ANDER LEVEN IN BEDRIJF

 Voorkom ziekteverzuim en versnel re-integratie met onze interventie op maat

14+

JAAR ERVARING

86%

BLIJVEND HERSTEL

3100+

DANKBARE KLANTEN

150+

TEVREDEN BEDRIJVEN

Training het Alexander Concept:
een effectieve interventie voor verandering

Welkom bij Ander Leven in Bedrijf, het zakelijke label van Ander Leven BV, waar we de training het Alexander Concept aanbieden als preventieve en curatieve interventie voor zowel de individuele werknemers als voor groepen. Het goede nieuws is dat dit traject steeds vaker wordt vergoed door de werkgever, de arbodienst of een verzekeraar.

Het Alexander Concept is ontwikkeld om een breed scala aan fysieke, psychische en emotionele klachten aan te pakken die worden veroorzaakt door de reactie op stress. Stress is niet alleen de oorzaak, maar ook de in stand houdende factor van deze klachten. Onze deelnemers zijn zich vaak niet bewust van deze relatie en richten zich meestal alleen op de symptomen zelf. Gelukkig groeit het bewustzijn en wordt stress steeds meer erkend als de onderliggende oorzaak.

Tijdens onze training leren deelnemers om de geautomatiseerde fysieke, mentale en psychosociale reacties op langdurige stress om te buigen en te stoppen. Het resultaat? Maar liefst 86% van onze deelnemers herstelt blijvend dankzij deze aanpak.

Wij geloven in verandering en willen jou of je werknemers de tools geven om een ander leven te leiden, vrij van stress en de daarmee samenhangende klachten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het Alexander Concept een positieve impact kan hebben op het welzijn van jouw team. Of vraag direct jouw offerte aan.

Offerte
Vraag direct je offerte aan
"Ik heb mensen doorverwezen met onder meer burn-out, depressie en zelfs PTSS. Bijna altijd zie ik zeer goed resultaat met grote vooruitgang binnen enkele weken."


Gijs Kummeling - Arts in opleiding tot bedrijfsarts

Ons aanbod

Introductie

Online Workshop LEX licht in één dagdeel een tipje op van de sluier van het Alexander Concept. Tijdens deze online workshop ervaren de deelnemers of onze methodiek en technieken hen aanspreken en krijgen ze de gelegenheid om zelf een oefening uit te proberen. 

Er wordt gebruik gemaakt van korte oefeningen in break-out-rooms waardoor gelijk meer inzicht wordt verkregen in de eigen klachten.


Training/Interventie

Premium training of
Interventie het Alexander Concept is voor mensen met gezondheidsklachten of stress. Met deze interventie wordt langdurig ziekteverzuim voorkomen en snel herstel ondersteund. Tijdens de drie maanden doorlooptijd van dit trainingstraject wordt naast de theoretische onderbouwing ruimschoots geoefend met het  automatiseren van de opgedane kennis en uitvoering van alle tijdens de training geleerde technieken.


Nazorg

Ook na de training is het belangrijk om te blijven herhalen en automatiseren wat tijdens de training is geleerd. Nazorg is geïntegreerd in het interventietraject. Er zijn verschillende behulpzame extra's zoals een na-consult, regelmatige op-koers-gesprekken, een jaar lang telefonische ondersteuning voor de juiste toepassing van de sleutels, geluidsdragers en deelname aan de online community.


Meten van stress

Organisaties en bedrijven die grotere groepen deelnemers het Alexander Concept aanbieden, kunnen van meting en rapportage gebruikmaken. Wij meten diverse stressfactoren met de gevolgen en maken ze zichtbaar in termen van burn-out, welzijn en functioneren in werk en dagelijks leven. Hierdoor worden glasheldere aanknopingspunten verkregen met betrekking tot de oorzaak en de bestrijding van stress.

Ik was echt “flabbergasted” toen ik de medewerkers sprak na de training.

