SLAPELOOSHEID

Slapeloosheid

Niets is zo ondermijnend als een doorlopend tekort aan slaap, en dat soms al jaren lang. Om hopeloos van te worden. Niet slapen haalt de pit uit je bestaan, iedere dag opnieuw. Doorlopend ben je bezig met de gedachte aan de komende nacht: zou je wel slapen? Zul je morgen uitgerust genoeg wakker worden om alles wat op je programma staat te kunnen volbrengen? Doodmoe ga je naar bed en dan toch lig je nog uren wakker. In je hoofd blijf je maar malen over kleine of juist hele grote dingen: je gedachten zijn niet te stoppen, nooit is er stilte. En in die stroom van malende gedachten denk je doorlopend: zie je wel, ik slaap niet vannacht. Hoe ga ik het morgen redden..? Je komt in de stand ‘overleven’ in plaats van voluit te leven. 

Ooit ergens in je leven (en dat kan al heel lang geleden zijn), is er iets gebeurd waardoor je je onveilig hebt gevoeld, of ergens heel erg van geschrokken bent. 

Hoewel de schrik of het gevaar al lang verleden tijd zijn is dat tot je onbewuste brein niet doorgedrongen. Wanneer ook je onbewuste brein het seintje krijgt dat je veilig bent, kan je eindelijk slapen als een roos en uitgerust wakker worden. Het Alexander Concept geeft je het vermogen om met een simpele techniek het sein eindelijk op ‘veilig’ te zetten: wat een rust!

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Ik ga ‘s middags niet meer naar bed, ik onderneem overdag en ‘s avonds weer leuke dingen met vriendinnen, ik kan de energie van mijn 2 jarige zoontje weer bijbenen en ik slaap de hele nacht door.”

Via een voormalig trainer van Ander Leven werd ik geattendeerd op het bestaan van Ander Leven. Ik nam een kijkje op de website en vond de verhalen die daar staan bijna te mooi om waar te zijn. Inmiddels ben ik overtuigd van de werking van het Alexander Concept en kan ik zeggen dat de verhalen die hier te lezen zijn echt waar zijn.

Ik heb me aangemeld voor de training van Ander Leven voor dystonie, vermoeidheid, slapeloosheid, stress en hartkloppingen. Tijdens de training ben ik erachter gekomen dat aan deze problemen veel meer ten grondslag ligt.

Nu herken ik patronen van mezelf en pas ik hier het Alexander Concept op toe. Het is heerlijk om zelf de middelen tot mijn beschikking te hebben voor een gezond en gelukkig leven.

Het is nu 3 weken geleden dat ik naar de training ben geweest en de veranderingen zijn enorm. Ik ga ‘s middags niet meer naar bed, ik onderneem overdag en ‘s avonds weer leuke dingen met vriendinnen, ik kan de energie van mijn 2 jarige zoontje weer bijbenen en ik slaap de hele nacht door. En wat een heerlijk idee is, is dat ik pas net begonnen ben en erop vertrouw dat ik het komende jaar nog veel meer kan bereiken.

De dagen op landgoed Morgenstern waren onvergetelijk. De sfeer is warm en welkom en de omgeving is fantastisch. Het was mooi om het proces met mijn mededeelnemers te doorlopen en zeer waardevol dat mijn partner erbij aanwezig was.

Het Alexander Concept is het mooiste cadeau wat ik aan mezelf heb kunnen geven.

Inge

“Een zeer betaalbare training voor een onbetaalbaar mooi resultaat!”

Bij mij speelde al ruim vier jaar een combinatie van slapeloosheid (‘s nachts paar uur wakker liggen), chronische vermoeidheid, HSP, burn-outklachten, stress, moeilijk kunnen ontspannen en wisselende kwaaltjes. En dat terwijl mijn leven verder niet (meer) stressvol was. Ik had al veel geprobeerd maar niks hielp echt. Ik had het gevoel niet bij de CRUX te kunnen komen. Als het zo doorging was/werd ik voor de rest van mijn leven arbeidsongeschikt.

