TRAUMA'S HERKENNEN EN ERKENNEN

Workshop alleen voor oud-deelnemers, partners/begeleiders

Agenda & aanmelden

Ontdekkingstocht na de training

Iedereen loopt in meer of mindere mate trauma’s op in zijn of haar leven. Ook jij draagt onbewust trauma's met je mee.

Bij trauma denken we vaak aan een heftige gebeurtenis, geweld, auto-ongeluk, oorlog, noem maar op. Maar een trauma kan ook zijn: een val van de fiets of iets op jonge leeftijd zien wat heftig is, een ziekenhuisopname, een verlieservaring, enz.

Op jonge leeftijd hebben we namelijk nog niet de capaciteit om onze emoties te reguleren en worden we al snel overweldigd. Dus de meeste trauma’s ontstaan op jonge, zelfs zeer jonge leeftijd. En dit zijn onbewuste trauma’s. Jij hebt hier geen weet meer van, alleen zit het nog wel in je onbewuste. 

Het mooie en tevens het lastige van trauma is dat ons brein een ingenieus verdedingingsmechanisme heeft om hiermee om te gaan. Het onderdrukt de pijnlijke emoties en creëert overlevingsmechanismen. Denk aan terugtrekken, over je eigen grenzen gaan, jezelf aanpassen, vluchten in afleiding zoals telefoon, drank of winkelen, je afsluiten van anderen, obsessieve controle, alles alleen doen of het absorberen van andermans emoties.

Deze mechanismen dienen als een schild om herinneringen aan specifieke trauma's te vermijden. Maar wanneer ze getriggerd worden, voel je het meteen. Angst, eenzaamheid, verdriet, boosheid - ze overvallen je zonder waarschuwing. Je reageert wellicht heftig op situaties die eigenlijk niet zo bedreigend zijn, zonder te begrijpen waarom. Allemaal situaties waarbij je trauma getriggerd wordt.

Tijd om het verborgen gezicht van trauma te onthullen.

Stap in een inspirerende reis van 2,5 dagen waarin je jouw trauma's leert kennen en zo afscheid kunt nemen van je overlevingsmechanismen. Ga een stap verder, kijk naar jezelf en krijg diepgaand inzicht in je eigen vroege trauma's en de overlevingsmechanismen die hierdoor zijn ontstaan.

 • Steken je UILEN regelmatig de kop op en begrijp je niet waarom? Met deze workshop krijg je inzicht en ga je jezelf en je UILEN begrijpen.
 • Pas door je trauma's te leren kennen en erkennen kun je ze gaan verwerken en uit je overlevingmechanismen stappen.
 • Trauma hoeft niet ‘groot’ te zijn om vandaag nog een enorme impact te hebben op je leven.
 • Je zult verborgen aspecten van jezelf ontdekken waarvan je nog niet bewust bent.
 • Dus stap aan boord van deze unieke ontdekkingsreis richting autonomie en vrijheid, en geef jezelf de kans om werkelijk te bloeien en voluit te leven.

Wat anderen zeggen

Het verhaal van Enya (28 jaar) na het volgen van de workshop.
Aanvulling

"Deze dagen zijn een perfecte en oh zo nodige aanvulling op de AL training voor mij!"


Els
Mildheid

"Ik kan met mildheid kijken naar enkele personen die me in mijn kernwaarden geraakt hadden."


May

Verlangen

“Ik ging naar de training omdat ik dacht dat ik dat nodig had en vond tijdens de ontdekkingstocht wat ik werkelijk verlangde."

Iris - 25 jaar

Trainers

Simone Wopereis

Simone Wopereis

"Na de training van Ander Leven ontdekte ik dat mijn stressrespons was aangezet door een traumatische ervaring die ik niet als traumatisch ervaren heb. Mijn interesse was gewekt. Ik ben me gaan verdiepen in trauma en heb er mijn specialisatie van gemaakt. Daarnaast heb ik mezelf nóg beter leren kennen en er vielen meer stukjes op z'n plek. De stap naar het maken van deze workshop was als vanzelfsprekend."

Inge Sourbron

"Na de training van Ander Leven ben ik me verder gaan verdiepen in het ontstaan van trauma's en de gevolgen ervan. Tijdens de opleidingen kwam ik nog niet behulpzame patronen tegen waar ik me niet bewust van was.  Hierdoor kon ik stappen zetten naar een onbevangen en vrij leven. Dankbaar dat ik samen met Simone mijn ervaringen én ontdekkingen mag delen!"
Voluit leven

"Voluit leven dankzij het herkennen & erkennen van onze trauma’s, die we allemaal dragen.
Zoveel lichter door ze steeds meer en meer, dieper en dieper te helen.
Een geschenk van levensbelang."Sanne 
Laag dieper

"Dankbaar voor deze heldere training die me toelaat weer een laagje dieper te graven, mezelf verder te ontdekken en zo nog dichterbij mezelf te komen en het leven voluit te leven!"

