ERVARINGEN BEDRIJFSTRAINING

Een overzicht

Klik op onderstaande info en lees meer...

"Ben je aan het overleven? investeer in jezelf. Gun je dit cadeau!" - Gerrita (ex Re-integratiemanager Belastingdienst)

Indrukwekkende training! 25 collega’s hebben de training Ander Leven gevolgd. Mensen die moeite hadden om zich staande te houden in het dagelijks leven. Er is een voor en een na de training. De positieve veranderingen zijn groot, ook een jaar na de training. Zelf mocht ik als ‘partner/gast’  aansluiten bij één van de trainingen. Alle deelnemers transformeerden in 3 dagen van ‘overlevers’ naar levensgenieters. Drie dagen vol kippenvelmomenten! En het is verklaarbaar als je begrijpt hoe het onbewuste brein werkt. Hoewel ik alleen als gast bij de training Ander Leven ben geweest, ben ook ik veranderd. In 3 maanden tijd heb ik mijn functie in loondienst bij een overheidsinstantie losgelaten en ik ben gestart als zelfstandig ondernemer. Ik ben ervan overtuigd dat de training mij heeft geholpen mijn patronen te doorbreken. Het voelt heel goed! Ben je aan het overleven? Investeer in jezelf. Gun jezelf dit cadeau!

"De training voelt als een warm bad. Zoveel inzichten én zoveel herkenning! En zoveel wat je leert van elkaar. Wat een extra cadeau om dit samen met collega's te mogen doen." - Gerda, 51 jaar

Waarom heb ik de training gedaan
Ik heb de training 6 weken geleden mogen volgen via het werk en ben daar heel blij mee. Mijn klachten waren o.a. door mijn strijd tegen borstkanker (vanaf september/oktober 2011) en de gevolgen van deze behandelingen (alles wat mis kon gaan, is mis gegaan) waren mijn lijf en mijn hoofd op. Gevolg: extra vermoeidheid, weinig tot geen energie, fibromyalgie en elke dag veel  pijn (vooral zenuwpijn onder de voeten). Hierdoor had ik veel stress en daarnaast was ik ook behoorlijk perfectionistisch (dat laatste niet zonder gevolgen weet ik nu).

Training met collega’s 
De eerste vraag die bij mijzelf op kwam was: een training om een Ander Leven te krijgen samen doen met collega’s?…NO WAY!
Door navraag bij de trainers begreep ik dat er niet over het verleden wordt gesproken (of je moet het zelf kwijt willen). Dus na even wikken en wegen DE stap gemaakt. Ik ging daar naar toe voor mijzelf! IK WIL beter worden.
De training voelt als een warm bad. Zoveel inzichten èn zoveel herkenning! En zoveel wat je leert van elkaar. Ik ben helemaal om…
Wat een éxtra cadeau om dit samen met collega’s te mogen doen. Behalve dat iedereen een buddy heeft, luncht de nu Utrechtse club, één dag per week met elkaar. Hierdoor kan ik luisteren naar de ander, mijn eigen vragen stellen, feedback geven en krijgen. Ik ben sneller weer op koers als ik die al kwijt mocht zijn.

Mijn veranderingen door de training 
De eerste paar dagen na de training lijkt het alsof je vleugels hebt… Alles lukt en ik heb energie voor 10. Energie die ik al jaren niet meer gevoeld heb!!
Na de veilige omgeving van de training, begint het “gewone” leven weer, waarin ik wederom tegen mijn valkuilen en beperkende gedachten aanloop en liep. Nú is dat extra fijn! Ik zie en voel dat namelijk als een cadeau, een moment om het geleerde in praktijk te oefenen. Door de training heb ik inzicht gekregen in hoe je lijf en brein werken én de handvatten waar ik al zo lang naar op zoek was. gekregen Hierdoor kan ik mezelf herpakken en weer op koers zetten. Dat is een verademing. Ik heb nu mijn eigen sleutel! Ter vergelijking: hoe blij ben je niet als kind (of als vriend/vriendin) als je de sleutel krijgt van thuis! Dat geeft vertrouwen, blijdschap en nog zoveel meer. Dus je begrijpt hoe ik mijn blijdschap voel.

