VASTLOPEN

Er niet uitkomen. Bruisen van plannen en ideeën maar daadwerkelijk je plannen ten uitvoer brengen: het komt maar niet van de grond. Er zijn altijd nog voorwaarden, er is altijd nog méér nodig voordat je van start kunt gaan. Uiteindelijk denk je: ach, laat ook maar, het gaat op deze manier toch niet lukken. Je begint welgemoed aan nieuwe dingen maar in korte tijd zakt de inspiratie en laat je het maar liggen. Focus ontbreekt; je voelt je vaak stuurloos en laat de dingen gebeuren. Er zit veel meer in je dan eruit komt: hoe frustrerend. In je eentje blijf je het proberen, maar je komt er niet uit. Adequate hulp vragen wil je wel, maar waar moet je beginnen en bij wie? Ook daarin loop je vast. Het geeft je een hopeloos gevoel. Alsof je in de modder zit en er niet meer uitkomt.

Het Alexander Concept reikt je de kabels waarmee je jezelf uit de modder omhoog kunt trekken. Daarmee doorbreek je de patronen die ervoor hebben gezorgd dat je steeds weer in dit gevoel van hopeloosheid terecht kwam. Als je blijft denken wat je dacht, blijf je krijgen wat je kreeg. Met het Alexander Concept vind je een nieuwe koers die voorkomt dat je in die oude groef terecht komt: verheug je op een Ander Leven!

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Ik heb precies geleerd wat ik wilde! Wat een geluk dat dit bestaat.”

Ik had last van onzekerheid, paniek- en oude pijngevoelens, wantrouwen naar mezelf en een gevoel van vastzitten. Niet vierentwintig uur per dag, maar het belemmerde me regelmatig in mijn doen en laten.

Door de training heb ik een gereedschap in handen. Als er nu paniek, onzekerheid etc. is, pas ik het AC-proces toe en stel ik er iets positiefs voor in de plaats.

Ik heb precies geleerd wat ik wilde! En ik hoef niet meer bang te zijn dat de negatieve gevoelens me ‘in de tang nemen’. Dat geeft me rust, vrijheid, energie, levensvreugde en vertrouwen. Wat een opluchting. En wat een geluk dat dit bestaat.

Nynke

P.S. Een concreet voorbeeld van een onverwachte en positieve ‘bijwerking’ van de training: ik heb sinds 14 jaar erg veel last van opvliegers. Sinds de training zijn de opvliegers in aantal afgenomen en zeker ook in intensiteit, waardoor ik er nauwelijks nog hinder van ondervind!!!

8 maanden na de training
Het is nu acht maanden geleden dat ik de AC-training heb gevolgd.
De reden om de training te doen was dat ik last had van onzekerheid, paniek- en oude pijngevoelens, wantrouwen naar mezelf en een gevoel van vastzitten. Niet vierentwintig uur per dag, maar het belemmerde me regelmatig in mijn doen en laten. Dat lijkt nu al heel lang achter me te liggen!

Tijdens de training merkte ik direct een groot effect wat nog steeds onverminderd voortduurt. Inmiddels is door het toepassen van het AC-proces een aantal van de klachten volkomen verdwenen, dan wel zo afgenomen dat ik er nauwelijks nog last van heb.

Het AC-poces is voor mij vanaf het begin af aan een geweldig gereedschap waarmee ik altijd en overal uit de voeten kan. Energie, levensvreugde en vertrouwen zijn het gevolg.

Hoera.

“Door de training heb ik geleerd waar mijn kracht zit, wat voor mij belangrijk is, en wat ik nodig heb om ‘aan de gang’ te blijven.”

Voor Ander Leven had ik het gevoel dat mijn leven niet uit de startblokken kwam. Ik deed alle dingen plichtmatig. Zonder enthousiasme, maar ook zonder tegenzin. Dagen gingen vaak voorbij zonder dat ik ‘iets had gedaan’. De tijd glipte me door de vingers en ik had geen invloed op de loop van de gebeurtenissen.

