Wij mogen op grond van de volgende regels weer trainingen geven:

Het aanbieden van trainingen, zoals praktijkonderwijs en andere educatieve activiteiten door bedrijven als Ander Leven (niet ‘overheids-erkend als onderwijsinstelling’) is toegestaan op besloten plekken en uiteraard met inachtneming van de basismaatregelen. Een besloten plek is een plek die niet openstaat voor publiek, maar waar alleen de groep aanwezig is.

Op onze trainingsocaties kunnen we met inachtneming van alle maatregelen goed bij elkaar zijn en trainen. Je kunt bij aanvang van de training een zelftest doen, deze verstrekken wij. Voor tijdens de training geven wij je een doorzichtige mondkap, zodat we elkaars gezicht kunnen blijven zien.

Voor onze Belgische deelnemers geldt dat zij bij een verblijf van langer dan 48 uur in Nederland een aantal maatregelen dienen te nemen, zoals het ondergaan van een test en het invullen van een Passenger Locator Form. Bij terugkeer in België geldt een quarantaine-periode van 7 dagen.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar Reizen naar en vanuit het buitenland | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be)

Je wilt je aanmelden

Om mee te kunnen doen met het Alexander Concept is het belangrijk dat je je realiseert dat het om een training gaat. Het Alexander Concept is geen therapie of behandeling.

Je kiest ervoor de uitdaging aan te gaan om te kijken naar overtuigingen die je hebt over je gezondheid, jezelf en je leven. Je bent bereid om je gedachtepatronen onder de loep te nemen en te veranderen indien deze beperkend blijken te zijn. Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor het toepassen en integreren van het Alexander Concept in je leven. Wanneer je alles toepast wat wij je leren zal je snel herstellen, maar je moet het wél doen.

De ervaring leert ons dat we een optimaal resultaat bereiken als het aantal Nederlandse en Belgische deelnemers tijdens de training in balans is. Daarom kan het zijn dat je je aanmeldt voor een bepaalde datum en dat we je toch indelen in een latere training.

Jouw eigen motivatie is cruciaal

Je vraagt je misschien af of de training voor jou net zo goed zal werken als bij de mensen die de training eerder volgden. Dat is een begrijpelijke vraag. Zeker wanneer andere methoden die je hebt geprobeerd geen of weinig resultaat hebben opgeleverd of slechts tijdelijk hebben gewerkt.

Het is echter zo dat jouw eigen motivatie, betrokkenheid en openheid ten aanzien van het Alexander Concept de meest essentiële factoren zijn voor het bereiken van een snelle en duurzame verandering in je leven. Het resultaat van de training wordt sterk beïnvloed door je eigen bereidheid om op een heel andere manier naar jezelf en je klachten te kijken.

Partner grote ondersteuning, tijdens de training én thuis

Je partner is de hele training aanwezig en betaalt slechts de verblijfkosten. De aanwezigheid van je partner tijdens de training, maar vooral eenmaal thuis, kan een enorme stimulans voor je zijn.

Je weet beiden wat nodig is en zal elkaar hierin stimuleren. Ook is dat wat wij je leren niet uit te leggen. In plaats van dat je je partner thuis misschien wil overtuigen dat dit écht voor je werkt, is hij of zij aanwezig geweest en deelt jouw vertrouwen hierin. De aanwezigheid van partners wordt als zeer prettig ervaren, zowel door deelnemers als door de partners zelf.

Hoewel partners dezelfde informatie krijgen als onze deelnemers, krijgen zij geen persoonlijke begeleiding en coaching.

Partners krijgen een speciale partnerovereenkomst toegestuurd. Het is voor Ander Leven belangrijk te weten dat jouw partner je volledig ondersteunt.

Alleen wanneer je geen partner hebt kan je iemand anders meenemen naar de training die jouw herstelproces volledig ondersteunt.

Zorgvuldige aanname geeft goed resultaat

Zodra wij het intakeformulier ontvangen hebben, nemen wij contact met je op voor een telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek van ongeveer een uur, bespreken we verschillende zaken. We kijken of wij het idee hebben dat je baat bij de training zal hebben en of wij je kunnen bereiken. Wanneer wij denken dat de training niet geschikt voor je is zullen we dat zeggen.

Dit doen we om je een teleurstelling, tijd en geld te besparen én onze goede naam hoog te houden. Ook kijken wij samen met jou of dit het juiste moment is om de training te volgen. Niet iedereen die zich aanmeldt wordt dus automatisch aangenomen.

Wanneer je aangenomen wordt, nodigen wij je uit voor een persoonlijk consult ter voorbereiding op de training, zodat je optimaal profijt van het Alexander Concept zult hebben. De kosten voor dit consult worden apart berekend.

Wij wensen je een heel goede en inspirerende training toe en een voorspoedig herstel.