RUGKLACHTEN

Rugpijn: niets lijkt meer vanzelf te gaan. Rugklachten kunnen een zeurende tot zelfs ontwrichtende invloed hebben op je leven. Je bent doorlopend bezig om de juiste positie te bepalen met zitten, liggen of lopen. Je gaat verkrampt bewegen waardoor je andere spieren voortdurend belast en uiteindelijk overbelast. Op je werk heb je misschien speciaal aangepast meubilair; een fijn maar tegelijk misschien juist een ongemakkelijk gevoel. De voortdurende alertheid op het voorkómen van pijn roept stress op. Hierdoor verkrampt het lichaam eens temeer en beland je in de vicieuze cirkel van stress – pijn – toenemende stress – toenemende pijn. Soms breidt de pijn zich zelfs uit over andere delen van het lichaam zoals je benen of je nek.

Met het Alexander Concept doorbreek je deze vicieuze cirkel. Binnen de kortste keren doe je weer ontspannen mee aan een lekker wandeling, ga je vrolijk bij iemand op bezoek en kun je weer lekker sporten. Voor je het weet ben je vergeten waarom je ooit onze training hebt gedaan.

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Zo veel klachten heb ik nou ook weer niet. Ik ben niet ernstig genoeg om deel te nemen. Het valt eigenlijk wel mee met mij. Is het niet wat overdreven als ik mee ga doen aan de training?”

Allemaal gedachten die heeeeeeeeel lang door mijn hoofd speelden voordat ik uiteindelijk tóch besloot om me aan te melden. En ik heb maar liefst 7 voorbeelden van ex-deelnemers in mijn omgeving die waanzinnig opgeknapt zijn na de training. Maar toch… Er was een extra trigger voor nodig en dat was dat een oud-deelnemer tegen me zei: “iedereen heeft issues om op te ruimen of je nou veel klachten hebt of geen een, doe het voor jezelf, maar doe het ook met het oog op je kind, zadel hem niet op met jouw dingen”.

Ik ging dus voor een paar vage klachten zoals moeheid, rugpijn en de neiging tot piekeren, en tijdens de training is dat en nog zo veel meer waar ik me niet eens van bewust was óók opgeruimd. Ik voel me een stuk lichter, doe niet moe, van mijn pijn af en heb vertrouwen in de toekomst. Wat een heerlijk gevoel! Mijn partner heeft tegelijkertijd deelgenomen aan de training, wát een verrijking van onze relatie!

Ik raad het dus echt iedereen aan, al voel je je helemaal top, dan nog is het een cadeau aan jezelf voor de rest van je leven!! Enne bij twijfel.. Gewoon DOEN!!!

Judith

“Twee weken na de training heb ik mijn levenslust voor 100% terug.”

Wat ben ik blij dat ik het Alexander Concept ontdekt heb!

Mijn dochter attendeerde mij op deze training, ze was hier zelf als herboren van teruggekomen. Na twee jaar hernia stond ik absoluut open voor een nieuwe aanpak. Dus toog ik in oktober naar het verre Friesland. Eind augustus had ik een behoorlijk zware terugval van de hernia gehad en toen ik aan de training begon, kon ik nog maar met veel moeite heel kleine eindjes lopen. Zitten was lastig en pijnlijk, staan bijna onmogelijk en liggen vrij moeizaam omdat ik steeds van houding moest veranderen en elke nacht een uur uit bed moest om mijn rug beweging te geven. Zelfs fietsen, wat altijd nog goed ging in mijn mindere periodes, was nu niet meer te doen. Ik begon me dan ook behoorlijk te vervelen en ook begon ik me ernstig zorgen te maken over mijn nabije toekomst. Ik wilde herstellen, en niet steeds verder achteruit gaan.