Ik heb en hou energie, daarin verbaas ik familie, vrienden, buurtjes, mezelf én vooral mijn lichaam. Die roept ook geregeld STOP! De kunst is dan ook een goede balans te vinden tussen het voelen van energie en het nemen van rust. Wanneer mijn lijf protesteert en ik pijn en vermoeidheid voel, kan ik dit nu stopen. Ik vertrouw erop dat dat goed komt.
Het energie niveau is nu wat minder als net na de training, echter ik heb het weer gevoeld en ik lig op koers om dat hoge niveau weer te gaan voelen.
En voor diegene die me kennen: het lopen wil niet altijd lukken en ver lopen is me lange tijd niet gelukt. Het verste was 3 km en dat ongeveer een jaar geleden. En nu heb ik van 18 t/m 21 mei de avond-4-daagse meegelopen (4x5km) met mijn buurmeisjes van 6 en 7 jaar. Zo trots ben ik nimmer op mezelf geweest. Wat een overwinning! En dat ik (lees: vooral mijn voeten) daar nog even van moeten bijkomen is slechts een detail van het vertrouwen dat het me heeft gegeven. En ik geniet nu al van alles wat me mijn nieuwe “Ander Leven” geeft.

Gerda

"Om de training samen met collega’s te doen heb ik als zeer positief ervaren. Samen ga je door diepe dalen en heb je veel steun aan elkaar. En nu delen we nog steeds ervaringen met elkaar." - Anoniem

Ik ben de training van Ander Leven gaan doen omdat ik al een aantal jaren steeds weer ernstige gezondheidsklachten had. Met deze training heb ik in een intensief weekend een aantal praktische handvatten gekregen om een andere benadering van mijn situatie te gaan ontwikkelen. Dit heeft opmerkelijke gevolgen gekregen. Ik kan niet ontkennen dat ik het geheel van te voren met enige scepsis heb bekeken en het is ook niet makkelijk om in ‘t kort te vertellen waar je drie hele dagen mee bezig bent. Om alleen de resultaten te benoemen zou mogelijk overkomen als een wonderbaarlijke genezing, daarmee blijft het vaag en het doet geen recht aan de training. Het is hard werken, die training gaat je probleem niet oplossen, je moet het zelf doen en ook blijven doen. Ik heb er al heel veel mee bereikt, veel meer dan ik van te voren had kunnen verwachten en daar ben ik heel erg blij mee.

Ik had een langdurige burn-out en ernstige depressies. Inmiddels ben ik weer volledig aan het werk en heb m’n focus weer terug, ik gebruik geen medicijnen meer en ga drie per week naar de sportschool. Terugvallen kan ik hanteren.

De groep met wie ik de training volgde bestond geheel uit collega’s. Het was duidelijk dat niemand daar voor zijn of haar zweetvoeten zat, iedereen had een heel goede reden om erbij te zijn. Op basis van respect en discretie hebben we die training samen gedaan. Het gegeven dat we collega’s waren is voor mij nooit een probleem geweest.

"Ik ga voor een gouden toekomst!" - Peter, 57 jaar

Tja, daar sta je dan op 57 jarige leeftijd

10 jaar geleefd in mijn eigen cocon,
het waren beroerde zware jaren.

Ik zal je de medische details besparen
goed ziek
uitbehandeld in het medische circuit.
Liep met mijn ziel onder mijn arm.
Ik begreep het niet of toch wel?

Naar de voorlichting geweest van Ander Leven.
Twijfel alom.

Met ‘tegen’ zin en toch nieuwsgierig
naar die ene strohalm
naar de training geweest.

Ze vertelden me niets nieuws.
Wel hoe ik het moest doen!

Als ik erop terugkijk baal ik als een stekker.
Dat ik er niet eerder mee in aanraking ben gekomen.
10 jaar van mijn leven… en de rest.
Ze zouden het op school als vak verplicht moeten stellen.

Ik ga voor een gouden toekomst!