Hun enthousiasme sprak boekdelen, ik zag weer levenslust. Heel mooi, want dit was een wereld van verschil vóór het traject. Ik heb de medewerkers ook de weken erna gesproken en was benieuwd of de euforie er nog was na verloop van tijd. Er werd met hetzelfde enthousiasme verteld hoe ze het ervaren hebben en hoe het met ze ging. Vooral ook dat ze konden aangeven wat ze nu wilden en hoe we dit samen konden bereiken.

May Hummel-Berben | HR Specialist Adviseur Vitaliteit | Koninklijke BAM Groep

Ervaar het Alexander Concept en transformeer jouw leven!

Bewezen effectiviteit

Het Alexander Concept heeft zich bewezen als een effectieve interventie voor het verminderen van stress gerelateerde klachten en het bevorderen van welzijn. Met een succespercentage van 86% bieden we een betrouwbare oplossing.


Maatwerk

We begrijpen dat elke organisatie en werknemer uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelen van jouw bedrijf.


Ervaren professionals

Ons team bestaat uit ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van werknemers bij het omgaan met stress en het realiseren van gedragsverandering. We zorgen voor een professionele en ondersteunende omgeving.


Nazorg en opvolging

Onze nazorgdiensten zorgen ervoor dat deelnemers blijvende ondersteuning ontvangen, ook na afronding van de training. We blijven betrokken en bieden begeleiding om ervoor te zorgen dat de positieve veranderingen worden behouden.


Geef je werknemer zelf de regie in handen

Instructies voor het onbewuste brein: bevrijd jezelf van chronische stress

Het menselijk brein heeft een natuurlijke reactie op gevaar, de dreiging van gevaar of zelfs de verwachting ervan; de stressrespons. We kennen allemaal die automatische reactie waarbij we zonder erbij na te denken bevriezen, vechten of vluchten. Deze reactie vindt plaats in het onbewuste brein en het sympathische zenuwstelsel. Normaal gesproken geeft het onbewuste brein het signaal "veilig" af zodra gevaar of een stressvolle prikkel verdwenen is. Echter, wanneer stress te lang aanhoudt, herkent het systeem dit "veilig" signaal niet meer en blijft het lichaam stresshormonen produceren, voortdurend in een overlevingsmodus.

Deze chronische stressrespons onderdrukt in die overlevingsmodus de essentiële functies die je niet nodig hebt, wanneer je in levensgevaar verkeert. Denk daarbij aan je helder denkvermogen, slaap, spijsvertering, immuunsysteem en het vermogen om te herstellen. Al die functies worden dan niet of niet voldoende gevoed. Op de lange termijn veroorzaakt deze toestand allerlei klachten en put je volledig uit.

Tijdens onze training leer je het onbewuste brein specifieke instructies te geven om deze stressrespons te stoppen. Al heel snel stopt de aanmaak van stresshormonen. Het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd, waardoor de onderdrukte essentiële functies weer normaal functioneren. Het natuurlijke zelf herstellend vermogen van het lichaam doet de rest.

We leren onze deelnemers daarnaast allerlei technieken aan om patronen die (langdurige) stress veroorzaken te herkennen en te doorbreken. Dit omvat onder meer overtuigingen, ervaringen, herinneringen, associaties, angsten en persoonlijkheidskenmerken zoals perfectionisme of een laag zelfbeeld. Deze patronen kunnen betrekking hebben op de deelnemer zelf en op relaties met anderen. Onze interventie raakt alle aspecten van het bio-psychosociale model, dat zich richt op de wisselwerking tussen biomedische, psychologische, emotionele aspecten, sociale omgeving en gedrag.

In het overzicht hiernaast vind je een opsomming van klachten en kenmerken waarbij onze interventie bijzonder effectief is. Herken je deze bij een collega's of werknemers? Gun hen dan de regie over hun eigen ziekte, gezondheid en herstel en bied onze interventie aan.

