REUMA / ARTRITIS

Reuma | Artritis

Pijnlijke gewrichten kunnen je letterlijk en figuurlijk ontwrichten. Doorlopend pijn, zelfs als je niet of nauwelijks beweegt, Stijfheid in je gewrichten – vooral ’s ochtends is het vreselijk om al die pijnlijke gewrichten weer in beweging te brengen. Je voelt je in periodes grieperig, futloos of moe. En door het grillige verloop van je klachten weet je nooit van tevoren wanneer je een stap terug moet doen: steeds is het maar afwachten wat die reuma in je lijf doet. Je verliest je soepelheid, conditie en je gevoel van vrijheid: steeds word je geconfronteerd met de beperkingen van je lichaam. Zwellingen, soms roodgekleurde ontstekingsplekken op je handen, je lichaam vervormt. Misschien heb je aangepaste schoenen nodig, kun je geen blikje meer openen of andere kleine, ogenschijnlijk onbeduidende dingen niet meer doen. Je lichaam vervormt, je gewrichten doen bij tijden intens pijn.

Het feit dat artritis of reuma als chronisch en progressief wordt aangeduid is een enorme stressfactor die zich daar nog aan toevoegt. Wat een bedreigend toekomstbeeld; hoeveel erger zal het nog worden? Hoeveel pijn moet je nog verdragen? Kom je misschien in een rolstoel terecht? Ongemerkt ben je in een doorlopende cyclus van stress beland, die almaar meer verkramping – en dus pijn – veroorzaakt in het lichaam. Het feit dat reuma of artritis een aanwijsbare, dus medisch verklaarde, oorzaak heeft, maakt voor het brein echter niets uit. Wanneer het brein andere instructies krijgt, regeert ons lichaam daarop. Het Alexander concept reikt deze nieuwe instructies aan. Zo geef je zelf behulpzame instructies aan je brein waardoor je snel zult merken dat je pijnklachten fors afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Ga, als je het maar even kunt, je krijgt je LEVEN er mee terug!”

Laat ik jullie vertellen wat ander leven mij gebracht heeft. Ik deed reuma, de zwaarste vorm, ook wel genoemd RA en had gehoord van ANDER LEVEN!

Wat had ik te verliezen?

Elke avond om 7 uur op bed, geen pijn, maar ook geen geheugen, vanwege de zware medicijnen, in het hoofd veel energie, maar in het lijf, NIETS! Oke, het geld, maar als je niets meer kunt wat heb je dan aan geld! Nou, mensen, ik ben geweest, EN!!!…

Nu, ben ik energiek in elke vezel, werk weer, deze week moest ik 2 certificaten halen, op de een had ik een 8,7 en de ander een 10!

Elke morgen sta ik dansend om 6.15 op en zit omde dag op de fiets om naar mijn werk te gaan van 8 tot 17.00 uur. Geen centje pijn en, ben weer naar de reumatoloog geweest en al mijn waarden waren zeer verlaagd!

Ga, als je het maar even kunt, je krijgt je LEVEN er mee terug!

Greet

“Deze training is het beste wat ik ooit gedaan heb. Jullie hebben mijn leven gered.”

Prachtige, briljante, dappere Helga. Jullie training redt levens. Dit wisten jullie al. Hierbij nogmaals de bevestiging. Jullie hebben mijn leven gered. Dit schrijf ik nu met tranen in mijn ogen. Tranen van zielsberoering. Vanaf mijn 13e verloor ik de connectie. 
Ik begon kritisch na te denken over alles wat we leerden op school, en kwam tot de conclusie dat het nutteloos was. Vervolgens begon ik het bestaan te analyseren. Ik kwam tot de conclusie dat ik niet de zin van het aardse bestaan inzag, en ook niet de zin van het schijnbare oppervlakkige leven van alledag. Ik begon me te dissociëren van de medemens. De maatschappij. Mijn ouders. En vooral: van mijzelf.  Ervoer moeite met het gebrek aan warmte, oprechte interesse en liefde tussen de mensen. Had moeite met onbegrip en oordelen van mijn ouders. Het kwam zover dat ik op een gegeven moment iedere avond hoopte dat ik de volgende ochtend niet meer zou wakker worden.

Vanaf mijn 23e kreeg ik mijn eerste uitbraak van spierreuma. Ik kon mijn eigen kleren niet meer aantrekken. Ik kon mijn opgezwollen handen niet meer sluiten. Mijn opgezwollen ogen leken uit hun kassen te springen. Ik kon mijn armen niet meer optillen. Ik heb jaren niet kunnen hurken en had moeite met traplopen en fietsen.

Zowel de depressies als de reuma werden met de jaren gelukkig milder, dankzij vele verschillende therapieën. Ik kwam langzaamaan in een staat van blijdschap en voorzichtige acceptatie van het aardse leven, met nog in het achterhoofd: ‘… maar als het vandaag eindigt hier op aarde, vind ik het helemaal prima.’ 

Reumatische uitbraken en depressies werden echter nog bij de minste geringste stress getriggerd. Ik was onderhand een kei geworden in stress elimineren uit mijn leven, maar besefte tegelijkertijd dat je dat niet op gekunstelde wijze kan blijven doen. Ik besloot de training te gaan volgen.

En het is het beste wat ik OOIT gedaan heb.

Mijn pantser (van keiharde spieren) is gesmolten dankzij deze training. Ik sta weer in helemaal contact met mijzelf, met mijn kwetsbaarheid, met mijn hart, met mijn ziel.

Sinds de training ben ik in continue staat van ontroering. Wanneer ik ‘s ochtends wakker word, voel ik mijn aura tintelen en de levensenergie door mijn lijf gutsen. Ik voel hoe liefde niet een keus is, of een gevoel, maar een zijnstoestand. Ik zeg volmondig JA tegen het leven, en alle geweldige ontdekkingen die je iedere dag kan doen in het leven in de materie! Proeven, ruiken, voelen, zien, ervaren, genieten… Ik sta volledig in het Nu, als een pasgeboren, blije baby, die met volle overgave zowel haar binnen- als buitenwereld onderzoekt.

Ik heb het trappenhuis van de buren in 1 keer bestegen (3 etages). De continue pijn tussen mijn schouderbladen is weg. Ik heb telepathisch met paarden gepraat. Ik krijg inzichten over compassie, identiteit, incarnatie, telekinese en teleportatie. Mijn zicht wordt scherper. (Inmiddels 20 pagina’s positief dagboek) kort samengevat: ik voel, ben de connectie met het universum, met de medemens, en voel hoe de universele levens- en liefdesenergie volop stroomt. En ze heelt alles op haar pad.

Een diepe, diepe buiging voor jullie. In liefde,

Kimm, 32 jaar