In 4 dagen blijvende verandering

Het bewezen trainingstraject tegen stress en gezondheidsklachten

Eigen regie

Altijd in staat stress te stoppen en energie te laten stromen. 

Inzicht

Radicaal andere kijk op de oorzaak en aanpak van gezondheid en geluk

Verbinden

Ook je partner is in dit hele proces nauw betrokken.

Wil jij de stap vooruit maken?

Beheersen stressklachten jouw leven? Het Alexander Concept reikt je makkelijk toepasbare vaardigheden aan waarmee je invloed uitoefent op je eigen gezondheid. Deze technieken zijn snelwerkend, bijzonder praktisch en meteen in te zetten. Ons uitgangspunt: het brein is het aansturend systeem van ons lichaam. Wanneer het brein het lichaam optimaal aanstuurt en ondersteunt, ervaar je meteen diepgaande fysieke, mentale en emotionele veranderingen.

Ontdek het ultieme recept voor jouw persoonlijke klachten

Wat we je leren is krachtig, simpel en eenvoudig toe te passen. De training is niet alleen logisch en interessant, hij is ook speels en geeft veel inzichten in jezelf. Samen met die inzichten, de oefeningen en de methode (het AC-Proces) leer je precies wat je moet doen zodat je weer de regie hebt over je gezondheid en je geluk. De technieken die je leert in de training vormen praktische sleutels voor de rest van je leven!


Ontdek hoe je:

 • Tijdig stress symptomen kunt herkennen.
 • Chronische stress kunt stoppen.
 • Burn-out op afstand houdt.
 • Vermoeidheid en slapeloosheid tot het verleden behoren.
 • Een ontspannen leven tot stand brengt.
 • Vitaliteit en rust creëert.
 • Vol vertrouwen de toekomst ingaat. 

Dit leer je in ons bewezen trainingstraject

onbewuste brein

Het onbewuste brein

Ons onbewuste brein herhaalt doorlopend patronen. Het brein houdt van efficiëntie: 95% van wat we doen is patronen herhalen. Want alles wat vanzelf gaat, kost een minimum aan energie. In de training leer je je onbewuste brein aan te sturen door oude patronen te stoppen en nieuwe, gewenste verbindingen in je hersenen te creëren.

Lichaam en geest

Lichaam en geest

Lichaam en geest vormen samen één systeem: een netwerk van zenuwbanen en hormonen. In de training vormt deze voortdurende wisselwerking tussen lichaam en geest het uitgangspunt. Lichaam en geest, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lichaam reageert op de signalen die het brein afgeeft.

wetenschappelijke onderbouwing

Eigen invloed

We leren je praktisch toepasbare technieken  die je heel gemakkelijk inpast in je eigen dagelijkse leven. Hoe consequenter je deze toepast, hoe beter je herstelt. Jij bent de enige die toegang heeft tot jouw brein, dus je leert het zelf te doen. Zodanig, dat je voor de rest van je leven precies weet wat je te doen staat op ieder moment dat je klachten ervaart.
Verbinden

Stressrespons stoppen

 Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat we ons autonoom zenuwstelsel kunnen beïnvloeden. Je kunt je eigen stressrespons uitzetten! Door je stressrespons te stoppen word je meester over je eigen brein. Iedereen kan het. Je moet alleen weten hóe.
connectie

Congruentie

Congruentie betekent dat er verbinding is tussen denken, voelen en spreken. Zeggen wat je voelt en denkt, en voelen dat het waar is wat je zegt. Hierdoor ontstaat rust. Als vanzelf komt je innerlijke kracht naar boven. Hoge latten verdwijnen en op eieren lopen is voltooid verleden tijd. 
je bent wat je denkt

Je bent wat je denkt

Je overtuigingen beïnvloeden wat je meemaakt en doet. In de training krijg je zicht op je belemmerende overtuigingen. Je leert ze om te zetten in een behulpzame overtuiging. Het gaat er bij overtuigingen niet om of ze waar zijn of niet. De vraag is of ze je blokkeren of steunen.  
Taalgebruik

Taalgebruik

Je brein kan snel informatie opnemen en verwerken op het moment dat informatie helder en eenduidig is. Korte, concrete instructies. In de training is aandacht voor het formuleren van instructies. Omdat lichaam en geest verbonden zijn, kan het niet anders dan dat je lichaam volgt. Simpel en effectief. 

