Mijn man ik hebben als eerste stel de training tegelijkertijd gevolgd. Wat een fantastische ervaring! Al tijdens de eerste dag kwamen er patronen naar boven die ons liet inzien dat wij niet alleen verantwoordelijk waren voor onze eigen problemen, maar dat wij elkaar ook versterkten op bepaalde punten.

Ikzelf had een hele waslijst aan dingen waar ik last van had: zo had ik een laag zelfbeeld, had ik veel pijn, was ik altijd moe, voelde ik me een waardeloze moeder en had ik veel last van mijn extreme hoogsensitiviteit. Tijdens de training kwam naar voren dat ik pijn bleef houden omdat mijn man steeds voor mij bleef zorgen en ik lekker in mijn slachtofferrol kon gaan hangen. Ook mijn lage zelfbeeld werd versterkt door mijn man. Hij was namelijk perfectionistisch en dat werd uitvoerig op ons gezin geprojecteerd.

De eerste avond heb ik mij zelf onafhankelijk gemaakt van manlief en dat werkte bij mij uitstekend. Mijn man was het daar wat minder mee eens, want opeens had hij die zorgtaak niet meer voor mij en was ik ook niet meer gevoelig voor zijn perfectionisme. Natuurlijk zijn wij samen met Helga, Jaap en Lisette aan de slag gegaan en zijn we er zeer sterk uitgekomen. Door het leren geven van feedback aan elkaar kunnen wij nu goed met elkaar communiceren en kunnen wij elkaar laten ervaren dat dingen niet behulpzaam zijn en dat we op de training tools hebben ontvangen om hier zelf wat aan te doen. In ons gezin heerst rust en energie!

Mijn man heeft zijn angsten aangepakt tijdens het trainingsweekend. Hij had angst voor de dood en dat is nu helemaal verdwenen. Resultaat hiervan is dat onze dochter van 5 haar rouwproces om een overleden familielid heeft ingezet en alles durft te vragen. Een van de mooie cadeautjes die wij onszelf hebben gegeven door deel te nemen aan de training het Alexander Concept.

Ik heb het als zeer prettig ervaren de training beiden te doen. Wel hebben wij tijdens het weekend de bewuste keuze gemaakt om de processen apart van elkaar te lopen zodat we elkaar de ruimte konden geven onze eigen weg te bewandelen in deze training.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en maken wij veel gebruik van de in de training aangeleerde processen en doen dit ook met onze kinderen. Wij hebben onze hoogbegaafde en hoogsensitieve zoon van 7 zien veranderen van een onzeker jongetje, naar een jongen van 7 die voor zichzelf durft op te komen en durft te zijn wie hij is met al zijn bijzonderheden.

Tammy