Ziekteverzuim neemt fors toe door stress
Stressgerelateerd ziekteverzuim neemt fors toe. Van de 4.6 miljoen verzuimdagen die ArboNed in de eerste helft van 2014 registreerde, had 10 procent te maken met stress. Dat is acht keer zoveel als in 2009. Dit blijkt uit de analyse van ArboNed gebaseerd op gegevens van ruim 1.1 miljoen werknemers.

– Bron: ANP 17 juli 2014

Ziekteverzuim in uw organisatie

Grote kans dat ziekteverzuim ook voor uw organisatie een grote kostenpost is. In veel gevallen is stress een belangrijke oorzaak. Soms zijn mensen vaak en veel ziek zonder duidelijk aanwijsbare reden. Bij langdurige afwezigheid heeft u bovendien de zorg voor vervangend personeel: eveneens een grote kostenpost. Tot slot heeft verzuim van collega’s geregeld zijn weerslag op de sfeer in het team en de samenwerking. Om meerdere redenen eist het ziekteverzuim dan ook uw aandacht. Ongetwijfeld heeft u al het nodige geïnvesteerd om uw werknemers gezond te houden. Onze aanpak biedt een duurzame oplossing en geeft opzienbarende resultaten tegenover een eenmalige investering.

Ander Leven op de werkvloer

Met behulp van het Alexander Concept is, ook bij langdurig verzuim, snel en volledig herstel mogelijk. Hoewel de focus tijdens de training niet primair ligt op snelle werkhervatting, is dat wel het resultaat. Wij richten ons op onbewuste patronen of problemen die ten grondslag liggen aan stressgerelateerde klachten. Deze kunnen zich zowel fysiek als psychisch uiten. Denk aan angsten, slaapproblemen, onrust, vermoeidheid, matheid, burn-out enzovoort. Wanneer deze onderliggende patronen verdwijnen komt dit het zelfbeeld, de eigenwaarde en de authenticiteit van uw werknemers ten goede, zelfs zo dat een snelle terugkeer op de werkvloer een even vanzelfsprekende als prettige consequentie is.

In korte tijd veranderen mensen van gestrest, mat en uitgeput in energiek en gefocust. Ze gaan met hernieuwde inspiratie weer aan het werk. Dat komt niet alleen uw medewerker, maar de volledige werksfeer ten goede.

Chronische stressrespons lijkt oorzaak van veel klachten

Ziekteverzuim kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan werkdruk, faalangst, prestatieangst, ondergewaardeerd voelen, op de tenen moeten lopen enz. De oorzaken zijn in veel gevallen niet direct aanwijsbaar.

Op basis van voortschrijdend hersenonderzoek weten we inmiddels dat veel klachten veroorzaakt worden door een chronische stressrespons. Een chronische stressrespons heeft een desastreus effect op lichaam en geest. Op den duur kan dit leiden tot ernstige fysieke en mentale klachten die uw medewerkers tot ziekmelding bewegen.

Chronische stressrespons eenvoudig te stoppen

Tijdens onze driedaagse training leren wij uw werknemers hoe ze heel eenvoudig deze chronische, doch onbewuste, stressrespons kunnen stoppen. Wanneer de stressrespons gestopt is treedt snel lichamelijk en geestelijk herstel op. Mensen zitten weer lekker in hun vel, kijken optimistisch tegen het leven aan en gaan met plezier weer aan het werk.

poster
00:00
--
/
--

Ander Leven maakt het verschil doordat:

  • wij gespecialiseerd zijn in het werken met het onbewuste brein
  • we deelnemers leren zelf de stressrespons te stoppen
  • we toekomstgericht werken, vanuit het Hier en Nu
  • we werken met trainers die zowel zeer ervaren als zeer betrokken zijn
  • wij onze deelnemers drie maanden lang volgen
  • we partners uitnodigen om de training gratis bij te wonen
  • we uitstekende en duurzame resultaten boeken ten aanzien van de gezondheid van uw medewerkers!