positief selecteren

Positief selecteren 

We kunnen alleen dát waarnemen waar onze aandacht op gevestigd is. Waar richt je je op? Wat wil je onthouden? Hoe kijk je ergens op terug? Je hoeft niet je ogen te sluiten voor de realiteit of je af te sluiten voor informatiestromen. Je leert in de training echter ánders met de informatie om te gaan.
Verbinden

Verbinden

De impact van klachten is groot op je eigen leven, dat van je partner én je omgeving. Als partners betrokken zijn bij het traject krijg je wederzijds inzicht, begrip en ondersteuning. Dat komt ten goede aan je herstel. Uit evaluaties blijkt dat deelname samen met je partner een grote meerwaarde vormt.

Over onze tarieven

PARTICULIERE DEELNEMERS

Bij ons is het tarief voor particuliere deelnemers inkomensafhankelijk, waarbij het inkomen van beide partners geldt als gezinskomen. We vinden dat iedereen toegang moet hebben tot onze diensten, ongeacht de financiële situatie. Daarom publiceren we geen standaardtarief, maar kun je het tarief aanvragen op basis van je persoonlijke inkomenssituatie. We passen sterk gereduceerde tarieven toe voor alleenstaanden die een uitkering hebben (WIA, WW) of bijstand/onder modaal. Daarnaast bieden we flexibele betalingsmogelijkheden aan voor deelnemers die tegen financiële problemen aanlopen, waaronder betaling in 4 of 5 termijnen. Tarieven kun je aanvragen door te klikken op de button. In het formulier worden verschillende inkomenssituaties beschreven waaruit je kunt kiezen.


ZAKELIJKE DEELNEMERS, WERKGEVERS/WERKNEMERS

Zakelijke deelnemers kunnen via hetzelfde aanvraagformulier hieronder een offerte aanvragen. Op basis van de ingevulde informatie kunnen we bepalen welk tarief passend is voor je bedrijf. Er zijn pakketten voor ZZP, kleinbedrijf, middenbedrijf, groot-zakelijk, overheid, onderwijs en zorg. Meer informatie over ons zakelijk label vind je bij Ander Leven in Bedrijf.


WAAROM DOEN WIJ DIT?

Onze tarieven zijn inkomensafhankelijk om verschillende redenen. Allereerst willen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot onze diensten, ongeacht de financiële situatie. Door geen specifieke tarieven te publiceren, kunnen we verwachtingen beter managen en voorkomen we dat mensen met hogere inkomens onterecht profiteren van lagere tarieven.
Bovendien stelt deze aanpak ons in staat om financieel gezond te blijven en onze dienstverlening op lange termijn te waarborgen.

Deelnemers over het Alexander Concept®

Balans in mijn leven
“Dankzij logische en simpele technieken die met liefde en verstand van zaken onderwezen worden, heb ik korte metten gemaakt met een groot patroon in mezelf en weet ik nu hoe te dealen met dingen die mij uit balans brengen.”
Anne - 24 jaar
Meer energie & vreugde

Ik zal proberen het kort te houden maar het is zo fantastisch dat ik alles wel wil vertellen.


Ik heb mijn leven weer terug. Nee verkeerd geformuleerd: IK LEEF.

Ik leef fijner, leuker, gelukkiger als wat ik ooit heb gedaan!

Elly - 59 jaar
Stress uit mijn systeem
“Het is bijna niet te geloven maar het is echt waar: ik ben volledig hersteld! De continue stress, die blijkbaar in mijn systeem zat, is weg. En ik weet ook hoe ik die weg kan houden.”Desiree - 59 jaar

Ontdek het programma

Logisch opgebouwde structuur

Het Alexander Concept is een trainingstraject van 3 maanden. Je leert de stressrespons te beheersen door de kwaliteit van je onbewuste brein te benutten. Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde informatie en praktische instructies. In heldere, logische taal. Simpel voor het brein. Simpel toe te passen. En met snel en blijvend resultaat.  De training is opgebouwd uit:

 • telefonische intake
 • persoonlijk consult
 • 3-daagse training (intern)
 • verdiepingsdag (4e dag - 6 weken na de training) 
 • telefonische Op-koers-gesprekken 
 • persoonlijke coach tot aan de Verdiepingsdag

Na dit traject weet je jouw chronische stress respons te stoppen. Hierdoor worden fysieke, mentale en emotionele klachten voorkomen of gestopt . Je voert weer de regie over jouw leven, bent effectiever en je durft volledig in jouw talent te gaan staan.


