TRAININGEN

Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven

De training - het jaartraject in een notendop

Het Alexander Concept is een trainingstraject van een jaar dat begint bij het invullen van een uitgebreid aanmeldingsformulier. Wanneer wij jouw aanmelding ontvangen hebben volgt een telefonische intake van ongeveer een uur. Hierin bespreken we het aanmeldingsformulier, wat jij van de training verwacht en of wij inschatten onze training al dan niet geschikt voor je is; niet iedereen die zich aanmeldt wordt automatisch aangenomen.

Na dit gesprek krijg je een consult met één van onze trainers, als optimale voorbereiding voor de training. Ook tijdens dit consult werken we met het onbewuste brein. Hier knappen veel deelnemers al een heel stuk van op.

Daarna volgt het belangrijkste onderdeel, de drie-daagse training het Alexander Concept. Tijdens deze drie aaneengesloten dagen leer je veel over de werking van het menselijk brein en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken.

Je wordt begeleid door professionele trainers, die allen zeer betrokken zijn bij jouw herstel. Deze dagen zijn intensief, interessant én het is ook nog eens heel leuk om te doen! Naast dit alles is wordt veel gelachen en lekker gegeten.

Om zeker te zijn dat je het herstel krijgt waarvoor je komt, volgen we je nog een jaar lang. Dit doen we door middel van vaste bel- of mailafspraken en een Verdiepingsdag 6 weken na de training. Zodoende zorgen we dat je alles wat je geleerd hebt in praktijk brengt en het herstel krijgt waarvoor je komt.

poster
Lisette Steentjes - over de trainingen
00:00
--
/
--

Drie interessante en inspirerende dagen

Het is moeilijk om de hele stof van drie dagen even kort te beschrijven. De eerste ochtend leggen we, zeer gesimplificeerd, de werking van het menselijk brein uit en wat er in het lichaam gebeurt. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.

Dat geest en lichaam volledig met elkaar verbonden zijn is al lang bekend. Maar wat we daar dan allemaal mee kunnen, staat nog in de beginfase. De eigen invloed die wij hebben op onze gezondheid, levensgeluk en welzijn is immens!

De eerste middag leer je het AC-Proces; de oefening die je consequent toepast op al je thema’s en klachten. Het AC-Proces is zeer krachtig en gemakkelijk te leren en goed toepasbaar in het dagelijks leven.

Hiermee krijg je de sleutel in handen waarmee je stress, zorgen, lichamelijke klachten, negatieve of angstige gedachten, of depressieve gevoelens kunt stoppen. Je doorbreekt met het AC-Proces de vicieuze cirkel waar je ooit in terecht gekomen bent en die tot veel klachten geleid heeft.

De tweede en derde dag gaan we hier dieper op in en is er ruim de tijd om alles je goed eigen te maken zodat je, wanneer je na drie dagen weer naar huis gaat, precies weet wat je moet doen en er alle vertrouwen in hebt dat ook jij helemaal herstelt.

Deelnemers ervaren tijdens deze drie dagen al meteen meer energie en voelen zich weer ontspannen, vrolijk en gelukkig. Klachten verminderen snel of verdwijnen zelfs helemaal.

Optimale voorbereiding geeft het beste resultaat

Iedereen die aangenomen wordt, krijgt voorafgaand aan de training een persoonlijk consult. Dit consult is een goede voorbereiding, zodat je optimaal profijt hebt van wat je in de training leert.

Het consult duurt gemiddeld twee uur. (De kosten hiervan worden apart berekend en betaal je aan de trainer van wie je het consult krijgt).

Voor het consult ga je in principe naar een trainer die bij jouw training aanwezig is.

Ons onbewuste als beste vriend

In het persoonlijk consult werken we met de AL (Ander Leven) Methode.

Ook hier maken we weer gebruik van verschillende technieken en disciplines en werken we met het onbewuste brein.

Tijdens het consult checken we hoe bepaalde overtuigingen vanuit het Enneagram, zowel bewust als onbewust aanwezig zijn. Door het onbewuste brein duidelijke instructies te geven is dit consult een optimale voorbereiding op de training. Je krijgt niet alleen inzicht in jezelf, je ervaart meteen de enorme kracht van ons zelf herstellend vermogen wanneer belemmerende overtuigingen in balans gebracht worden, of trauma’s verwerkt. Je krijgt begrip voor jezelf wanneer je ziet wat er al die tijd onbewust gespeeld heeft en vertrouwen in je eigen herstel.

Gewoonlijk duurt het consult twee uur. In een enkel geval is dit niet voldoende. Wanneer er meer tijd nodig is komt er een vervolg consult.

Aanwezigheid van partners is grote meerwaarde

Wij weten hoe groot de impact van klachten kan zijn op jouw leven, dat van je partner en je hele omgeving.

Daarom vinden wij het belangrijk dat je je partner meeneemt. Deze weet dan ook precies waar het over gaat, hoe het werkt en wat er gedaan moet worden. Eenmaal thuis krijg je daardoor begrip en de ondersteuning die behulpzaam is om snel te herstellen. Partners wonen de training gratis bij, zij betalen alleen de verblijfskosten.

