voor mogelijk gehouden, dat me dit allemaal, in zo’n korte tijd, zou lukken. Negen jaar lang was ik aan huis gekluisterd, nu ben ik actief en trek er op uit. Wat een wereld van verschil!!!

Zes maanden na de training…
… breiden mijn mogelijkheden zich steeds verder uit. En dat is onbeschrijvelijk mooi om mee te maken. Zo’n geweldig groot geschenk!!!

Het fijne is, dat ik er weer voor andere mensen kan zijn, zoals mijn vader begeleiden naar het ziekenhuis voor een staaroperatie en bijv. met de yogagroep op het strand een heleboel zonnegroeten doen voor het goede doel. Ik geniet enorm van het onder de mensen zijn. Zoals laatst tijdens een paddestoelenexcursie, het ervaren van het ontspannen contact met de andere deelnemers.

Mensen, die dichtbij me staan, vinden het ongelooflijk wat er met mij na de training is gebeurd. Dat zoiets mogelijk is; en ja het is echt de realiteit, ik ben daar het levende bewijs van. Het mooie is, dat al die positieve veranderingen, ook nog na een half jaar, zich uitbreiden. Ik krijg nog steeds nieuwe inzichten in oude patronen, die niet behulpzaam zijn. Zo’n inzicht, dat zich spontaan aandient, ervaar ik als een geschenk. Dat mij zeer ontroert.

Zo ga ik vol vertrouwen en boordevol levensenergie de toekomst tegemoet.

Een jaar na de training… 
…heb ik zoveel dromen waar kunnen maken. Ongelooflijk wat ik allemaal weer kan en doe. FANTASTISCH om mee te maken!

Laatst ben ik samen met mijn man gaan kamperen, voor het eerst sinds 12 jaar. Geweldig dat we dat samen kunnen doen. En het voelde net zo fijn als vroeger. Ook staan bekenden van mij er versteld van wat er met mij is gebeurd. Mijn ouders genieten er intens van dat ze dit nog mogen meemaken. Ze vinden het een groot wonder.

Wat ik tijdens de training heb geleerd, pas ik nog steeds toe. De ene keer vaker dan de andere keer. Mocht het nodig zijn, kan ik altijd voor hulp aankloppen bij een van de trainers. Nog steeds heb ik contact met een aantal mede-deelnemers en houden we elkaar op de hoogte van onze positieve veranderingen. Inmiddels heb ik me aangesloten bij een regiogroep. Eens in de zoveel tijd komen we bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, elkaar te adviseren en te inspireren.

Een jaar na de training werkt het AC-Proces nog steeds door. Ik vertrouw er volledig op dat dat de rest van mijn leven zo blijft en ik er de vruchten van pluk. Mijn leven lang!!!

Lieve groet van Marijke