Toen ik weer eens niet kon slapen googelde ik op internet in de hoop iets te vinden dat het tij kon keren. Ik stuitte op de website www.anderleven.nl. Ik herkende het verhaal van de chronische stressrespons. Dat was voor mij de CRUX waar ik maar niet bij kon: op onbewust niveau was de schakelaar op “gevaar” blijven staan. Bij mij was dat o.a. merkbaar doordat ik ‘s nachts (onbewust en subtiel) alert bleef ook al was ik doodmoe en was er niets aan de hand. Ik kon mijn lijf niet meer totaal ontspannen en bleef uren wakker. (En ja, ik had al -tig soorten ontspanningsoefeningen uitgeprobeerd).

Met medeweten van mijn huisarts gaf ik mij op voor deze training. Dankzij het eenvoudig toe te passen Alexander Concept gebeurde het wonder: Ik heb de schakelaar binnen twee dagen training kunnen omzetten. Ik kreeg acuut mijn energie terug die ik ruim vier jaar kwijt was geweest!

Met de aangereikte oefeningen kan ik nu zelf oude patronen en niet behulpzame overtuigingen herkennen én ombuigen in behulpzame patronen/overtuigingen. Hierdoor heb ik mijn gezondheid terug gekregen.

De kracht zit hem in het leren aansturen van het onbewuste en deze het werk laten doen. Slim gebruik maken van de eigenschappen van ons brein. Geen magie, wel logisch en eenvoudig en zonder medicijnen! Bovendien leuk en verrassend om te doen. Ik voel mij er bijzonder goed bij.

Nu, drie maanden na de training, voel ik mij nog steeds heel goed. Ik sta dagelijks om 8.00 uur op en heb nu drie dagdelen per dag om actief te zijn in plaats van één. Geen last meer gehad van oorsuizen, vage blessures of griepje(s). Ik heb geen melatonine of slaappil meer hoeven nemen sinds de training. Ik heb mijn energie weer terug en mijn conditie neemt toe. Ik kan mijn lijf weer echt ontspannen en ’s ochtends uitgerust wakker worden.

Ik heb de regie van mijn leven weer in eigen hand. Mijn Andere Leven is begonnen en ben het volop aan het uitbouwen. Bovendien heb ik alle vertrouwen dat ik dankzij het Alexander Concept op het goede spoor blijf.

Lieve mensen van Ander Leven: dank voor dit waardevolle geschenk!

Ida

“Ik voel me blij, zonnig en volledig tevreden met mezelf en het leven.”

Ik ben verliefd!!!

Ik rijd naar huis na de training en voel me blij, zonnig en volledig tevreden met mezelf en het leven. Ineens realiseer ik me dat dit voelt als verliefd zijn. Terwijl de man waar ik zo naar verlang echt niet ineens mijn leven is binnengestapt…

En dan valt het kwartje: ik ben verliefd geworden op mezelf!!!

Wat ben ik blij met mezelf, met wie ik ben, met alles wat in mij huist. Zo veel om van te houden, om te koesteren. Om lief voor te zijn en goed voor te zorgen. En dat alles in mij zit om dat te doen. Wie kan beter van mij houden dan ikzelf?! Ik die mij door en door kent.

Nu pas kan ik werkelijk doorvoelen wat het betekent dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van een ander kan houden. Want nu ik houd van mezelf, hoeft een ander dat niet meer aan mij te geven, te bevestigen. Wat fantastisch om dit houden van met alle vezels van mijn lichaam te voelen.

Ik volgde de training omdat ik slecht sliep. Dat deed ik al zo’n 18 jaar en ik was er ook wel aan gewend, functioneerde oké, werkte volledig en rustte ’s avonds en in het weekend uit. Toch voelde ik dat daar nog winst te halen was.

Tijdens de training kwam mijn focus te liggen op diepere patronen die mij ervan weerhielden me over te geven aan de slaap en diepe ontspanning. En vond ik mijn beelden en metaforen die mij onmiddellijk brachten bij ontspanning, loslaten, koestering, gezond zijn, vrijheid. En doorbrak ik de patronen die mij op onbewust niveau iets anders daarover vertelden.

Reken maar dat dit effect geeft op totale ontspanning! Want het is goed hoe het is. Ik ben goed zoals ik ben. Ik ontspan en geef me over aan vertrouwen en veiligheid. Ik vertrouw mezelf en ben veilig bij mezelf. Want alles is in mij.

Deze verliefdheid maakt niet onrustig en leidt niet tot slapeloze nachten waarin ik pieker of de ander ook wel gek op mij is. Deze verliefdheid is onmiddellijk overgegaan op houden van dat nooit meer verdwijnt. En dat leidt tot heerlijk slapen!!!

