ANDER LEVEN IN BEDRIJF

Voorkom ziekteverzuim en versnel re-integratie met interventie het Alexander Concept®

24 september: exclusieve lezing voor arbeidsdeskundigen en (bedrijfs)artsen

14+

JAAR ERVARING

86%

BLIJVEND HERSTEL

3200+

DANKBARE KLANTEN

150+

TEVREDEN BEDRIJVEN

 Het Alexander Concept®:

een effectieve interventie die leidt tot snel herstel

Welkom bij Ander Leven in Bedrijf waar we de interventie het Alexander Concept® aanbieden voor zowel individuele deelnemers als groepen.

Het Alexander Concept® biedt herstel voor fysieke, psychische en emotionele klachten die worden veroorzaakt door een langdurige reactie op stress; de stressrespons. Stress is niet alleen de oorzaak, maar ook de in stand houdende factor van deze klachten.

Het Alexander Concept® is ontworpen om de stressrespons te stoppen door het onbewuste brein nieuwe instructies te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse (brein)technieken Maar liefst 86% van onze deelnemers herstelt blijvend dankzij onze aanpak.

Wij willen jou, je werknemers of verzekerden graag de tools bieden om een ander leven te leiden, vrij van stress en daaruit voortvloeiende klachten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het Alexander Concept® een positieve impact kan hebben op het welzijn van jouw team. Of vraag direct een offerte aan.

Offerte
Vraag hier je offerte aan

Exclusieve online lezing over snel en duurzaam herstel bij chronische klachten

24 september van 19.00-20.30u.

ALLÉÉN VOOR (BEDRIJFS)ARTSEN EN ARBEIDSDESKUNDIGEN

Zie jij als arbeidsdeskundige of bedrijfsarts ook de onbenutte potentie vanuit een vernieuwende gezondheidsbenadering? Schrijf je in voor deze exclusieve lezing met onze hoofdtrainer Froukje Weidema.
Ook is er volop gelegenheid om na afloop vragen te stellen.
Deze speciale lezing is alleen live te volgen via ZOOM van 19.00-20.30u.

Ons aanbod

Kennismaken

Online Workshop LEX geeft in één dagdeel een vooruitblik op het Alexander Concept. Tijdens deze online workshop worden methodiek en technieken besproken en de gelegenheid geboden om  een oefening uit te proberen. Er wordt gebruik gemaakt van korte oefeningen in break-out-rooms waardoor inzicht wordt verkregen in de eigen klachten.
Interventie

Premium Interventie het Alexander Concept is het zakelijk traject voor mensen met gezondheidsklachten door stress.
Met de interventie wordt langdurig ziekteverzuim voorkomen en snel herstel geboden. Tijdens dit traject wordt naast theoretische onderbouwing ruimschoots gewerkt aan de toepassing van de tijdens de training geleerde technieken. In dit traject zijn meerdere consulten ingebouwd.

Op-Koers-Dagen

Ook na de training is het belangrijk de, tijdens de interventie aangeleerde technieken, te blijven toepassen.

De Op-Koers-Dagen bieden verschillende thema- en opfrisdagen. Tijdens de themadagen kan worden gewerkt met nieuwe thema's of patronen.

Landelijke dekking

Onze trainers zijn verspreid over Nederland en België, zodat deelnemers gemakkelijk toegang hebben tot het persoonlijke consult dat voorafgaat aan de interventie. Onze trainingslocaties bevinden zich in Barchem (Gelderland) en Moergestel (Noord-Brabant) in Nederland.


"Ik heb mensen doorverwezen met onder meer burn-out, depressie en zelfs PTSS. Bijna altijd zie ik zeer goed resultaat met grote vooruitgang binnen enkele weken."


Gijs Kummeling - Arts in opleiding tot bedrijfsarts

Wat zeggen oud-deelnemers?

