Eetstoornis

Je leven wordt bepaald door eten. Teveel eten of juist te weinig eten. Maar eten speelt een belangrijke rol in je leven. Meestal heeft dat te maken met achterliggende factoren. Het kan zijn dat je afleiding zoekt in stressvolle of moeilijke situaties en daarom bezig bent met eten. Ook kan een verstoord eetgedrag een manier zijn om met lastige emoties om te gaan.

Sommige mensen met eetproblemen zeggen dat hun eetstoornis te maken heeft met controle: ze ervaren geen controle over hun leven en proberen dan grip te krijgen op tenminste één gebied: eten. Of je kunt jezelf ontvluchten door niet te eten, jezelf uit te putten, door overdreven intens te sporten en amper te slapen. Dan voel je geen emoties meer en voel je je eigen lichaam niet meer.

Je doet er alles aan om je eetprobleem voor de buitenwereld te verbergen. Sterker nog, vaak heb je een normaal gewicht, wat je ervan kan overtuigen dat je niet zo’n groot probleem hebt. Niemand weet van je onzekerheid en dat je eigenlijk aan het vluchten bent.

Wat zou het fijn zijn om de achterliggende redenen van je verstoord eetpatroon te kunnen herkennen en er anders mee om te kunnen gaan. Het Alexander Concept kan je helpen om stevig te staan en regisseur te worden van je eigen gedachten en handelingen. Zodat je weer kunt genieten van van het leven… en van eten!

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Dit is geen marketingpraatje, vele mensen die ik nu spreek staan versteld; ze zien een andere man. En zo voel ik me ook!!” read more

Gijsbert34 jaar - had last van PTSS, voeding intoleranties en burn-out

“Tot de huisarts me vertelde: als je in 3 dagen wilt genezen, dan moet je dit gaan doen.; twee maanden na de training was ik genezen van mijn eetstoornis.”

Rieneke39 jaar - had eetstoornis

“Wat goed dat we ons er niet bij neergelegd hebben en voor goud zijn gegaan.”
read more

Anita56 jaar - had eetstoornis