RSI

RSI

Repetitive Strain Injury (RSI) is een verzamelnaam voor klachten, symptomen en syndromen die je voelt in je bovenrug, nek, schouders, armen, ellebogen, polsen en/of vingers. Je voelt doorlopend een zeurende tot stekende pijn in het hele bovenste deel van je lichaam. Je arts heeft geen eenduidige verklaring en je voelt je van het kastje naar de muur gestuurd. Via internetfora probeer je een antwoord te vinden, maar uiteindelijk heb je toch het gevoel dat je het helemaal alleen moet doen. De pijn wordt erger en breidt zich uit: het schillen van een appeltje kan al een helse klus zijn en na inspanning moet je soms je eigen armen ‘begeleiden’ om iets uit een kastje te pakken. Sommige nachten kun je nauwelijks slapen van de pijn.

RSI-klachten en symptomen worden vaak in verband gebracht met stress en spanning. Laten wij nu gespecialiseerd zijn om deze stress- en spanningsklachten te stoppen! Niet omdat we zeggen dat RSI tussen de oren zit, maar omdat we een radicaal andere benadering hebben van gezondheid en welzijn die je zeker zal helpen. Wat heerlijk om eindelijk weer de ontspanning in je lichaam te voelen toenemen en de pijn weg te voelen zakken.

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Ik heb mijn leven terug, sta vol in het leven en geniet.”

Voor mij is ander leven de gouden sleutel voor al mijn geweldige veranderingen. De sleutel zeg ik, omdat IK hem heb aangenomen, in het slot gestoken en omgedraaid. Ik krijg een geweldige tool in handen en aan mij om aan de slag te gaan. En aan de slag ben ik gegaan!

Ik vertel alleen over wat ik na de training doe, niet waarvoor ik naar de training gekomen ben. Ik heb dit achter me gelaten en bezig een nieuw leven. Ik merk als ik het wel vertel ik met mijn hele lijf en gevoel reageer. Ik schiet in de oude staat. Vind ik dit fijn en behulpzaam? Nee. Ik vind mijn verhaal van na de training veel mooier en interessanter dan van voor de training.

Ik kan nu alles! Paardrijden, takken snoeien, kinderen op mijn nek nemen, zware tassen dragen, in 1 keer grote maaltijd koken, fietsen, zonnegroet yoga, stoeien met mijn kinderen, lang autorijden, vuilniszakken buiten zetten, wollen sloffen vilten, zagen, schuren, plamuren, kettingen maken en ga zo maar door! Het leven is fantastisch en ik heb het gedaan!
Ik blijf wel realistisch dat ik regelmatig spierpijn heb en soms gas terug neem. Pijn spieren moeten nog sterker worden. De hulk uithangen is niet nodig!

Ik heb zelf een nieuw en ander leven gecreëerd en dat doe ik nog iedere dag. Ik werk er hard voor en elke dag gaat het iets vanzelfsprekender.
Ik ben overtuigd dat mijn verandering blijvend is, zoals een rups veranderd in een vlinder. Hij verandert nooit meer in een rups. Soms rust de vlinder even op een bloem uit, geniet van de zon of fladdert wat minder hard. Dat kan en hij blijft toch een vlinder. Dit geeft me veel vertrouwen en rust.
Vaak ‘ups’ en soms lichte downs. Dat is prima. Ik weet en ervaar dat ik gereedschap heb om zo weer het goede pad te nemen en er een mooi pad van te maken.
In 2 maanden heb ik een hele kleine terugslag gehad en heb gelijk Helga gebeld. Binnen het uur was ik weer helemaal goed!

De support die ik van Jaap en Helga krijg is zeer goed, warm en is er altijd. Ze bellen me zo snel mogelijk terug en wat zo fijn is, is dat ze alle tijd nemen om mij te coachen.

Quirien

Ik heb de coach in mezelf gevonden en dat voelt vertrouwd en als echte steun die er is wanneer ik het nodig heb!