Tot slot, onze training is geschikt voor iedereen. Ook mensen zonder klachten volgen onze training. We krijgen allemaal in meer of mindere mate te maken met stress in ons leven. Het is fijn om te weten hoe je vervolgens effectief voor jezelf kunt zorgen.

Overzicht gezondheidsklachten

Fysieke, emotionele en psychische klachten 

 • Burn-out
 • Chronische vermoeidheid (ME/CVS)
 • Hooggevoeligheid (HSP)
 • Chronische pijn
 • Lage rugpijn
 • Hoofdpijn
 • Pijn aan de nek en schouders
 • Pijn aan het kaakgewricht
 • Angst
 • Paniek
 • Slaapstoornis
 • Eetstoornis ( anorexia)
 • Dwang (OCD)
 • Darmproblemen (PDS, ziekte van Crohn)
 • Huidproblemen 
 • Problemen met de schildklier (Hashimoto)
 • Depressie (externe oorzaak)
 • Niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)
 • Whiplash

Andere kenmerken

 • Werkstress
 • Sociale interacties
 • Perfectionisme
 • Zelfbeeld
 • Faalangst

Nasleep van infecties

 • Ziekte van Pfeiffer
 • Waterpokkenvirus
 • Influenza oftewel griepvirus
 • Ziekte van Lyme, bacteriële infectie
 • Long-COVID, virusinfectie

Deskundigen aan het woord

“De training bij Ander Leven is een ongeëvenaard snelle en effectieve manier om mensen hun herstelvermogen aan te laten spreken. Ik heb inmiddels mensen verwezen met onder meer burn-out, depressie en zelfs PTSS. Bijna altijd zie ik zeer goed resultaat met grote vooruitgang binnen enkele weken. Als deelnemer heb ik ook geprofiteerd van de training en andere deelnemers zien herstellen.”
Gijs Kummeling - Arts in opleiding tot bedrijfsarts
“Het Alexander Concept is een training die aan deelnemers tools geeft om een nieuwe start te maken. Het Alexander Concept maakt gebruik van een scala een inzichten en technieken uit diverse therapieën uit binnen- en buitenland en brengt ze samen in één krachtig instrument. Door nieuwe banen aan te maken in de hersenen gaat de focus van disfunctioneren van geest en lichaam over naar nieuwe gezonde patronen. Deze technieken werken voor zowel lichamelijke als mentale of psychische klachten.”

Dr. Katelijne van Hoeck - Arts

Dr. Herlinde Wynants – Arts

“Na de training merkte ik meer en meer dat ik als huisarts vooral aan symptoombestrijding deed en niet bezig was met waaróm iemand ziek wordt. Ik besloot me bij te scholen en in mei 2017 ben ik gestart met een eigen huisartsenpraktijk, helemaal in de filosofie van het Alexander Concept.”Dr. Sofie Reubens - Huisarts

Wetenschappelijk bewezen

Wat zowel werkgevers als onze trainers hebben ervaren en wat ook blijkt uit de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, is dat onze interventie bij 86% van de deelnemers zorgt voor blijvend herstel. Daarnaast ervaart 93% van de deelnemers directe verbetering in hun lichamelijk en/of geestelijk welzijn. Van deze groep ervaart 83% een snel en blijvend effect, waardoor duurzaam herstel optreedt. Bij 10% van deze groep is het effect tijdelijk van aard. Van de 7% die geen direct effect ervaart, herstelt uiteindelijk 3% na een jaar alsnog naar een gezond welzijnsniveau. Slechts 4% van de deelnemers ervaart geen effect en herstel. Na een jaar is maar liefst 86% van de deelnemers blijvend hersteld.


De geconstateerde gezondheidsverbetering kan met grote zekerheid worden toegeschreven aan het Alexander Concept. Bovendien blijft het effect in de tijd standhouden: de gemiddelde welzijnsscore van alle deelnemers in de steekproef blijft na 1, 3, 6 en 12 maanden op vrijwel hetzelfde genormaliseerde niveau.


