Voor wie is de training geschikt?

Daar kunnen we heel kort over zijn: de training het Alexander Concept is voor nagenoeg iedereen. Ongeacht je lichamelijke, psychische, sociale of mentale klachten – of juist het ontbreken daarvan – iedereen heeft baat bij deze training. De reden hiervoor is dat wij op een heel andere manier naar klachten kijken. Zo maken wij geen onderscheid tussen mensen die klachtenvrij zijn, mentaal/psychische of fysieke klachten hebben. Het classificatiesysteem zoals dat in de gezondheidszorg – om goede redenen – wordt gebruikt hanteren wij niet. Hoewel de uitingsvorm van klachten bij onze deelnemers uiterst divers is, zien wij vanuit onze visie één grote gemene deler. Die gemene deler is: een overactieve stressrespons en de wijze waarop het brein geïnstrueerd wordt.

Of je nu lichamelijke, emotionele, psychische, zogenaamde onverklaarbare of medisch verklaarde klachten hebt: het maakt voor het brein niets uit. Met behulp van het Alexander Concept stop je de chronische stressrespons en dáármee stap je uit de ‘fight en flight’. Jouw zelfherstellend vermogen doet vervolgens zijn werk: je kunt weer helder denken, je slaapt goed, je spijsvertering gaat vooruit en je immuunsysteem functioneert goed: je herstelt.

Wanneer je geest tot rust komt, komt je lichaam tot rust. Wanneer je lekker in je vel zit, komt je geest tot rust. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is ons uitgangspunt. En dat het zo werkt zul je tijdens (en na!) de training zeker ondervinden.

Tussen de oren?

Dat betekent niet dat klachten volgens ons ‘tussen de oren’ zitten! Mensen lijden wel degelijk echt aan aandoeningen die in meerdere of mindere mate het leven volledig kunnen ontwrichten. Mogelijk weet jij dat zelfs beter dan je lief is. Wij nemen elke aandoening zeer serieus, maar ons antwoord op willekeurig welke klacht is heel eenduidig: de werking van het brein heeft vergaande consequenties op geluk, welzijn en gezondheid. Het Alexander Concept biedt de sleutel waarmee de ervaring van geluk, welzijn en gezondheid optimaal kan worden aangewend door de chronische stressrespons te stoppen. Het enige wat je hoeft te doen, is bereid te zijn op een nieuwe manier naar je klachten te kijken en het Alexander Concept consequent toe te passen. Meer is er niet nodig, alleen jouw instelling om je te openen voor iets wat je nog niet eerder hebt gehoord of meegemaakt. Onze jarenlange ervaring en onze resultaten laten zien dat onze training daadwerkelijk een ander leven betekent voor mensen die met zeer uiteenlopende klachten bij ons kwamen.

Dat is de reden waarom wij zeggen: deze training is geschikt voor iedereen!

Behoefte aan een anker

We begrijpen natuurlijk dat je, ondanks bovenstaande, behoefte hebt aan meer informatie en graag wilt weten of de training iets voor jou is. Dan is het fijn om ervaringen te kunnen lezen van deelnemers die klachten hadden vergelijkbaar met de jouwe. Daarom hebben we op deze site een aantal ziektebeelden gezet met uitleg en ervaringsverhalen. Die zullen je helpen om je keuze te maken.

Mijn klacht staat er niet bij

Gelet op het enorme scala aan gezondheidsklachten waar mensen onder kunnen lijden en de verschillende gradaties daarbinnen, kun je jezelf misschien (net) niet herkennen in de lijst op deze site. Onze overweging is om in onze opsomming alleen & globaal de meest voorkomende klachten onder onze deelnemers weer te geven. Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan vooral even contact met ons op om te overleggen! Soms zijn klachten bijvoorbeeld bijverschijnselen van een breder beeld. We staan je graag te woord en geven je voldoende informatie om een afgewogen keuze te kunnen maken.

Ik ben volkomen gezond!

Je bent volkomen gezond en functioneert prima. Natuurlijk heb je net als ieder ander je dag wel eens niet, maar in de regel gaat het gewoon goed met je. Ook voor mensen die geen gezondheidsklachten hebben is de training echter zeer geschikt. Een training in het Alexander Concept zal je blinde vlekken laten zien waardoor je niet je volle potentie benut waarover je, volkomen natuurlijkerwijs, beschikt. Ook voor gezonde mensen zit een training bij ons dus vol ontdekkingen, verrassingen, eye-openers! Er is altijd winst te behalen. Je hoeft slechts open te staan voor een compleet nieuwe invalshoek! Of je nu aan het hoofd van een groot bedrijf staat, (tijdelijk) geen werk hebt of een gezin runt; het Alexander Concept werkt voor iedereen!

Je bent dan ook, gezond en wel, heel hartelijk welkom!

Ben ik te jong om de training te volgen?

Vanaf zestien jaar ben je welkom. Als je zo’n jonge deelnemer bent, dan is gegarandeerd iedereen halverwege de training jaloers op je dat je op zo’n jonge leeftijd al leert hoe groot je eigen invloed op je leven is en hoe je die kunt toepassen!

Want: de training duurt slechts drie dagen, maar het Alexander Concept is voor de rest van je leven!

Bewezen methode

We hebben goed nieuws voor iedereen die het moeilijk vindt om de beloftes van het Alexander Concept te geloven: er valt niets te geloven! Wij maken gebruik van bewezen ideeën, methodes en denkwijzen. De theorie is goed te begrijpen en heel logisch. De oefeningen zijn down-to-earth en het AC-Proces is eenvoudig te leren en toe te passen. Bedenk, ter vergelijking, dat niemand zich twintig jaar geleden kon voorstellen dat we mobiel zouden bellen, dat er zoiets als internet bestond én dat iedereen daar massaal gebruik van zou maken.

Ons vertrouwen is groot dat het over dertig jaar algemeen bekend is dat wij mensen in staat zijn om invloed uit te oefenen op ons leven, op ons geluk en welzijn. Niet door op een wonder of op een pilletje te hopen, maar doordat we geleerd hebben hoe we heel eenvoudig ons onbewuste brein kunnen aansturen!

Word gezond en iedereen komt tot rust

Wij weten hoe groot de impact van klachten kan zijn op jouw leven, dat van je partner en je hele omgeving. Iedereen die zich met ons verbonden voelt leeft op wanneer het goed met ons gaat; partners, ouders, kinderen, vrienden en collega’s.

Daarom is het heel belangrijk dat je partner (of broer/zus, vriend(in) etc.) mee komt naar de training. Die weet dan precies waar het over gaat, hoe het werkt en wat er gedaan moet worden. Eenmaal thuis krijg je daardoor begrip en de ondersteuning die je nodig hebt om je herstel snel door te zetten.

Tijdens de training zien we dan ook veel relaties opleven. Want vergis je niet; jij bent misschien degene die ziek is of andere klachten heeft; je partner heeft hier ook veel last van (gehad). Het heeft hen stress, zorgen, verdriet of onmacht gegeven dat jij niet goed in je vel zat. Partners wonen de training gratis bij. Ze betalen alleen de verblijfskosten.

Alleen jij kunt de eerste stap zetten naar een ander leven, een gezond en gelukkig leven! Wij helpen je daarbij!