Het trainingstraject in een notendop

Het Alexander Concept is een trainingstraject van drie maanden. gerekend vanaf de driedaagse training. Het traject begint bij het invullen van een uitgebreid intakeformulier. Wanneer wij je aanmelding ontvangen hebben volgt een telefonische intake van ongeveer een uur. Hierin bespreken we het intakeformulier, wat jij van de training verwacht en onze inschatting of de training al dan niet geschikt voor je is. Niet iedereen die zich aanmeldt wordt automatisch aangenomen.

Na dit gesprek krijg je een consult met één van onze trainers, als optimale voorbereiding voor de training. Ook tijdens dit consult werken we met het onbewuste brein. Hier knappen veel deelnemers al een heel stuk van op.

Daarna volgt het belangrijkste onderdeel, de driedaagse training het Alexander Concept. Tijdens deze drie aaneengesloten dagen leer je veel over de werking van het menselijk brein en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken.

Je wordt begeleid door professionele trainers, die allen zeer betrokken zijn bij jouw herstel. Deze dagen zijn intensief, interessant én het is ook nog eens heel leuk om te doen! Naast dit alles is wordt veel gelachen en lekker gegeten.

Om zeker te zijn dat je het herstel krijgt waarvoor je komt, volgen we je nog drie maanden na de training. Dit doen we door middel van vaste bel- of mailafspraken en een Verdiepingsdag 6 weken na de training. Zo zorgen we ervoor dat je alles wat je geleerd hebt in praktijk brengt en het herstel krijgt waarvoor je komt.

Drie interessante en inspirerende dagen

Het is moeilijk om de hele stof van drie dagen even kort te beschrijven. De eerste ochtend leggen we, zeer gesimplificeerd, de werking van het menselijk brein uit en wat er in het lichaam gebeurt. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.

Dat geest en lichaam volledig met elkaar verbonden zijn is al lang bekend. Maar wat we daar dan allemaal mee kunnen, staat nog in de beginfase. De eigen invloed die wij hebben op onze gezondheid, levensgeluk en welzijn is immens!

De eerste middag leer je het AC-Proces; de oefening die je consequent toepast op al je thema’s en klachten. Het AC-Proces is zeer krachtig en gemakkelijk te leren en goed toepasbaar in het dagelijks leven.

Hiermee krijg je de sleutel in handen waarmee je stress, zorgen, lichamelijke klachten, negatieve of angstige gedachten of depressieve gevoelens kunt stoppen. Je doorbreekt met het AC-Proces de vicieuze cirkel waar je ooit in terecht gekomen bent en die tot veel klachten geleid heeft.

De tweede en derde dag gaan we hier dieper op in en is er ruim de tijd om alles je goed eigen te maken zodat je, wanneer je na drie dagen weer naar huis gaat, precies weet wat je moet doen en er alle vertrouwen in hebt dat ook jij helemaal herstelt.

Deelnemers ervaren tijdens deze drie dagen al meteen meer energie en voelen zich ontspannen, vrolijk en gelukkig. Klachten verminderen snel of verdwijnen zelfs helemaal.

Optimale voorbereiding geeft het beste resultaat

Iedereen die aangenomen wordt, krijgt voorafgaand aan de training een persoonlijk consult. Dit consult is een goede voorbereiding, zodat je optimaal profijt hebt van wat je in de training leert.

Het consult duurt gemiddeld twee uur. De kosten hiervan worden apart berekend en betaal je aan de trainer van wie je het consult krijgt.

Voor het consult ga je in principe naar een trainer die ook bij jouw training aanwezig zal zijn.

Ons onbewuste als beste vriend

In het persoonlijk consult werken we met de AL (Ander Leven) Methode.

Ook hier maken we gebruik van verschillende technieken en disciplines en werken we met het onbewuste brein.