De optimale voorbereiding

De telefonische intake is heel belangrijk. Zowel jij als wij kijken of de timing voor jou juist is en of onze manier van werken bij je past.  Als wij twijfels hebben laten we je dat eerlijk weten. Aansluitend volgt een persoonlijke consult. Hierin werken we volop met de kracht van het onbewuste brein en gaan we kijken naar fundamentele overtuigingen die je bij je draagt. Door het onbewuste brein duidelijke instructies te geven is dit consult een optimale voorbereiding op de training. Je krijgt niet alleen inzicht in jezelf, je ervaart meteen de enorme kracht van ons zelfherstellend vermogen wanneer belemmerende overtuigingen in balans gebracht worden of trauma’s worden verwerkt. Je krijgt begrip voor jezelf wanneer je ziet wat er al die tijd onbewust gespeeld heeft. Van daaruit groeit er vertrouwen in je eigen herstel en herstelvermogen.

Dag 1: Het menselijk brein

De training is 3 dagen en intern.  De avond vóór dag 1 ben je welkom vanaf 17:00 uur. Deze avond staat in het teken van kennismaken en eten met elkaar. 


De eerste dag leggen we, zeer gesimplificeerd, de werking van het menselijk brein uit en wat er in het lichaam gebeurt wanneer de stressrespons aanslaat. Je leert doorzien wat stress in je systeem doet en waar je het aan kunt herkennen. In hoog tempo krijg je zicht op je eigen patronen die je, vaak ongemerkt, stress opleveren. Op de eerste dag leer je bovendien al dat je deze patronen kan stoppen, en hoe je dat kunt doen. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.  Je krijgt glasheldere uitleg over de voortdurende wisselwerking tussen lichaam en geest. Zo begrijp je op dag 1 al precies hoe het komt dat deze training zo snel werkt. Je leert deze dag onder meer het AC-proces: de techniek die je consequent toepast op al je thema’s en klachten. Het AC-proces is zeer krachtig. Het is bijzonder gemakkelijk te leren en uitstekend toepasbaar in je dagelijks leven. Aan het eind van de dag heb je al meteen resultaat wanneer je ervaart dat het AC-proces direct een verandering geeft in hoe je je voelt.

Dag 2: Het AC-proces 

Met het AC-Proces krijg je de sleutel in handen waarmee je stress, zorgen, lichamelijke klachten, negatieve of angstige gedachten of depressieve gevoelens kunt stoppen. Je doorbreekt de vicieuze cirkel waar je ooit in terecht gekomen bent en die tot veel klachten geleid heeft. 

De tweede dag gaan we daar dieper op in. We gaan kijken naar andere thema’s die verantwoordelijk kunnen zijn voor stress in je leven. Je zult zien dat je ook bij dit soort diepgewortelde thema’s de stressrespons kunt stoppen. Op dag twee kijken we bovendien naar de enorme kracht van overtuigingen. Je doorziet deze dag dat je je van sommige overtuigingen bewust bent en dat andere overtuigingen (nog) onbewust zijn. Zijn ze behulpzaam of niet? Zo niet, dan leer je een techniek om deze overtuigingen heel gemakkelijk om te zetten in een overtuiging die je dient, in plaats van belemmert. 

Dag 3: Integratie

De derde dag is zowel verdiepend als afrondend. We zorgen ervoor dat je eenmaal thuis, precies weet wat jouw stressmomenten zijn waarop je onze sleutels kunt gaan toepassen. We zorgen er ook voor dat je vol vertrouwen bent dat ook jij bij die 86% hoort die blijvend herstelt. 

Net als onze voorgaande deelnemers, zul je tijdens je training zelf al ervaren dat je energie toeneemt en dat je je ontspannen, vrolijk en gelukkig voelt. Je weet dat je invloed hebt en dat geeft geweldig veel vertrouwen. Hierdoor kom je in een positieve vicieuze cirkel terecht: klachten verminderen snel of verdwijnen zelfs helemaal.