Eenmaal thuis pas je consequent toe wat je geleerd hebt

Je hebt in de drie trainingsdagen al zo veel veranderingen bij jezelf gemerkt én bij de overige deelnemers gezien, dat je vol vertrouwen naar huis gaat, want je weet precies wat je moet doen om volledig te herstellen. Thuis pas je het AC-Proces en alles wat je geleerd hebt consequent toe, waardoor je snel herstelt. Om te zorgen dat je vol op koers blijft, zijn er verschillende contactmomenten; 5 vaste follow-ups (bij je eigen trainer) verdeeld over een jaar én een verdiepingsdag. De eerste twee telefonische follow-ups zijn een week en een maand na de training. Ongeveer 6 weken na de training is de verdiepingsdag. Hierin brengen we verbreding en verdieping aan en zetten we de puntjes op de i.

De verdiepingsdag is voor ons de slagroom op de taart: zóveel positieve veranderingen te zien in slechts 6 weken!

Voor de rest van het jaar zijn er nog drie vaste bel,- mailafspraken waarin we de vinger aan de pols houden. Mocht je tussendoor behoefte hebben aan extra coaching dan kan je onze coachlijn bellen.

Coachingslijn

De coachingslijn ( 085-0471545) is voor oud-deelnemers die na de Verdiepingsdag behoefte hebben aan contact een trainer. In de periode tot aan de verdiepingsdag neemt je, als je een vraag hebt of coaching nodig heeft, contact op met je eigen trainer met wie je de follow-up gesprekken hebt. De coachingslijn is bereikbaar van maandag 09.00 t/m vrijdag 16.00 uur.

poster
Marieke van der Zanden - trainingen
00:00
--
/
--

Chronische stress wordt voorgoed verleden tijd

Wat is stress eigenlijk?

Van de meeste stress zijn we ons totaal niet bewust. Stress is namelijk veel meer dan alleen de emotionele stress die we allemaal wél herkennen. Stress ontstaat bij alles waar ons lichaam op moet reageren! Natuurlijk kun je dan denken aan angsten en je zorgen maken, maar ook tijdgebrek, wondjes, ontstekingen en temperatuurverschillen zorgen voor stress.

We krijgen dagelijks ontelbaar veel impressies per dag. Ook de vele keuzes waar we voor staan kunnen stress veroorzaken. Allemaal factoren die enorm veel invloed op ons hebben en die een stressrespons veroorzaken.

Wanneer je goed in je vel zit kan het lichaam deze stressrespons aan. Wanneer je echter al langere tijd fysieke-, emotionele of psychische klachten hebt, kunnen lichaam en geest het niet meer verwerken. Er ontstaat dan een vicieuze cirkel en de stressrespons is chronisch geworden.

Deze chronische stressrespons is de oorzaak van veel klachten. Wij leren je hoe je dit kunt stoppen. Vanuit onze eigen ervaring begrijpen wij als geen ander wat emotionele bagage, stress, tegenslag of energiegebrek met een mens kan doen.

De trainingslocatie

De training duurt drie dagen en begint met een kennismakingsmaaltijd de avond tevoren. Je bent vanaf 17 uur welkom en we starten om 18 uur. De laatste trainingsdag sluiten we om ongeveer 17 uur af met een eenvoudige maaltijd.

Wij raden je aan rekening te houden met eventuele files. Voor aanvang dien je ingecheckt te zijn. Wij stellen het op prijs indien je rond 17.45 uur in de ontvangstruimte aanwezig bent, zodat wij op tijd kunnen starten.

Indien een training op VOL staat, dan kunnen wij je op een wachtlijst zetten. Er is een kleine kans dat er een plek vrijkomt. Wij nemen in dat geval contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort, blijf je ingedeeld in de training waarvoor je bent ingeschreven. Je dient op het aanmeldingsformulier dus wel de voorkeursdatum in te vullen van een training die niet vol zit.

De training wordt gegeven op het prachtige en duurzame landgoed Morgenstern in de Achterhoek.

Landgoed Morgenstern
Witzand 4
7244 NC Barchem
www.morgenstern.nl

Het verblijf is op basis van volpension.  Het eten op landgoed Morgenstern is heerlijk, biologisch en duurzaam. Dieetvoorschriften kun je aan ons doorgegeven.

Jouw stap naar een ander leven

 • "Twijfel je nog? Of vind je het te duur? Sta dan even stil bij het feit dat deze training echt gelukkig en gezond gaat maken en dat je dit als cadeau mag geven aan jezelf, omdat jij het waard bent!"
  Tamara, 36 jaar
 • "Na de diagnose CVS kon ik amper voorstellen dat je zo vooruit kon gaan qua energieniveau."
  Linda, 32 jaar
 • "Maar nu ik de training heb gevolgd ben ik zo waanzinnig blij en dankbaar!"
  Jennifer, 33 jaar
 • "Ik denk nu, enkele maanden na de training, nog maar zelden aan de pijn omdat ik de pijn nog maar sporadisch voel.""
  Eveline, 60 jaar
 • "Eindelijk heb ik een instrument in handen waardoor ik de regie over mijn lichaam en geest weer zelf in handen heb."
  Rian, 45 jaar