Peter

"Het gegeven dat we collega’s waren is voor mij nooit een probleem geweest. Op basis van respect en discretie hebben we die training samen gedaan." - Jacqueline, 52 jaar

Na jaren ellende vanaf 1987 (roofoverval, inbraak, lichamelijk- en geestelijk geweld bij scheiding, treinongeluk, ongeval waardoor nu gehandicapt enz.) kreeg ik een mail over “Ander Leven”. Ik dacht na de voorlichting ik heb niets te verliezen om daar heen te gaan, maar het is onbeschrijfelijk wat daar met mij is gebeurd!!!

Ik ging op 30 april 2015 naar Ander Leven, mijn gevoel was vreselijk. Een kwartier voordat ik vertrok heb ik pas mijn tas gepakt, zo zag ik er tegen op. Ik had het gevoel dat ik naar de gevangenis werd gebracht echt vreselijk. Ik moest me echt overgeven.

Op 30 april 2015 begon mijn eerste dag van Ander Leven en duurde tot 3 mei 2015. Ik heb daar mijn leven terug gekregen, wat fantastisch wat ik daar heb geleerd! Het was enorm zwaar want je ging echt zo diep naar je bron van je ellende, het koste ook hele veel tranen! Soms in kleine groepjes en soms met de hele groep trainde je het AC-proces.

k kan niet beschrijven hoe sterk en gelukkig ik mijn nu nog steeds voel. “Ik ben bevrijd uit mijn eigen gevangenis” waarvan ik voorheen dacht dat ik daarheen gebracht werd en waarvan ik nu pas begrijp wat het met mensen doet, met hulp van deze training en geweldige trainsters.

Mijn gezin heeft nu weer een sterke en zeer gelukkige moeder, die weer volop in het leven staat! Ook mijn omgeving merkt veel positieve veranderingen bij mij op, mijn collega’s kennen mij haast niet meer terug. Mijn concentratie is zoveel verbeterd waardoor ik ook weer veel beter functioneer! Wat ook nog een mooie bijkomstigheid is dat ik zoveel verdriet heb losgelaten dat ik ook aardig wat kilo’s kwijt ben geraakt. De teller staat al op -10 kilo!

Deze week heb ik weer ervaren dat ik het enorm goed kan toepassen in mijn leven, we kregen slecht nieuws over mijn dochter die de ziekte van Crohn heeft en een zwaar traject in moet in het AMC. Na deze mededeling, die hevig was, kon ik mijzelf ’s avonds toch weer herpakken, zodat ik als sterke moeder er voor mijn dochter kan zijn om haar hierin te steunen en begeleiden.

Om dit samen met collega’s te doen heb ik als zeer positief ervaren, samen ga je door diepe dalen en heb je veel steun aan elkaar. En nu delen we nog steeds ervaringen met elkaar.

Mocht u nog meer willen weten over mijn ervaring met Ander Leven dan sta ik daar zeker voor open! Bij deze wil ik de dienst ontzettend bedanken voor dit geweldige cadeau Ander Leven, met als resultaat: “Mijn nieuwe leven”.

Vriendelijke en dankbare groeten,

Jacqueline

"Dank Ander Leven en dank organisatie voor dit cadeau." - Ellen, 49 jaar

Zes weken geleden heb ik met collega’s deelgenomen aan de Ander Leven training. En de naam doet de training eer aan, want wat is mijn leven in positieve zin veranderd na de training! Ik kan nu al spreken over een periode vóór en een periode na de training. Ik ben blij dat Ander leven op mijn weg is gekomen en ik vond het ook heel bijzonder om deze training samen met mijn partner en met collega’s te doen. Want naast de regelmatige belafspraken met de coaches, heb ik ook thuis en op mijn werk mensen die mij helpen om op koers te blijven.

Het mooie is ook dat je tijdens de collectieve bijeenkomsten met collectieve thema’s aan de slag gaat. Individuele thema’s worden voorafgaand aan de training individueel besproken. Dus wat van jou is en wat je niet wilt delen, blijft ook van jou. Al snel blijkt echter dat er universele thema’s zijn waar meerdere mensen mee worstelen en daar heeft de collegiale band voor mij een meerwaarde want deze thema’s spelen ook in de werksfeer. Er zijn dan weinig woorden nodig om de ander te attenderen of om zelf geattendeerd te worden.

Dank Ander Leven en dank organisatie voor dit cadeau.

Ellen