Agenda trainingstraject | Het Alexander Concept

De meeste trainingsdata voor particuliere deelnemers zijn momenteel volgeboekt tot eind 2024. Er kunnen echter af en toe plekken vrijkomen. Kijk hieronder naar de beschikbaarheid en/of schrijf je in voor de wachtlijst.  Ook zijn we bezig met het plannen van extra trainingen.
Wil je ons alvast ervaren? Neem  deel aan workshop LEX, Opmaat naar een ander leven. Je krijgt dan een voorproefje van de training.

4

JULI
18:00

4-daagse training

4 t/m 7 juli & 

29 augustus 2024

12

JULI
18:00

4-daagse training

12 t/m 15 juli & 

30 augustus 2024

12

SEPT
18:00

4-daagse training

12 t/m 15 september & 

8 november 2024

22

SEPT

18:00

4-daagse training

22 t/m 25 september & 

7 november 2024

3

OKT

18:00

4-daagse training

3 t/m 6 oktober & 

20 november 2024

24

OKT

18:00

4-daagse training

24 t/m 27 oktober & 

4 december 2024

14

NOV

18:00

4-daagse training

14 t/m 17 november & 

8 januari 2025

12

DEC

18:00

4-daagse training

12 t/m 15 december & 

29 januari 2025

Veelgestelde vragen

WAAROM MOET MIJN PARTNER MEE?

We nodigen met nadruk ook jouw partner uit om mee te komen. De training helpt je om patronen te doorbreken. Sommigen zijn behulpzaam en andere niet. Het is een meerwaarde wanneer je partner aanwezig is en begrijpt welke onbewuste mechanismen verantwoordelijk zijn geweest voor je klachten. Daardoor begrijpt je partner ook wat er nodig is voor jouw herstel wanneer jullie weer thuis zijn, zodat je samen niet in oude patronen vervalt. Partners laten wij om die reden de training zonder extra kosten bijwonen. Partners betalen wel de verblijfskosten. Alleen wanneer er je geen levenspartner hebt, kan je een andere metgezel meevragen.

We behalen een feedback-score van 9.7 op het feit dat de partners bij de training aanwezig zijn. Dit is ons inziens een van de belangrijkste mede reden dat de training voor blijvend herstel zorgt.


MIJN PARTNER KAN SLECHTS EEN DEEL VAN DE TRAINING AANWEZIG ZIJN, KAN DAT?

Het is belangrijk dat jouw partner gedurende de hele training aanwezig is. De ervaring leert ons dat het storend en onrustig is als partners eerder vertrekken. Zowel voor jezelf als voor de groep. Je gaat dit begrijpen tijdens de training.

WELKE METHODEN WORDEN INGEZET IN DE TRAINING?

In de training werken we met verschillende methoden. Wij maken gebruik van inzichten en technieken uit onder andere NLP, Energetisch werk, Live The Connection, het Enneagram, Voice Dialogue en Systemisch werk.

Door deze methoden met elkaar te combineren ontstaat er een synergie die zeer doeltreffend is. We maken tevens gebruik van inzichten van verschillende wetenschappers, artsen en onderzoekers zoals Bruce Lipton, Margriet Sitskoorn, David Hamilton, Joe Dispenza en vele anderen.


WAT ZIJN DE KOSTEN VAN HET TRAININGSTRAJECT?

Hoeveel heb je ervoor over om weer gezond te zijn? Én de regie weer in handen te hebben over je gezondheid, welzijn en geluk in je leven? Vraag hier de tarieven aan van onze training.

KAN EEN TRAINING MIJ ECHT VAN MIJN KLACHT AFHELPEN?

We begrijpen dat het moeilijk te geloven is, maar herstel is echt mogelijk met het Alexander Concept. Deelnemers behalen resultaten die ze zelf niet voor mogelijk hielden. Door het stoppen van de chronische stressrespons, is het écht mogelijk om van je klachten af te komen. Lees de ervaringen van oud deelnemers en zie hoe hun leven veranderd is en kijk naar onze resultaten. Het is geen wonder dat mensen herstellen, slechts een simpele en logische oorzaak en gevolg. ZO logisch dat je je ergens tijdens de training afvraagt: “Tjé, dat ik dit niet zelf heb kunnen bedenken”.


IK BEN AL ERG LANG ERG ZIEK. WERKT DE TRAINING DAN OOK VOOR MIJ?

Het maakt voor het stoppen van de chronische stressrespons niet uit hoe lang of hoe ernstig je ziek bent. Het enige dat van belang is, is of je bereid bent open te staan voor een nieuwe benadering. Wanneer je openstaat om op een geheel andere manier naar je klachten, je gezondheid en mogelijkheden voor herstel te kijken, dan zal het Alexander Concept voor jou werken.


HET ALEXANDER CONCEPT IS NIET ZO BEKEND. HOE KOMT DAT?

Het Alexander Concept is een product van Ander Leven BV en is relatief nieuw in Nederland. Sinds 2009 bieden wij deze training aan. Met groot succes. Waar we in 2009 gestart zijn met slechts 2 trainers, is het Alexander Concept uitgegroeid tot een bedrijf, waar inmiddels 16 trainers aan verbonden zijn. We zijn heel trots op ons prachtteam dat al jaren betrokken en bevlogen is om mensen te begeleiden in hun transformatieproces.

WORDEN DE KOSTEN VERGOED?

Het Alexander Concept wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed. De aanvraag daarvoor loopt vaak via een ARBO-dienst. Het is zinvol om, indien je werkt of je werk moet verzuimen, bij je ARBO-dienst te vragen naar de mogelijkheden. De kosten voor de training en coaching zijn mogelijk aftrekbaar van je inkomstenbelasting als ze bijdragen aan het uitoefenen van je beroep. Informeer dit bij je belastingadviseur.

Vragen of sparren met ons team?