Ik had met een enorme drive gestudeerd, in het buitenland gewerkt en was begonnen aan mijn promotieonderzoek. Achteraf had ik al heel lang veel last van stress en zelf-sabotage. Toen ik na mijn promotie een goede baan had, kreeg ik een burn-out. Ik kon haast alleen nog slapen en huilen. Ik was vier jaar praktisch uit de running. Toen het wel weer ging begon ik aan mijn re-integratie. Ik had al veel gedaan tegen de stress: yoga, tai chi, chi gong, meditatie, wandelen, hardlopen… alles hielp zolang ik het deed maar daarna bouwde de spanning weer op. Ik was ontzettend moe, had geen dagelijkse structuur en kon vaak niet stoppen met huilen. De ggz constateerde depressie. Ik bleek nog steeds last te hebben van PTSS en kreeg daarvoor een fantastische hulphond! Maar de stress bleef steeds opbouwen en ik kreeg er nieuwe angsten bij.

In 2018 hoorde ik hoeveel baat een kennis en zijn vrouw hadden gehad bij de training van Ander Leven. Dus ik ging de website lezen. Ik deed grondig onderzoek en vond het een logisch verhaal. Professor Lipton legde uit dat het mogelijk is om nieuwe verbindingen aan te maken in je hersenen en Rob Williams liet zien hoe! Ik schreef me dus in en verzamelde het geld met crowdfunding.

Op de eerste dag van de training leidde mijn hond mij erg af met haar meldingen. Ik besefte dat ik in een afhankelijkheidsrelatie met haar zat. Ik besloot een tijdje afstand van haar te nemen. Al na de eerste dag van de training was er veel verbetering te merken bij alle deelnemers. Na drie dagen konden we allemaal zelfstandig zorgen dat we niet terug zouden vallen.

Ik heb mijn hulphond, de medicatie en alle begeleiding niet meer nodig! Ik bezoek weer vrienden, sport, taal niet naar snoep, slaap heel goed, voel me bijna altijd volkomen ontspannen en energiek en heb geen angst meer. Mijn lichaam is hersteld en ik heb geen pijntjes meer. Ik kan goed voor mezelf en mijn huishouden zorgen en ben weer aan het werk.