Tijdens het consult checken we hoe bepaalde overtuigingen vanuit het Enneagram bewust en onbewust aanwezig zijn. Door het onbewuste brein duidelijke instructies te geven is dit consult een optimale voorbereiding op de training. Je krijgt niet alleen inzicht in jezelf, je ervaart meteen de enorme kracht van ons zelfherstellend vermogen wanneer belemmerende overtuigingen in balans gebracht worden of trauma’s worden verwerkt. Je krijgt begrip voor jezelf wanneer je ziet wat er al die tijd onbewust gespeeld heeft. Van daaruit groeit er vertrouwen in je eigen herstel.

Gewoonlijk duurt het consult twee uur. In een enkel geval is dit niet voldoende. Wanneer er meer tijd nodig is komt er een vervolgconsult.

Aanwezigheid van partners is grote meerwaarde

Wij weten hoe groot de impact van klachten kan zijn op jouw leven, dat van je partner en je hele omgeving.

Daarom vinden wij het belangrijk dat je je partner (dat wil zeggen: je man/vrouw, vriend(in), zus/broer…) meeneemt. Deze weet dan ook precies waar het over gaat, hoe het werkt en wat er gedaan moet worden. Eenmaal thuis krijg je daardoor begrip en de ondersteuning die behulpzaam is om snel te herstellen. Partners wonen de training gratis bij, zij betalen alleen de verblijfskosten.

Eenmaal thuis….

Je hebt in de drie trainingsdagen al zo veel veranderingen bij jezelf gemerkt én bij de overige deelnemers gezien, dat je vol vertrouwen naar huis gaat. Je weet nu immers precies wat je moet doen om volledig te herstellen. Thuis pas je het AC-Proces en alles wat je geleerd hebt consequent toe, waardoor je snel herstelt. Om te zorgen dat je vol op koers blijft, zijn er verschillende contactmomenten; 2 vaste follow-ups (bij je eigen trainer) verdeeld over de drie maanden jaar na de training. De vaste telefonische follow-ups zijn een week na de training en een maand na de verdiepingsdag. Ongeveer 6 weken na de training is de verdiepingsdag. Hierin brengen we verbreding en verdieping aan en zetten we de puntjes op de i. Twee weken voor de verdiepingsdag is er een vaste mail afspraak.

De verdiepingsdag is voor ons de slagroom op de taart: zóveel positieve veranderingen te zien in slechts 6 weken!

Coachingslijn

De coachingslijn (085-0471545) is voor oud-deelnemers die na de Verdiepingsdag behoefte hebben aan contact met een trainer. In de periode tot aan de Verdiepingsdag neem je, als je een vraag hebt of coaching nodig acht contact op met je eigen trainer met wie je de follow-up gesprekken hebt. De coachingslijn is bereikbaar van maandag 10.00 t/m vrijdag 16.00 uur.

De trainingslocatie

De training duurt drie dagen en begint met een kennismakingsmaaltijd de avond tevoren. Je bent vanaf 17 uur welkom en we starten om 18 uur. De laatste training dag sluiten we om ongeveer 18 uur af met een eenvoudige maaltijd.

Wij raden je aan rekening te houden met eventuele files. Voor aanvang dient je ingecheckt te zijn. Wij stellen het op prijs indien je rond 17.45 uur in de ontvangstruimte aanwezig bent, zodat wij op tijd kunnen starten.

Indien een training op VOL staat, dan kunnen wij je op een wachtlijst zetten. Er is een kleine kans dat er een plek vrijkomt. Wij nemen in dat geval contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort, blijf je ingedeeld in de training waarvoor je bent ingeschreven. Je dient op het intakeformulier dus wel de voorkeursdatum in te vullen van een training die niet vol zit.

De training wordt gegeven op het prachtige en duurzame landgoed Morgenstern in de Achterhoek.

Landgoed Morgenstern

Witzand 4

7244 NC Barchem

www.morgenstern.nl

Als je met een partner of begeleider naar de training komt verblijf je in een tweepersoonskamer. Als je alleen komt, dan verblijf je in een éénpersoonskamer. Het verblijf op landgoed Morgenstern is op basis van volpension en de maaltijden zijn biologisch en duurzaam. Dieetvoorschriften kunnen worden aangegeven op het intakeformulier.