DAGTRAINING GEZONDE GENERATIE

Voor oud-deelnemers waar de kinderen centraal staan

Agenda & aanmelden

Welkom

Kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar samen met in ieder geval 1 oud-deelnemer (vader, moeder, tante, oom, oma, opa).  Kinderen staan deze dag centraal.

Leerzaam en speels

Kinderen krijgen op een toegankelijke manier inzicht in hun eigen brein, terwijl de volwassenen de kans krijgen om te verbinden, te verdiepen en te onderzoeken.

Onbewuste brein

In een wereld vol prikkels en uitdagingen leren kinderen op een luchtige manier de beginselen van het onbewuste brein en de stressrespons.

Praktische handvatten

Handvatten om op een speelse wijze 6 sleutels over te dragen. Het is niet alleen een opfrissing voor jezelf, maar ook een manier om een blijvende connectie te maken met oud-deelnemers.

Pedagogisch gericht

Deze gezellige familiedag voor jong en oud is pedagogisch gericht. Alle trainers hebben een pedagogisch, didactische achtergrond.


Certificaat

Kinderen ontvangen na de training een certificaat als bewijs van hun groei en ontwikkeling.

Geef de sleutels door aan je kinderen

Wij geloven dat kinderen van vandaag geconfronteerd worden met unieke uitdagingen en een toenemende mate van stress ervaren. Wij zien dit als een kans om de jongste generatie op een luchtige en vrolijke manier de beginselen van het onbewuste brein en de stressrespons bij te brengen. En dit op een vrolijke en luchtige manier.

Een dagtraining voor oud-deelnemers waar de kinderen centraal staan. En waar voor de volwassenen genoeg ruimte is om te verbinden, te verdiepen en te onderzoeken.

Inspirerende ouders, sterke kinderen

Ouders zijn voor kinderen het ultieme voorbeeld. Door de sleutels op een luchtige, begrijpbare en vooral leuke manier aan te bieden, ervaren kinderen dat het lichaam wijs is en van alles vertelt. Ze leren dat ze zelf sturing kunnen geven aan gedachten en gevoelens door te spelen met metaforen en symbolen. Wij zien dit is een win-win situatie voor het hele gezin. 

Kinderen moeten dagelijks omgaan met talloze verleidingen en prikkels. Onzekerheid, faalangst en overweldigd voelen zijn veelvoorkomende uitdagingen. Daarbij is ons schoolsysteem hoofdzakelijk gericht op cognitieve groei, gemeten met toetsen. Iets wat lang niet voor allen passend is. 

In deze wereld vol uitdagingen brengen we graag de kennis over op de jongere generatie  over de werking van het onbewuste brein en hoe ze deze kennis kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. 

Trainers

Jorien Oost

"Tijdens de trainingen bij Ander Leven vragen deelnemers mij geregeld: ‘Wat als ik straks thuiskom en mijn kinderen ga vertellen wat ik heb geleerd en toegepast? Wat zeg ik dan? Hoe doe jij dat?’ Mijn antwoord is altijd hetzelfde: Vertel ze alles wat je ze wilt vertellen, ze zullen het begrijpen en vaak volkomen logisch vinden. Ook hebben ze vaak prachtige voorbeelden.
Vanuit mijn achtergrond als pedagoog en docent werkzaam in de GGZ, Jeugdzorg en het onderwijs heb ik veel met kinderen en jongeren gewerkt. Daarnaast ben ik moeder van twee meisjes (9 en 11 jaar) die ik met liefde en inspanning probeer zo gezond en ontspannen mogelijk op te laten groeien. Vanuit mijn passie voor deze doelgroep en omdat het mij aan het hart gaat hoe kinderen en jongeren van deze generatie met grote mate worden blootgesteld aan stress, vind ik het een grote kans om de jongste generatie de beginselen van het onbewuste brein en de chronische stressrespons bij te brengen."

Sylvia Harskamp

"Vaak hoor ik van deelnemers: ‘hoe vertel ik dit aan mijn kind’ of ‘het zou zo mooi zijn als er ook een training voor kinderen is.” Als moeder van 3 kinderen snap ik dit verlangen. Ik weet hoe waardevol het is de inzichten en handvaten uit de training in het gezin te laten landen. Ook kinderen hebben te maken met allerhande uitdagingen. Ons schoolsysteem is hoofdzakelijk gericht op cognitieve groei, gemeten met toetsen. Iets wat lang niet voor allen passend is. Er zijn veel verleidingen en prikkels te verwerken. Onzekerheid, faalangst en overweldigd voelen liggen op de loer. Ouders zijn het voorbeeld, dat zij de sleutels toepassen heeft impact. Door de sleutels op een begrijpbare en vooral leuke manier aan te bieden, ervaren kinderen dat het lichaam wijs is en van alles vertelt. En dat je zelf sturing kan geven aan gedachten en gevoelens door te spelen met metaforen en symbolen. Mijn hart maakt een sprongetje dat ik mijn ervaring nu ook aan de jongste generaties mag overdragen."

Karin Ploegh

"Naast dat ik trainer bij Ander Leven ben, heb ik mijn eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie en ouderbegeleiding. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de (psychologische) ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. 

Via het doen van onderzoek en lesgeven op universiteit en hogescholen, ging mijn focus steeds meer naar de begeleiding van diegenen die vastlopen in het persoonlijke leven en/of school, studie of werk. Ik wilde graag zo vroeg mogelijk in het leven van iemand iets kunnen betekenen en daarom ben ik gaan werken met (jonge) kinderen en hun ouders.
Dat doe ik onder andere door middel van speltherapie, ACT for kids, EMDR, systemisch werk en het schrijven van (levens)verhalen.

Deze ervaring, gecombineerd met mijn trainerschap bij Ander Leven, komt heel mooi samen bij de Dagtraining De Gezonde Generatie."


€ 199,- p.p.

Kosten & praktische informatie

  • Trainingsdag van 10-17.00 uur
  • Onder begeleiding van onze trainers met een pedagogisch/didactische achtergrond
  • Meerdere kinderen per gezin mogelijk, zolang ze samen komen met een oud-deelnemer
  • Inclusief werkmateriaal
  • Inclusief koffie, thee, frisdrankjes en lunch 
  • Kinderen krijgen een certificaat
  • Maximaal 20 personen (kinderen incl. volwassenen)

Agenda & aanmelden

12 mei

  • MOEDERDAG 

10.00 - 17.00

Locatie: Villa Ockenburgh Den Haag

Trainers: Jorien & Sylvia

29 SEPT

  • ZONDAG
10:00 - 17.00

Locatie: Villa Ockenburgh Den Haag

Trainers: Jorien & Sylvia

Locatie

De training wordt gegeven bij landgoed Villa Ockenburgh in Den Haag. Het landgoed ligt in een beschermd natuurgebied van Natura2000. Aan het begin van de oprijlaan bevindt zich een openbare parkeerplaats. Ook met het openbaar vervoer is deze locatie goed bereikbaar. 

Ben jij klaar om op een speelse wijze de sleutels over te dragen en zelf opnieuw hiermee in verbinding te komen?

Meld je aan!