Ik schreef me in voor de training Ander Leven om te herstellen van een burn-out. Hoewel ik de uren werk aan het opbouwen was, bleef ik al maanden hangen op 8 van de 32 uur. Tijdens de training leerde ik de oorzaak voor mijn problemen (perfectionisme, daarmee samenhangende onzekerheid en hoofdpijn) aan te pakken. Na een jaar met goedbedoelde adviezen om het vooral rustig aan te doen en de tijd te nemen, kreeg ik tijdens de training sleutels om zelf de oorzaak aan te pakken. Hiermee kreeg ik eindelijk de regie over mijn leven terug! Ik kon doen in plaats van passief te wachten op herstel! De sleutels die ik heb geleerd vormen een perfecte mix van technieken die samen zo oneindig veel effectiever zijn als ieder apart. Ze zijn verrassend simpel en hebben direct resultaat. Ik werk inmiddels weer fulltime en heb alle vertrouwen in een volledig herstel.

Joyce , 58 jaar

Ik was al 'gelukkig en succesvol', geen ziekte of burn-out. Daarom had ik niet verwacht dat het Alexander Concept mij nog iets mooiers kon brengen, persoonlijk en zakelijk. De trainers lieten mij inzien dat mijn ware kracht gesluierd bleef onder een web van subtiele, maar weinig behulpzame manieren en overtuigingen. Die sluiers herken ik nu steeds sneller bij anderen. Dat maakt samenwerken voor mij veel eenvoudiger. Deze krachtige training wens ik iedereen toe in elke situatie.


Pieter, 53 jaar
Ik ben blij dat het Alexander Concept op mijn weg is gekomen. Het was heel bijzonder om deze training samen met mijn partner en met collega’s te doen. Wat van jou is en wat je niet wilt delen, blijft ook van jou. Tegelijk schept het een collegiale band dat we met universele thema’s bleken te worstelen. Daarmee is ook de werksfeer sterk verbeterd.

Ellen, 49 jaar

Ik was echt “flabbergasted” toen ik de medewerkers sprak na de training.

Hun enthousiasme sprak boekdelen, ik zag weer levenslust. Heel mooi, want dit was een wereld van verschil vóór het traject. Ik heb de medewerkers ook de weken erna gesproken en was benieuwd of de euforie er nog was na verloop van tijd. Er werd met hetzelfde enthousiasme verteld hoe ze het ervaren hebben en hoe het met ze ging. Vooral ook dat ze konden aangeven wat ze nu wilden en hoe we dit samen konden bereiken.

May Hummel-Berben | HR Specialist Adviseur Vitaliteit | Koninklijke BAM Groep

Ervaar het Alexander Concept® en transformeer jouw leven!

Bewezen effectiviteit

Het Alexander Concept heeft zich bewezen als een effectieve interventie voor het verminderen van stress gerelateerde klachten en het bevorderen van welzijn. Met een succespercentage van 86% bieden we een betrouwbare oplossing.


Maatwerk

We begrijpen dat elke organisatie en werknemer uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelen van jouw bedrijf.
Ervaren professionals

Ons team bestaat uit ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van werknemers bij het omgaan met stress en het realiseren van gedragsverandering. We zorgen voor een professionele en ondersteunende omgeving.


Blijvende ondersteuning

Onze Op-Koers-Dagen zorgen ervoor dat deelnemers blijvende ondersteuning ontvangen, ook na afronding van de interventie. We blijven betrokken en bieden begeleiding om ervoor te zorgen dat de positieve veranderingen blijven groeien.

Geef je werknemer zelf de regie in handen

Bevrijd jezelf van chronische stress

Ons brein reageert op gevaar of stress met de stressrespons. Wanneer deze reactie te lang aanhoudt, kan dit leiden tot chronische stress. Dit onderdrukt essentiële lichaamsfuncties, wat op lange termijn tot allerlei klachten kan leiden.

Tijdens onze training leer je het onbewuste brein specifieke instructies te geven om deze stressrespons te stoppen, waardoor het natuurlijke zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. We leren je ook technieken om patronen die stress veroorzaken te herkennen en te doorbreken.

Onze interventie is effectief bij een breed scala aan klachten en is geschikt voor iedereen die stop wil zeggen tegen de gevolgen van stress.