Thérèse

“Mijn slaappatroon is verbeterd en, nog veel belangrijker, de mist waarin mijn leven door de vermoeidheid was gedompeld is opgetrokken om ruimte te maken voor een ander leven.”

Op internet kan iedereen fake zijn, maar de persoon die dit schrijft is hartstikke echt, en hetzelfde geldt voor mijn, hieronder beschreven ervaringen, hoe ongelofelijk ook: een forse verbetering van mijn situatie na 30 jaar slapeloosheid, na een training van slechts 3 dagen!

Mijn dokter had mij verwezen naar Ander Leven. Hij behandelde me al enige tijd met vitaminepreparaten om mijn lichaam te versterken. Door een periode van meer dan dertig jaar slapeloosheid was dat ernstig verzwakt en ik voelde me dagelijks erg moe. Omdat hij gelooft in de sterke interactie tussen lichaam en geest, wilde hij ook de geest ‘aanpakken’. Hij gaf me twee websites door, waarna ik zelf kon kiezen wat mij het meest aansprak. Het ging om een site van iemand die met me zou kijken in mijn vorige levens, om daar de oorsprong te vinden van mijn problemen. Omdat ik vind dat ik aan mijn huidige leven genoeg heb, besloot ik te kijken op de andere site, Ander Leven van Helga Verhoeven en Jaap Vermeulen.

Ik luisterde naar het interview met Helga, en wat ze zei sprak me aan. Maar het was nog meer de manier waarop ze het zei. Hier was sprake van een bevlogen en bewogen vrouw, van wie ik meteen doorhad dat ze me geen knollen voor citroenen zou verkopen. Ik had wel eens eerder uitstapjes gemaakt naar de niet-reguliere geneeskunde, zonder succes. Het Alexander Concept van Helga en Jaap is echter geen zweverige voodoo, maar gestoeld op psychologisch en neurologisch onderzoek. Omdat ik in het verleden biologie heb gestudeerd, sprak het me allemaal des te meer aan.

Ik besloot Helga te bellen, en ze nodigde me uit voor een consult, omdat ze toch eerst nog wat onverwerkte zaken uit het verleden wilde aanpakken, voordat ik de driedaagse training het Alexander Concept zou doen: een training waar juist met geen woord over het verleden wordt gerept, en zich op het hier en nu concentreert.

Het consult was bevrijdend en bevestigde het goede gevoel dat ik al had. De cursus vond kort daarna plaats, op 19/21 mei 2011. We deden de cursus met in totaal 13 mensen, 7 cursisten en 6 begeleiders, en de coaches Helga en Jaap.

Na een theoretische uitleg ‘s ochtends op dag 1, leerden we ’s middags het AC-Proces, een techniek die we dat weekend meerdere malen zouden oefenen.
Ik voelde al snel kracht en energie opkomen in mijn lichaam. De vermoeidheid verdween even. Toch bleef ik nog enigszins sceptisch de eerste dag. Zou ik dit kunnen herhalen, vasthouden?

Maar dankzij de uitstekende begeleiding van de coaches kreeg ik de tweede dag meer vat op de oefening, en werden de effecten sterker en ik begon me meer te ‘openen’. Ook had ik die nacht geslapen.

Op de derde dag, ook weer na een redelijke nachtrust, was ik volledig overtuigd van de kracht van het Alexander Concept. Niet alleen door de genoemde effecten bij mij, maar ook door de enorme veranderingen die ik bij mijn medecursisten zag. Hun ogen gingen weer stralen, en mensen met jarenlange ME hervonden hun kracht en maakten al meteen flinke wandelingen in de duinen.

Terwijl ik dit tik, kan ik me voorstellen dat deze woorden overkomen als een soort TellSell-reclame op tv, maar dit is wat ik en mijn medecursisten hebben ervaren. Mijn slaappatroon is nu, iets meer dan een week na het trainingsweekend verbeterd, en, nog veel belangrijker, de mist waarin mijn leven door de vermoeidheid was gedompeld, is opgetrokken om ruimte te maken voor een ander leven.

Ten slotte nog dit: de betrokkenheid en behulpzaamheid van de coaches eindigt niet na het weekend. Ik kan ook nadien nog bij hen terecht voor vragen die opkomen en voor ondersteuning, en dat is een prettig idee.

Ruben (30 jaar insomnia)