Bij Ander Leven in Bedrijf geloven we in de kracht van onze interventie om blijvende positieve veranderingen te bewerkstelligen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze training het Alexander Concept kan bijdragen aan het welzijn van jouw werknemers en jouw organisatie.

Wat zeggen oud-deelnemers?

Ik schreef me in voor de training Ander Leven om te herstellen van een burn-out. Hoewel ik de uren werk aan het opbouwen was, bleef ik al maanden hangen op 8 van de 32 uur. Tijdens de training leerde ik de oorzaak voor mijn problemen (perfectionisme, daarmee samenhangende onzekerheid en hoofdpijn) aan te pakken. Na een jaar met goedbedoelde adviezen om het vooral rustig aan te doen en de tijd te nemen, kreeg ik tijdens de training sleutels om zelf de oorzaak aan te pakken. Hiermee kreeg ik eindelijk de regie over mijn leven terug! Ik kon doen in plaats van passief te wachten op herstel! De sleutels die ik heb geleerd vormen een perfecte mix van technieken die samen zo oneindig veel effectiever zijn als ieder apart. Ze zijn verrassend simpel en hebben direct resultaat. Ik werk inmiddels weer fulltime en heb alle vertrouwen in een volledig herstel.

Joyce , 58 jaar

Ik was al 'gelukkig en succesvol', geen ziekte of burn-out. Daarom had ik niet verwacht dat het Alexander Concept mij nog iets mooiers kon brengen, persoonlijk en zakelijk. De trainers lieten mij inzien dat mijn ware kracht gesluierd bleef onder een web van subtiele, maar weinig behulpzame manieren en overtuigingen. Die sluiers herken ik nu steeds sneller bij anderen. Dat maakt samenwerken voor mij veel eenvoudiger. Deze krachtige training wens ik iedereen toe in elke situatie.


Pieter, 53 jaar
Ik ben blij dat het Alexander Concept op mijn weg is gekomen. Het was heel bijzonder om deze training samen met mijn partner en met collega’s te doen. Wat van jou is en wat je niet wilt delen, blijft ook van jou. Tegelijk schept het een collegiale band dat we met universele thema’s bleken te worstelen. Daarmee is ook de werksfeer sterk verbeterd.
Ellen, 49 jaar

De  relatie tussen stress en chronische klachten

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam op uitdagende situaties. Het kan ons helpen om te presteren onder druk en snel te reageren wanneer dat nodig is. Echter, langdurige of chronische stress kan leiden tot een breed scala aan fysieke en mentale klachten.

De manier waarop stress zich uit in chronische klachten kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen zijn gevoeliger voor bepaalde symptomen dan anderen. Het is echter essentieel om bewust te zijn van de impact van langdurige stress op onze gezondheid en welzijn, en indien nodig benodigde stappen te ondernemen om stress te beheersen en de klachten te stoppen.

Lees hiernaast over de verschillende manieren waarop stress zich kan uiten en chronische klachten tot gevolg kan hebben.

Het Alexander Concept leert je om chronische stress te stoppen, waardoor de klachten zullen stoppen. Het is niet alleen geschikt voor individuen, maar ook voor organisaties die willen investeren in het welzijn van hun medewerkers. Door het verminderen van stress op de werkvloer kan de productiviteit en tevredenheid van werknemers toenemen, wat uiteindelijk leidt tot een gezonder en succesvoller bedrijf waar met plezier wordt gewerkt.

Als je geïnteresseerd bent in het Alexander Concept of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laten we samen werken aan een wereld met minder stress en meer welzijn.