Overzicht gezondheidsklachten

Fysieke, emotionele en psychische klachten 

 • Burn-out
 • Chronische vermoeidheid (ME/CVS)
 • Hooggevoeligheid (HSP)
 • Chronische pijn
 • Slaapstoornissen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Immunologische disfuncties
 • Angst, paniek
 • Dwang (OCD)
 • Huidproblemen 
 • Problemen met de schildklier (Hashimoto)

Andere kenmerken

 • Werkstress
 • Sociale interacties
 • Perfectionisme
 • Zelfbeeld
 • Faalangst

Externe oorzaken en nasleep van infecties

 • Long-COVID, virusinfectie
 • Ziekte van Pfeiffer
 • Waterpokkenvirus
 • Influenza oftewel griepvirus
 • Ziekte van Lyme, bacteriële infectie
 • Depressie (externe oorzaak)
 • Niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)
 • Whiplash

Deskundigen aan het woord

“De training bij Ander Leven is een ongeëvenaard snelle en effectieve manier om mensen hun herstelvermogen aan te laten spreken. Ik heb inmiddels mensen verwezen met onder meer burn-out, depressie en zelfs PTSS. Bijna altijd zie ik zeer goed resultaat met grote vooruitgang binnen enkele weken. Als deelnemer heb ik ook geprofiteerd van de training en andere deelnemers zien herstellen.”
Gijs Kummeling - Arts in opleiding tot bedrijfsarts
“Het Alexander Concept is een training die aan deelnemers tools geeft om een nieuwe start te maken. Het Alexander Concept maakt gebruik van een scala een inzichten en technieken uit diverse therapieën uit binnen- en buitenland en brengt ze samen in één krachtig instrument. Door nieuwe banen aan te maken in de hersenen gaat de focus van disfunctioneren van geest en lichaam over naar nieuwe gezonde patronen. Deze technieken werken voor zowel lichamelijke als mentale of psychische klachten.”

Dr. Katelijne van Hoeck - Arts

Dr. Herlinde Wynants – Arts

“Na de training merkte ik meer en meer dat ik als huisarts vooral aan symptoombestrijding deed en niet bezig was met waaróm iemand ziek wordt. Ik besloot me bij te scholen en in mei 2017 ben ik gestart met een eigen huisartsenpraktijk, helemaal in de filosofie van het Alexander Concept.”Dr. Sofie Reubens - Huisarts

Op de Bedrijfsgeneeskundige Dagen

Ander Leven in Bedrijf was aanwezig op de BG-dagen. Deze dagen worden georganiseerd vanuit de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde) en worden bezocht door ruim 900 bedrijfsartsen.. Het thema dit jaar was: VAN LIJDEN NAAR LEIDEN, EIGEN REGIE BEGINT BIJ JEZELF! Het was onze eerste keer dat we aan dit congres deelnamen. Collega’s waren aanwezig om deelnemers kennis te laten maken met onze interventie voor mensen met langdurige of terugkerende klachten. Tijdens de pauzes en de lunch hebben we verschillende mooie en interessante gesprekken gevoerd met bedrijfsartsen, Arbodiensten en overheidsinstanties. Wij kijken terug op twee geslaagde BG-dagen en willen bezoekers aan onze stand graag hartelijk danken voor hun komst.

Onafhankelijk onderzoek

Wat zowel werkgevers als onze trainers hebben ervaren en wat ook blijkt uit de resultaten van onafhankelijk onderzoek, is dat onze interventie bij 86% van de deelnemers zorgt voor blijvend herstel. Daarnaast ervaart 93% van de deelnemers directe verbetering in hun lichamelijk en/of geestelijk welzijn. Van deze groep ervaart 83% een snel en blijvend effect, waardoor duurzaam herstel optreedt. Bij 10% van deze groep is het effect tijdelijk van aard. Van de 7% die geen direct effect ervaart, herstelt uiteindelijk 3% na een jaar alsnog naar een gezond welzijnsniveau. Slechts 4% van de deelnemers ervaart geen effect en herstel. Na een jaar is maar liefst 86% van de deelnemers blijvend hersteld. De gemiddelde welzijnsscore van alle deelnemers in de steekproef blijft na 1, 3, 6 en 12 maanden op vrijwel hetzelfde genormaliseerde niveau.


Neem contact met ons op en ontdek hoe onze training het Alexander Concept kan bijdragen aan het welzijn van je werknemers en je organisatie.

De  relatie tussen stress en chronische klachten

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam op uitdagende situaties. Het kan ons helpen om te presteren onder druk en snel te reageren wanneer dat nodig is. Echter, langdurige of chronische stress kan leiden tot een breed scala aan fysieke en mentale klachten.