Verder zul je zien dat er een enorme verbinding ontstaat tussen de mensen die samen met jou deelnemen en hun partners. 

Dag 4: De Verdiepingsdag 

Zes weken na de training volgt de laatste dag. Zo zorgen we ervoor dat alles wat je in de training geleerd hebt ook in de tussentijd in praktijk brengt én het herstel krijgt waarvoor je komt. Samen met de andere mensen uit je groep (deelnemers en partners) kijk je terug op alle positieve veranderingen en het herstel dat je ervaart. Zo bestendig je de werkzaamheid van de training en de oogst die je hebt behaald door de intensieve training van je brein. 

De Verdiepingsdag biedt zowel verdieping als verbreding. Je krijgt aanvullende technieken aangereikt om het resultaat te verankeren. Tot slot zetten we de puntjes op de i en heb je ruimte om je vragen te stellen. Deze dag wordt door onze oud-deelnemers steevast ervaren als de slagroom op de taart :-) 

De after care voor als je thuis bent

persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt na de training een eigen trainer toegewezen gedurende de periode tot aan de Verdiepingsdag. Je trainer begeleidt je met het integreren van de oefeningen in je dagelijks leven en beantwoordt eventuele vragen.
persoonlijke begeleiding

Naslagwerk

Alle relevante informatie die tijdens de training aan de orde komt, krijg je als naslagwerk mee. Dit is een syllabus, USB met begeleidende opnames, positieve veranderingenboek en onbeperkt toegang tot de besloten webomgeving met Q&A's. 

chronische klachten behandelen

Inspiratie mails

Om te zorgen dat je vol op koers blijft, ontvang je na de training meerdere inspiratiemails. Daarnaast ondersteunen deelnemers elkaar door hun ervaringen onderling te delen. Dit kan via mail of onze besloten Community.

burnout coach

+ gratis coachlijn

Onze coachlijn is voor oud-deelnemers die na de Verdiepingsdag behoefte hebben aan contact met een trainer. In de periode tot aan de Verdiepingsdag neem je, als je een vraag hebt of coaching nodig acht, contact  op met je eigen trainer met wie je ook follow-up gesprekken hebt. 

De coachlijn is bereikbaar van maandag 10.00 t/m vrijdag 16.00 uur (085-0471545). 

Trainingslocatie & verblijf

De training het Alexander Concept wordt gegeven bij Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem, een prachtige en duurzame locatie in Gelderland.

In de verblijfskosten zitten drie heerlijke, hoogwaardige maaltijden per dag. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen door de chef-kok. Deelnemers en partner/of begeleider delen een kamer met goede eenpersoonsbedden, tenzij van tevoren nadrukkelijk anders aangegeven.

De training begint met een kennismakingsmaaltijd de avond tevoren. Je bent vanaf 17 uur welkom en we starten om 18 uur. De laatste trainingsdag sluiten we om ongeveer 18 uur af met een eenvoudige éénpans-maaltijd. En na ongeveer 6 weken zien we elkaar weer op dag 4: de Verdiepingsdag van 10 tot 17 uur, inclusief lunch. 

Deelnemers over het Alexander Concept®

Mijn leven is veranderd
“Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die twijfelen, omdat ze al zoveel verschillende therapie vormen hebben geprobeerd. Toch is dit het echt waard. Een training van 3 dagen heeft mijn leven veranderd,
Isabel - 45 jaar

Terug in mijn kracht

“De trainers lieten mij inzien dat mijn ware kracht gesluierd bleef onder een web van subtiele, maar weinig behulpzame manieren en overtuigingen. Deze krachtige training wens ik iedereen toe in elke situatie."
Pieter - 53 jaar

Waardevol geschenk

“Ik was bang dat mijn klachten niet ernstig genoeg waren, dat het bij mij niet zou werken. HET werkt. Ik ben ontspannen, voel me vrij, ik laat me zien en ik laat me horen. Geen hoofdpijn en ik slaap weer heerlijk.”
Sacha - 51 jaar

Start jouw blijvende verandering

Neem een kijkje op onze trainingsagenda en je hebt jouw eerste stap naar een ander leven gezet!