Ontdekkingstocht – trauma’s herkennen en erkennen.

Het verborgen gezicht van trauma. Een ontdekkingstocht om jou trauma’s te leren kennen en je overlevingsmechanismen voor eens en altijd achter je te laten..

Een 2-daagse workshop voor jou als oud-deelnemer (en/of je partner/begeleider). Wil jij een stapje verder gaan, kijken naar jezelf en inzicht krijgen in je eigen (vroeg-kinderlijke) trauma’s en de overlevingsdelen die hierdoor ontstaan?

Doe mee met onze unieke 2-daagse workshop!

Iedereen loopt in meer of mindere mate trauma’s op in zijn of haar leven. Ook jij.

Bij trauma denken we vaak aan een heftige gebeurtenis, geweld, auto-ongeluk, oorlog, noem maar op. Maar een trauma kan ook zijn: een val van de fiets of iets op jonge leeftijd zien wat heftig is, een ziekenhuisopname, een verlieservaring, enz.

Op jonge leeftijd hebben we namelijk nog niet de capaciteit om onze emoties te reguleren en worden we al snel overweldigd. Dus de meeste trauma’s ontstaan op jonge, zelfs zeer jonge leeftijd. En dit zijn onbewuste trauma’s. Jij hebt hier geen weet meer van, alleen zit het nog wel in je onbewuste.

Het mooie en tevens het lastige van trauma is dat ons brein een heel goed mechanisme heeft om hiermee om te gaan. Het blokt het trauma en de daarbij behorende emoties namelijk. En het gebruikt hiervoor overlevingsmechanismen. Denk hierbij aan jezelf terugtrekken, over je eigen grens gaan, je aanpassen, afleiding zoeken zoals je telefoon, drank, shoppen, jezelf afsluiten, controle willen houden, het overnemen van andermans emotie enz.

Dit zijn overlevingsmechanismen om maar niet herinnerd te worden aan dat specifieke trauma. Als het toch getriggerd wordt, merk je dit meteen. Je wordt dan overvallen door een bepaald gevoel, zoals angst, eenzaamheid of verdriet. Of je reageert buitengewoon heftig op een situatie naar je partner, een collega of je kind. Allemaal situaties waarbij je trauma getriggerd wordt.

Wil je dit veranderen, dan zul je het eerst moeten herkennen en erkennen. Door het alsnog onder ogen te zien en te verwerken, iets dat wij als volwassenen veel makkelijker kunnen als toen we kind waren, is het overlevingsmechanisme niet meer nodig en kun je het achter je laten.

En dat gaan we doen tijdens de 2-daagse ontdekkingstocht. Een ontdekkingstocht naar dat wat er nog verborgen ligt en wat je in de weg staat. Zo kan je met je rugzak vol Ander Leven tools, weer verder op je eigen unieke reis.

Praktische informatie

Locatie De Reiskoffer in Bosschenhoofd
Tijd 09.30 – 17.00/17.30 uur
Prijs € 470,- per persoon (incl. koffie, thee, lunch en werkmateriaal)
Max aantal 16 deelnemers
Data 10 & 11 september

Schrijf je in en voel opnieuw de verbinding én je eigen invloed.

We kijken ernaar uit om deze ontdekkingsreis samen aan te gaan!

 

Mocht je vragen hebben, klik op onze naam of foto hieronder en stel gerust je vraag.

Simone & Inge