Ik begon met goede moed aan nieuwe dingen, maar na verloop van korte tijd doofde het vuur. Het aanvankelijke elan maakte plaats voor weerstand, en het besef dat ik ‘weer niet de goede keus had gemaakt’. Niets lukte, niets gaf echte voldoening.

Mijn leven was als een mooi zeewaardig schip; ik had alleen niet geleerd om het schip te besturen. Mijn koers werd bepaald door de stroming en de wind, maar waar ik uit zou komen – of ik überhaupt ergens zou komen – daarmee hield ik me niet bezig.

Tot ik hoorde van Ander Leven. Ik besloot dat het niet langer zo door kon gaan, en nam contact op. Dit was de juiste methode op het juiste moment. Na een uitgebreid intakegesprek en een consult voelde ik dat dit de sleutel tot een ander leven zou zijn.

Door de training heb ik geleerd waar mijn kracht zit, wat voor mij belangrijk is, en wat ik nodig heb om ‘aan de gang’ te blijven, en niet meer stil te vallen. Ik heb geleerd om koers te zetten naar een bestemming, en om de reis daarheen óók als een bestemming te beschouwen. Ander Leven is het mooiste en meest duurzame cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven!

Hans

“Ik heb weer contact met dat wat mij in het leven drijft en plezier geeft en voel de energie hier inhoud aan te gaan geven.”

Ik behoorde niet tot die mensen waarvoor ik dacht dat de training was bedoeld. Ik had behoorlijk veel energie en geen last van chronische pijnen. Ik heb kennis gemaakt met het Alexander Concept doordat mijn partner de training ging volgen. Vol nieuwsgierigheid en scepsis ging ik als begeleider mee. Natuurlijk geweldig als het haar zou helpen maar ik had ‘zoiets’ niet nodig. Tijdens de training maakte ik kennis met opvattingen over hoe het brien werkt en wat werd verteld strookte met mijn ervaringen.

Alhoewel ik mezelf zie als een redelijk goed functionerend persoon moest ik bekennen dat mijn handelen werd gedreven door allerlei niet behulpzame overtuigingen. Ik zocht bevestiging bij anderen en was vooral gericht op wat ik dacht dat anderen van mij verwachten. Vervolgens probeerde ik daaraan te voldoen. Ik merkte dat ik geniaal was geworden in zowel het aanvoelen waarmee ik ‘punten’ zou scoren als in het uitleggen waarom ik niet aan mijn eigen verwachtingen in deze voldeed. Op mijn werk nam ik taken op me die ertoe leidden dat ik wegdreef van waar mijn kernkwaliteit en passie ligt. Grenzen gaf ik wel aan maar ik was eenvoudig te verleiden deze weer los te laten. Ik was met van alles tegelijk bezig. Thuis maakte ik steeds minder contact met mijn partner en leefde in mijn eigen wereld.

Ik was aan het wegdrijven van mezelf en liep langzaam vast, werd ontevreden over mijn leven. Toen ik ook nog eens zag wat de training voor mijn partner en alle deelnemers betekende heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld als deelnemer voor de eerstvolgende training. Het is het beste wat ik in jaren heb gedaan!

Ik heb weer contact met dat wat mij in het leven drijft en plezier geeft en voel de energie hier inhoud aan te gaan geven. Alhoewel de training pas twee weken geleden heeft plaats gevonden is er al veel veranderd. Ik heb op mijn werk meteen een gesprek gehad en mijn grenzen aangegeven. Ik ontmoette veel begrip en mijn takenpakket is gewijzigd. Ook slaag ik erin me te focussen op dat waarmee ik bezig ben, geef ik grenzen aan en ben ik weer gaan hardlopen. Ik maak contact met mijn partner , we maken plannen voor de toekomst en ik voel me energiek. Het helpt hierbij enorm dat we beiden de trainning hebben gevolgd, we vullen elkaar aan. Ik kan dit iedereen aanbevelen. Het leven ligt weer open en ik heb er zin in!

Piet