Faalangst

Bang zijn om niet goed genoeg te zijn. Jezelf doorlopend met anderen vergelijken en er dan achter komen dat anderen beter, mooier, slimmer, zakelijker zijn waardoor je enorm aan jezelf gaat twijfelen. Je kwaliteiten sneeuwen onder, je durft je niet te laten zien. Je gaat misschien onderpresteren om onzichtbaar te blijven waardoor je juist nóg minder gaat presteren. Doorlopend heb je het gevoel niet goed genoeg te zijn of voel je de dreiging dat je afgewezen zult worden.

Niet alleen op je werk of studie, maar langzaam maar zeker gaat het ook je sociale leven of je hobby’s beïnvloeden. Het onderpresteren op al die gebieden geeft een ontzettend naar gevoel. Daardoor wordt de druk enkel hoger: het idee dat je moet presteren en aan verwachtingen moet voldoen kan je geweldig ondermijnen.

Hoe heerlijk is de gedachte dat je perfect bent zoals je bent. Dat je goed genoeg bent. Dat je talenten hebt die de wereld mooier maken. En dat je jezelf nooit meer zult hoeven verstoppen omdat je weet wat je kunt en daar volledig op vertrouwt. Na de training in het Alexander Concept zul je gestopt zijn met al die ondermijnende vergelijkingen. Je eigen talenten en kwaliteiten zul je volledig onderkennen: blij en trots kijk je naar jezelf én naar anderen! Je zelfondermijning wijkt voor zelfwaardering en plezier zodat je talenten eindelijk voluit tot bloei kunnen komen.

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“De sleutels van Ander Leven zijn een cadeau waar ik mijn hele leven dankbaar gebruik van ga maken. Het Alexanderconcept voelt voor mij aan als een stuur in het leven.” read more

Jasmijn26 jaar - had last van perfectionisme, faalangst en burn-out

“Ik voel me steeds meer verbonden en één met mijn lichaam omdat elke dag opnieuw bevestigd wordt dat ik mijn lichaam kan vertrouwen.” read more

Karen25 jaar - had 10 jaar last van fibromyalgie

“Ik ging eigenlijk alleen de training volgen om over de burn-out heen te komen, en wat ik terug heb gekregen is zoveel meer. Ik ben gaan leven in plaats van overleven.” read more

Charlotte42 jaar - had burn-out, migraine, faalangst en laag zelfbeeld

“Al na de eerste dag voelde ik me vol energie, ontspanning en zoveel vreugde. Niet te beschrijven. En het mooie is dit gebeurde niet alleen bij mezelf, maar ook bij de anderen die de training volgden.”

Floor38 jaar - had faalangst, laag zelfbeeld, perfectionisme en stress

“Het is zo’n mooie ervaring. Ik kan gewoon normaal denken. Mijn negatieve gedachtes zijn weg.” read more

Sanne24 jaar - had stress, laag zelfbeeld, faalangst, hoofdpijn, perfectionisme

“De training heeft mij enorm sociaal geholpen, nu durf ik mensen mezelf te laten zien! Ik kan nu tegen de zonnige kant van het leven aankijken.”
read more

Joor14 jaar - had stress, faalangst en perfectionisme