TRAUMA'S HERKENNEN EN ERKENNEN

Workshop alleen voor oud-deelnemers, partners/begeleiders

Ontdekkingstocht na de training

Iedereen loopt in meer of mindere mate trauma’s op in zijn of haar leven. Ook jij.

Bij trauma denken we vaak aan een heftige gebeurtenis, geweld, auto-ongeluk, oorlog, noem maar op. Maar een trauma kan ook zijn: een val van de fiets of iets op jonge leeftijd zien wat heftig is, een ziekenhuisopname, een verlieservaring, enz.

Op jonge leeftijd hebben we namelijk nog niet de capaciteit om onze emoties te reguleren en worden we al snel overweldigd. Dus de meeste trauma’s ontstaan op jonge, zelfs zeer jonge leeftijd. En dit zijn onbewuste trauma’s. Jij hebt hier geen weet meer van, alleen zit het nog wel in je onbewuste. 

Het mooie en tevens het lastige van trauma is dat ons brein een heel goed mechanisme heeft om hiermee om te gaan. Het blokt het trauma en de daarbij behorende emoties namelijk. En het gebruikt hiervoor overlevingsmechanismen. Denk hierbij aan jezelf terugtrekken, over je eigen grens gaan, je aanpassen, afleiding zoeken zoals je telefoon, drank, shoppen, jezelf afsluiten, controle willen houden, het overnemen van andermans emotie enz. Dit zijn overlevingsmechanismen om maar niet herinnerd te worden aan dat specifieke trauma. Als het toch getriggerd wordt, merk je dit meteen. Je wordt dan overvallen door een bepaald gevoel, zoals angst, eenzaamheid of verdriet. Of je reageert buitengewoon heftig op een situatie naar je partner, een collega of je kind. Allemaal situaties waarbij je trauma getriggerd wordt.

Het verborgen gezicht van trauma

Een ontdekkingstocht van 2,5 dag om jou trauma’s te leren kennen en je overlevingsmechanismen voor eens en altijd achter je te laten. Ga net dat stapje verder, kijk naar jezelf en krijg inzicht in je eigen (vroeg-kinderlijke) trauma’s en de overlevingsdelen die hierdoor ontstaan. 

 • Steken je UILEN regelmatig de kop op en begrijp je niet waarom? Krijg met deze workshop inzicht en ga je jezelf en je UILEN begrijpen.
 • Pas door je trauma's te leren kennen en erkennen kun je ze gaan verwerken en uit je overlevingmechanismen stappen.
 • Trauma hoeft niet ‘groot’ te zijn om vandaag nog een grote impact te hebben op je leven.
 • Je gaat dingen over jezelf ontdekken waar je je nu nog niet bewust van bent.
 • Kortom: ga mee op deze unieke ontdekkingsreis richting autonomie en vrijheid

Aanvulling

"Deze dagen zijn een perfecte en oh zo nodige aanvulling op de AL training voor mij!"Els
Mildheid

"Ik kan met mildheid kijken naar enkele personen die me in mijn kernwaarden geraakt hadden."May
Leven in liefde
"Inzicht in patronen die mij niet langer dienen. Dat was pijnlijk en tegelijk een stap over de brug naar een leven in liefde."
Thijs - 42 jaar

Verlangen

“Ik ging naar de training omdat ik dacht dat ik dat nodig had en vond tijdens de ontdekkingstocht wat ik werkelijk verlangde.”

Iris - 25 jaar

Trainers

Simone Wopereis

"Na de training van Ander Leven ontdekte ik dat mijn stressrespons was aangezet door een traumatische ervaring die ik niet als traumatisch ervaren heb. Mijn interesse was gewekt. Ik ben me gaan verdiepen in trauma en heb er mijn specialisatie van gemaakt. Daarnaast heb ik mezelf nóg beter leren kennen en er vielen meer stukjes op z'n plek. De stap naar het maken van deze workshop was als vanzelfsprekend."

"Na de training van Ander Leven ben ik me verder gaan verdiepen in het ontstaan van trauma's en de gevolgen ervan. Tijdens de opleidingen kwam ik nog niet behulpzame patronen tegen waar ik me niet bewust van was.  Hierdoor kon ik stappen zetten naar een onbevangen en vrij leven. Dankbaar dat ik samen met Simone mijn ervaringen én ontdekkingen mag delen!"
€ 595,- p.p.

De kosten voor de workshop

 • Workshop van 2,5 dag
 • Dag 1: 13-17.00 uur | dag 2: 10-16.30/17.00 uur | dag 3: 10-16.30/17.00 uur
 • Inclusief werkmateriaal
 • Inclusief koffie, thee en lunch
 • Exclusief overnachting
 • Maximaal 16 personen

De ontdekkingstocht leverde me, vier jaar na mijn eerste Ander Leven ervaring, zoveel bijkomend voelen en zien op. 

Door jullie presentaties en vooral door de diverse oefeningen voel ik krachtig welke elementen in mijn onbewuste systeem mijn gedrag nog bepalen op een niet-behulpzame manier, terwijl daar geen enkele reden meer toe is. De ontdekkingstocht is uitermate behulpzaam om – ieder voor zich – oude overlevingspatronen waar te nemen. Elke keer als ik een reactie ervaar waarvan ik zie dat ze buiten proportie is (ook zaken die m.i. niet bewust aan bod kwamen gedurende het weekend), lukt het vrij snel te voelen waar die vandaan komt. Dat is erg behulpzaam. Op die manier zet ik verdere stappen op de weg naar verdere vrijheid en groei.

Jeff

Krachtig

“Ik ben Ander Leven altijd blijven volgen en de tools toegepast waar nodig. Met soms lange onderbrekingen. Wat ben ik blij dat ik deze workshop heb gevolgd. Zo helpend met oud-deelnemers. Dat voelt veilig en vertrouwd. En werkt voor mij dubbel zo krachtig.“

Hilde - 56 jaar

Warm

“Een warme ontdekkingstocht was het zeker! Ik heb trauma’s en patronen ontdekt en meerdere tools aangereikt gekregen om hier anders en voor mezelf beter mee om te gaan. Zo bijzonder om dit met ‘vreemden’ te ontdekken en hen daarna als soulmates te zien."

Cathleen - 49 jaar

Locatie

De workshop wordt gegeven in Oosterhout bij De Gekroonde Bel. De locatie is gunstig gelegen tussen Breda en Tilburg, dichtbij het centrum van Oosterhout en de snelweg.

Ben jij klaar om samen op ontdekkingstocht te gaan?