In de training leerde ik hoe ik zelf uit mijn oude groef kan komen en mijzelf zodanig aan kan sturen dat het herstel van lichaam en geest volledig de ruimte krijgt. Twee weken na de training heb ik mijn levenslust voor 100% terug. De depressieve gevoelens waar ik vóór de training vaak last van had, zijn helemaal verdwenen. Mijn energie neemt elke dag toe. Ik voel me gelukkig, evenwichtig en geïnspireerd. Ik slaap uitstekend. Ik kan nu alweer een uur wandelen, met hier en daar een tussenstop. Ik maak mooie fietstochten (goed voor mijn rug). Ik voel me vredig en optimistisch. Ik ben weer brood aan het bakken. Het lukt me nu om een poos heerlijk te zitten lezen. Ik word elke dag mobieler. Ik ben optimistisch over mijn toekomst. Wat ben ik blij dat ik het Alexander Concept ontdekt heb!

Nana

“Na de training voelde het echt alsof ik de lotto gewonnen had. Ik ben een geweldig levend uithangbord voor Ander Leven!”

Na 15 jaar lang zo goed als elke dag fysieke nek- en rugpijn gehad te hebben, en zo goed als alle “klassieke medische” oplossingen, en minder ook minder klassieke oplossingen als kinesitherapie, yoga, accupunctuur geprobeerd te hebben kwam ik heel toevallig via mijn zus in aanraking met Ander Leven. Ik wist vrijwel meteen dat dit wel eens dé oplossing kon zijn, ook al bleef ik uiteraard ook een beetje voorzichtig in mijn verwachtingen, om niet nog eens ontgoocheld te worden.

De positieve veranderingen kwamen in mijn geval onmiddellijk. Na het eerste intakegesprek en de consult begon ik al anders te ‘denken’ en het verschil ongelooflijk hard te merken, zodat ik aan de training begon vol vertrouwen op een totale ‘genezing’. En die is er van dag 1 gekomen.

Ik ‘kon’ gedurende 15 jaar niet zitten zonder pijn, niks tillen (ook niet mijn kinderen), niet fietsen, geen zware fysieke inspanningen (zelfs niet schoonmaken) zonder pijn, niet slapen op andere matrassen dan ‘mijn eigen aangepaste matras’ en ook al probeerde ik de pijn mijn leven niet te laten beheersen, het gebeurde (soms onbewust) toch. Vandaag (2 maanden na de training, maar dit begon al op dag 1 van de training) heb ik GEEN pijn meer. Ook al zeiden ze mij dit vooraf (tijdens intake en consult), het leek te mooi om waar te zijn. Maar nu zeg ik met een heerlijke glimlach op mijn gezicht dat het waar is. Ik zit in alle mogelijke posities, gedurende uren aan een stuk en op onaangepaste stoelen ZONDER pijn, ik kan mijn kinderen dragen, heb helpen verhuizen (vroeger ondenkbaar), kan fietsen, slapen in andere bedden. Ik voelde me in de dagen na de training bij het vaststellen van al deze veranderingen echt alsof ik de lotto gewonnen had. En nog meer, want naast dit alles, waren er voor mij ook heel veel ‘onverhoopte winsten’. Gedaan met uren lang piekeren en wakker liggen in bed, diep slapen, heldere keuzes maken en die ook duidelijk communiceren, gedaan met stress en schuldgevoelens, irritaties, twijfels. Genieten van de mooie dingen rondom me, mild zijn voor mezelf als ik fouten maak. Ik dacht dat ik vroeger al positief in het leven stond (en zo dachten anderen ook over mij), maar nu is het echt zo!

Ik ben een geweldig levend uithangbord voor Ander Leven (en ook vaak die opmerking krijg van anderen). Al verschillende vrienden/collega’s/ kennissen hebben zich ingeschreven voor de training, en nog veel meer die interesse hebben en zeker gaan volgen. Fijn om ze vol vertrouwen te kunnen doorverwijzen. De aanbeveling om “niet uit te leggen” of te vertellen over de training werkt bij mij dan ook niet zo goed – die sla ik graag in de wind!

Mien, 33 jaar