De manier waarop stress zich uit in chronische klachten kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen zijn gevoeliger voor bepaalde symptomen dan anderen. Het is echter essentieel om bewust te zijn van de impact van langdurige stress op onze gezondheid en welzijn, en indien nodig benodigde stappen te ondernemen om stress te beheersen en de klachten te stoppen.

Lees hiernaast over de verschillende manieren waarop stress zich kan uiten en chronische klachten tot gevolg kan hebben.

Het Alexander Concept leert je om chronische stress te stoppen, waardoor de klachten zullen stoppen. Het is niet alleen geschikt voor individuen, maar ook voor organisaties die willen investeren in het welzijn van hun medewerkers. Door het verminderen van stress op de werkvloer kan de productiviteit en tevredenheid van werknemers toenemen, wat uiteindelijk leidt tot een gezonder en succesvoller bedrijf waar met plezier wordt gewerkt.

Chronische klachten door stress

 • Fysieke symptomen: Langdurige stress kan leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, nek- en rugpijn, maag- en darmproblemen, verhoogde bloeddruk en vermoeidheid. Het immuunsysteem kan ook worden aangetast, waardoor de vatbaarheid voor ziekten en infecties toeneemt.
 • Emotionele en mentale problemen: Chronische stress kan leiden tot emotionele uitputting, angstgevoelens, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, depressie en een verminderd vermogen om te concentreren en helder te denken. Het kan ook leiden tot slaapproblemen, zoals slapeloosheid.
 • Gedragsveranderingen: Stress kan leiden tot veranderingen in eetgewoonten, zoals overeten of juist een verminderde eetlust. Sommige mensen kunnen hun toevlucht nemen tot ongezonde coping mechanismen, zoals overmatig alcohol- of drugsgebruik, roken of excessieve cafeïneconsumptie. Ook kunnen sociale terugtrekking en verminderde interesse in activiteiten optreden.
 • Cardiovasculaire problemen: Langdurige stress kan het cardiovasculaire systeem belasten en het risico op hartaandoeningen, zoals hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolniveaus en hartkloppingen, vergroten. Dit komt doordat stresshormonen de bloeddruk verhogen en de bloedvaten vernauwen.
 • Hormonale disbalans: Chronische stress kan de hormoonbalans in ons lichaam verstoren. Het kan leiden tot een verhoogde productie van stresshormonen zoals cortisol, terwijl andere hormonen uit balans kunnen raken. Dit kan gevolgen hebben voor de menstruatiecyclus, vruchtbaarheid, seksueel verlangen en het algemene hormonale evenwicht.

Bespaar op de kosten van ziekteverzuim met het Alexander Concept®

Snelle terugverdientijd

Ben je benieuwd naar de verborgen kosten van ziekteverzuim? Op het internet staan verschillende rekentools die alleen de loondoorbetaling meenemen, maar er is meer waar je rekening mee moet houden. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de kosten per werkdag voor een werknemer op modaal niveau variëren van €150 tot €400. Het laatste bedrag vinden wij het meest realistisch. Hierin zit niet alleen de loondoorbetaling, maar ook de kosten voor vervanging, productieverlies, Arbo-dienstverlening en verzuimbegeleiding.

En hoeveel werkdruk ontstaat er bij collega's, waardoor het risico op nog meer ziekmeldingen toeneemt? Of als je externe inhuur moet regelen voor vervanging? Dan schieten de kosten flink omhoog. Ook heb je als werkgever de plicht om actief bij te dragen aan het herstel van werknemers. Ook dat is een flinke kostenpost waar je rekening mee moet houden.

Het Alexander Concept verdient zich razendsnel terug. Steeds meer werkgevers, arbodiensten en verzekeraars vergoeden de kosten van de training. We kunnen je helpen bij het verkennen van vergoedingsmogelijkheden voor jouw organisatie.. Neem gerust contact met ons op.


Klanten

Over ons

Welkom bij het Alexander Concept, aangeboden door Ander Leven. Wij zijn een toegewijd team dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven en organisaties met onze unieke methode. 

Ons hoogopgeleide team van trainers en medewerkers staat klaar om jou en je organisatie te begeleiden in het stoppen van stress, de opbouw van veerkracht en het optimaliseren van de kwaliteit van leven.

Ontdek hoe het Alexander Concept jou en je team kan ondersteunen. Samen streven we naar een gezonde en succesvolle werkomgeving en een ander leven.