Simone Wopereis

Trainer

Geboren in 1974. Woont samen met haar man en 2 kinderen. Simone studeerde af op de HAN richting groepswerk. Na vele jaren met verschillende doelgroepen gewerkt te hebben, besloot ze om zich te gaan richten op de 1:1 coaching. Nu is ze coach en geeft daarnaast trainingen. Ze heeft vanaf haar 23ste in de hulpverlening gewerkt bij veel verschillende doelgroepen: behandelgroepen, tienermoeders, begeleid wonen, enz. Totdat dit geen voldoening meer gaf. Ze wilde de diepte in en startte haar eigen praktijk Refinding. Naast stress-counseling is Simone systemisch opgeleid heeft ze als specialisatie trauma. 


Stress had ik niet. Tenminste dat vond ik zelf. Mijn beeld van stress was iemand die druk was, beren op de weg zag, enz. Daar herkende ik mezelf totaal niet in. Wel had ik vage klachten. Mijn lever werkte niet goed, maakte soms overuren. Mijn concentratie was soms hopeloos en daarbij had ik met perioden toch wel een erg kort lontje. Ook sloeg de griep mij nooit over en duurde het erg lang voor ik weer hersteld was. En dan was er nog die enorme vermoeidheid. Voor ik bij Ander Leven kwam, had ik al heel veel cursussen en workshops gedaan. De meeste hielpen wel, maar tijdelijk.


Wat ik zo heerlijk vond aan de training van het Alexander Concept, was dat alles zo volkomen logisch is. Alles wat verteld werd, klopte voor mijn gevoel. En het mooiste van alles is, dat je geleerd wordt hoe je je eigen stress-respons kunt stoppen. Dat was het eerste kwartje dat viel trouwens, dat ik wel degelijk stress had en zelfs chronische stress. Maar nu kan ik het stoppen. En bij mij werkte het meteen. De moeheid is verdwenen, samen met het korte lontje en ook mijn lever werkt weer goed.


Ik weet nog dat ik als deelnemer in de zaal zat en me bedacht dat het toch ontzettend geweldig werk moet zijn om trainer te zijn bij deze training. Te zien hoe mensen opbloeien en veranderen in een paar dagen. Dus ik ben ontzettend dankbaar nu trainer te zijn en het van de andere kant te ervaren. Samen met een geweldig en professioneel team.


"Het Alexander Concept is zo logisch en tegelijk zo doeltreffend. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze prachtige training en elke keer weer te zien hoe de deelnemers in 4 dagen opbloeien."