Chronische klachten door stress

 • Fysieke symptomen: Langdurige stress kan leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierspanning, nek- en rugpijn, maag- en darmproblemen, verhoogde bloeddruk en vermoeidheid. Het immuunsysteem kan ook worden aangetast, waardoor de vatbaarheid voor ziekten en infecties toeneemt.
 • Emotionele en mentale problemen: Chronische stress kan leiden tot emotionele uitputting, angstgevoelens, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, depressie en een verminderd vermogen om te concentreren en helder te denken. Het kan ook leiden tot slaapproblemen, zoals slapeloosheid.
 • Gedragsveranderingen: Stress kan leiden tot veranderingen in eetgewoonten, zoals overeten of juist een verminderde eetlust. Sommige mensen kunnen hun toevlucht nemen tot ongezonde coping mechanismen, zoals overmatig alcohol- of drugsgebruik, roken of excessieve cafeïneconsumptie. Ook kunnen sociale terugtrekking en verminderde interesse in activiteiten optreden.
 • Cardiovasculaire problemen: Langdurige stress kan het cardiovasculaire systeem belasten en het risico op hartaandoeningen, zoals hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolniveaus en hartkloppingen, vergroten. Dit komt doordat stresshormonen de bloeddruk verhogen en de bloedvaten vernauwen.
 • Hormonale disbalans: Chronische stress kan de hormoonbalans in ons lichaam verstoren. Het kan leiden tot een verhoogde productie van stresshormonen zoals cortisol, terwijl andere hormonen uit balans kunnen raken. Dit kan gevolgen hebben voor de menstruatiecyclus, vruchtbaarheid, seksueel verlangen en het algemene hormonale evenwicht.

Bespaar op de kosten van ziekteverzuim met het Alexander Concept

Snelle terugverdientijd

Ben je benieuwd naar de verborgen kosten van ziekteverzuim? Op het internet kom je verschillende rekentools tegen die enkel de loondoorbetaling meenemen, maar er is meer waar je rekening mee moet houden. Wij hebben het voor je uitgezocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de kosten per werkdag voor een werknemer op modaal niveau variëren van €150 tot €400. En laten we eerlijk zijn, het laatste bedrag is het meest realistisch. Hierin zijn niet alleen de loondoorbetaling, maar ook de kosten voor vervanging, productieverlies, Arbo-dienstverlening en verzuimbegeleiding meegenomen.

Maar er is meer. Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel werkdruk er ontstaat bij collega's, waardoor het risico op nog meer ziekmeldingen toeneemt? En wat als je externe inhuur moet regelen voor vervanging? Dan schieten de kosten pas echt omhoog. Daarnaast heb je als werkgever de plicht om actief bij te dragen aan het herstel van werknemers. Kortom, een flinke kostenpost waar je rekening mee moet houden.

Met het Alexander Concept kunnen we ziekteverzuim voorkomen of de duur ervan beperken. Onze training verdient zichzelf razendsnel terug. Steeds meer werkgevers, arbodiensten en verzekeraars erkennen de waarde van het Alexander Concept en vergoeden de kosten van de training. We kunnen je helpen bij het verkennen van vergoedingsmogelijkheden voor jouw organisatie.. Neem gerust contact met ons op.


Klanten

Over ons


Welkom bij het Alexander Concept, aangeboden door Ander Leven in Bedrijf. Wij zijn een toegewijd team dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven en organisaties met onze unieke trainingsmethode. 

Het Alexander Concept is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen bij vookomen van ziekteverzuim en het creëren van positieve verandering en groei. Onze training is zorgvuldig samengesteld en afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijfsleven. Of je nu als individu of als team wilt deelnemen, wij bieden een all-in programma dat jou en jouw collega's in staat stelt om effectief om te gaan met stress, fysieke en mentale uitdagingen en het bereiken van een optimaal welzijn.

Ons ervaren team van trainers staat klaar om jou en jouw organisatie te begeleiden op het pad naar blijvende transformatie. Met het Alexander Concept leer je technieken en inzichten om stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het Alexander Concept jou en jouw team kan helpen om een ander leven te leiden, zowel op het werk als daarbuiten. Samen streven we naar een gezonde en succesvolle werkomgeving.