Anne-Sophie
Leven in liefde
"Wat een waardevolle toevoeging op de training van Ander Leven. Je mag leren op je eigen tempo met intense begeleiding van Inge en Simone. Ik ben op heel veel fronten gevoed en voel dat ik een mooie wending maak in het leven met alles wat is."
Cindy

Inzichten

"In mijn onbewuste had ik het gevoel dat ik iets ‘op te ruimen’ had uit het verleden. Ik had het gevoel dat me iets blokkeerde maar wist niet wat. De inhoud van de ontdekkingstocht heeft me dit inzicht gegeven en daarmee de sleutel naar de oplossing."

Marian - 57 jaar
€ 595,- p.p.

De kosten voor de workshop

 • Workshop van 2,5 dag
 • Onder begeleiding van onze professionele trainers Simone & Inge
 • Inclusief werkmateriaal
 • Inclusief koffie, thee en lunch (óók op dag 1)
 • Exclusief overnachting
 • Maximaal 16 personen

Agenda en aanmelden

15 - 17

november

Locatie: Buikheidehuys Wintelre (Noord-Brabant)

Dag 1 van 12.00 - 17.00 uur
Dag 2 van 10.00 - 17.00 uur
Dag 3 van 10.00 - 16.30/17.00 uur

De ontdekkingstocht leverde me, vier jaar na mijn eerste Ander Leven ervaring, zoveel bijkomend voelen en zien op. 

Door jullie presentaties en vooral door de diverse oefeningen voel ik krachtig welke elementen in mijn onbewuste systeem mijn gedrag nog bepalen op een niet-behulpzame manier, terwijl daar geen enkele reden meer toe is. De ontdekkingstocht is uitermate behulpzaam om – ieder voor zich – oude overlevingspatronen waar te nemen. Elke keer als ik een reactie ervaar waarvan ik zie dat ze buiten proportie is (ook zaken die m.i. niet bewust aan bod kwamen gedurende het weekend), lukt het vrij snel te voelen waar die vandaan komt. Dat is erg behulpzaam. Op die manier zet ik verdere stappen op de weg naar verdere vrijheid en groei.

Jeff

Krachtig

“Ik ben Ander Leven altijd blijven volgen en de tools toegepast waar nodig. Met soms lange onderbrekingen. Wat ben ik blij dat ik deze workshop heb gevolgd. Zo helpend met oud-deelnemers. Dat voelt veilig en vertrouwd. En werkt voor mij dubbel zo krachtig.“
Hilde - 56 jaar

Warm

“Een warme ontdekkingstocht was het zeker! Ik heb trauma’s en patronen ontdekt en meerdere tools aangereikt gekregen om hier anders en voor mezelf beter mee om te gaan. Zo bijzonder om dit met ‘vreemden’ te ontdekken en hen daarna als soulmates te zien."Cathleen - 49 jaar
Verhelderend
"Wat een prachtige ontdekkingstocht naar mijn overlevings-mechanismen en vooral naar mezelf. Het was een zeer waardevolle aanvulling op de training. Echt een verdieping waarbij je op zoek gaat naar hoe je bent gaan handelen na een (groot of klein) trauma. Een prachtig, intensief en zinvol weekend vol met mooie en verhelderende inzichten. Hier kan ik mee verder. Dank!"
Carla - 51 jaar
Dankbaar
"Er zijn in deze 2 dagen veel in mij geraakt. Veel inzichten gekregen in mijn overlevings-mechanismen.  Al een behoorlijk stel mogen transformeren. Dit proces gaat nog verder doorwerken de komende tijd.  Ik ben heel dankbaar dat ik deze training heb gedaan.  Een groot cadeau voor mijzelf!  Ik hou van mij, ik mag er zijn."
Hilal - 47 jaar

Locatie

De workshop wordt gegeven in Buikheidehuys in Wintelre. Een heerlijke locatie in een bosrijk gebied gelegen tussen Tilburg en Eindhoven.

"De ontdekkingstocht biedt een waardevolle verdieping op de training.  Deze dagen hebben mij inzichten en instrumenten gegeven om oude wonden te doorvoelen, te helen en te groeien."
Anoniem
"Prachtige, sterke en intense training die veel losgemaakt heeft en me veel inzichten gegeven heeft. Hier kan ik mee verder."


Anoniem

Ben jij klaar om samen op ontdekkingstocht te gaan?

Meld je aan!