Klavertje4

Vier online ontmoetingen waarin je de 7 sleutels van het Alexander Concept verfrist, constateert dat je alles in je hebt én waarin je een flinke stap vooruit maakt in het erkennen, herkennen en ontmantelen van die paar ‘zware jongens’ in ons. Die fundamentele patronen die we allemaal kennen en die ervoor zorgen dat we regelmatig Terug naar Af gaan, ons vertrouwen in de toekomst verliezen of gaan twijfelen over van alles en nog wat. Oude bekenden zoals: laag zelfbeeld, perfectionisme en last but not least het slachtofferschap.

“Ander Leven heeft mij de inzichten geboden om te veranderen. Maar ook het leven verandert. Klavertje 4 zette mij terug op koers. In klare en liefdevolle taal.” 
Kristel – 50 jaar
 “Verdieping eigen proces. Nieuwe inzichten. En ervaringen delen verrijkte mijn zelfbeeld.”  
Martijn – 45 jaar 

Klavertje4 is een laagdrempelige manier om je aan te sluiten, waar je ook bent, en gezamenlijk verbinding en groei te creëren! En ditmaal is het ook mogelijk om je voor 1 of meerdere thema workshops in te schrijven. Verheug je op verfrissing en verdieping middels verhalen, creatieve opdrachten, inspirerende ontmoetingen en natuurlijk verbinding!

Elk thema leidt naar een rijke, blijvende oogst – precies zoals je van ons gewend bent. Weet je van harte welkom.

Praktische informatie

Vier inspirerende online programma’s via ZOOM van 1,5 uur. Los te boeken en ook als geheel. Je hoeft je dus niet te committeren tot de hele reeks. Kijk wat jou past en schrijf je in.

Prijs: € 37 per thema workshop en € 117 voor Klavertje4 geheel.

 

Datum Tijd Thema Wie
14 april 20:00 – 21:30 uur Opfrissen 7 sleutels Helga
21 april 20:00 – 21:30 uur Perfectionisme Froukje
28 april 20:00 – 21:30 uur Laag Zelfbeeld Froukje
12 mei 20:00 – 21:30 uur Slachtofferschap Helga

Woensdag 14 april 20.00-21.30 uur – OPFRISSEN 7 SLEUTELS

7 Sleutels??? Welke waren dat ook alweer? Grote kans dat jij na de training een paar favoriete sleutels hebt gebruikt en de anderen een beetje vergeten bent. Kan gebeuren en je mist ze waarschijnlijk niet eens. Toch is het zonde want ieder sleutel bied je iets bijzonders. Uit ervaring weet ik dat veel mensen mijn favoriete sleutels nauwelijks gebruiken. De sleutels die ik zelf het meeste gebruik en die je wekelijk op alle situaties kunt toepassen. Heb je al een idee welke 2 sleutels ik bedoel?

De juiste staat en de korte route! Gouden sleutels! En zo gemakkelijk toepasbaar.

Herken je het dat je niet alle sleutels gebruikt? Dan is deze opfrissing heel prettig en zul je de waarde ervaren van jouw ‘verloren’ sleutels.

“Meer inzicht in verschillende patronen . Inzicht gekregen in slachtofferschap en daderschap. Opfrissing van korte route en de juiste staat.”
Amber – 24 jaar 
“Hele zinvolle opfrissing , verhelderend op welke manier perfectionisme , laag zelfbeeld ….zich kunnen uiten”.
Goedele – 60 jaar

Woensdag 21 april 20.00-21.30 uur – PERFECTIONISME

Perfectionisme kent vele uitdrukkingsvormen. Nagenoeg iedereen kent ze wel: de hoge lat, dichtgetimmerde voorbereidingen, een perfect opgeruimd huis, met veel spanning koken voor vrienden… Perfectionisme is ons vaak al jong aangeleerd – met de beste bedoelingen overigens: goed je best doen, je nuttig maken, meer, beter, groter, sneller… Het is behulpzaam deze mechanismen in jezelf te herkennen en te onderkennen. Om je vervolgens de vraag te stellen hoe de balans is tussen: zijn ze dienstbaar voor je of kosten ze je vooral heel veel? Vanuit die afweging kun je opnieuw de keuze maken die behulpzaam voor je is.

“Meer zicht op mijn perfectionisme en wat dat met de mensen om mij heen doet.”
Joke – 40 jaar

Woensdag 28 april 20.00-21.30 uur – LAAG ZELFBEELD

Iemand met laag zelfbeeld herken je aan een voortdurend vergelijken: vergelijken met anderen die beter, mooier, leuker, sneller, getalenteerder, nonchalanter, zelfverzekerder enzovoorts enzovoorts zijn. Het lijkt wel of er continu een soort cameraatje meedraait dat registreert en beoordeelt wat je doet, hoe je het doet, waarom je het doet. Uitputtend! En vooral: ondermijnend. Ergens, ooit, ben je gaan geloven dat je niet als vanzelfsprekend goed bent, zelfs volmaakt bent: precies zoals je bent. Een pijnlijk maar rijk inzicht, vanuit waar je opnieuw de keuze kunt maken naar zelfliefde. Deze bijeenkomst staat in het opnieuw wakker maken van die zelfliefde: die stem die er altijd heus wel was, maar die ongemerkt, onbedoeld en ongewild ondergesneeuwd en verstomd was geraakt in jou.

“Heerlijk zo een ‘Ander Leven’ bad. Ik kwam er opgefrist, geïnspireerd, energiek, vol vertrouwen en een pak meer zelfliefde uit. Drie 🙂 vliegen in één klap: opfrissing, verdieping en nieuwe inzichten. Mijn schip ligt weer helemaal op koers!”
Else – 60 jaar

Woensdag 12 mei 20.00-21.30 uur – SLACHTOFFERSCHAP

Ken je hem nog: “Een slachtoffer heeft liever gelijk dan geluk”. Slachtofferschap is werkelijk dè grote moeder UIL waar zelfs ‘zware jongens’ zoals perfectionisme en laagzelfbeeld schril bij afsteken. Slachtofferschap herkennen we vaak niet, maar is doorvlochten in zoveel aspecten van het leven en heeft zoveel invloed op ons.

Niet alleen in het heden, maar ook hoe we terugkijken naar het verleden en wat we verwachten van de toekomst: want we voorspellen de toekomst door het verleden te herhalen, dat doet ons brein nu eenmaal.

We kijken naar aspecten van het slachtofferschap die in de training niet behandeld zijn, maar die iedereen herkent. Wat behulpzaam om ook hier voor je geluk te kiezen.

“Dat gelijk hebben van een slachtoffer… ik kon het bij de anderen zo goed waarnemen, kreeg veel reflectie voor mijn eigen patronen.”
Els – 54 jaar

We kijken ernaar uit je virtueel te ontmoeten.

Helga & Froukje

Omwille van de AVG-wetgeving zijn we formeel verplicht je erop te wijzen dat ZOOM niet bewezen AVG-proof is en dat deelname aan deze online cursus daarom op eigen verantwoordelijkheid geschiedt.