Ervaringen Ander Leven - het Alexander Concept 

Stress, moe, angst

“Ik voel me bijna altijd volkomen ontspannen en energiek en heb geen angst meer.”


Wiepke - 45 jaar
Moe, pijnen, dwang 
“Mijn pijnlijke lichaam is verdwenen, mijn kleur is terug in mijn gezicht en ik zie een heerlijke twinkel in mijn ogen!”
Amber - 22 jaar
Totale uitputting
“Echt waar, de training heeft alle verwachtingen overtroffen: zo mooi opgebouwd en alle tools die je nodig hebt worden aangereikt.”
Anneke - 62 jaar

Dr. Katelijne van Hoeck 

Dr. Herlinde Wynants

artsen

Deskundigen aan het woord

“Het Alexander Concept is een training die aan de deelnemers tools geeft om een nieuwe start te maken. Het Alexander Concept maakt gebruik van een scala aan inzichten en technieken uit diverse therapieën uit binnen- en buitenland en brengt ze samen in één krachtig instrument. Door nieuwe banen aan te maken in de hersenen gaat de focus van disfunctioneren van geest en lichaam over naar nieuwe gezonde patronen. Deze techniek werkt zowel voor lichamelijke als mentale of psychische klachten”.

Chronisch? Laat je niets wijsmaken!

Ik deed 2 jaar chronisch vermoeid en bedlegerig zijn. Allerlei therapieën gevolgd maar herstel bleef uit. Ik kreeg de stempel SOLK en een verwijzing naar een speciale kliniek waar ik een jaar opgenomen zou worden. Het idee om een jaar lang verwijderd te zijn van mijn gezin, verscheurde mijn hart en ik kon niet anders dan verder zoeken. Op verschillende fora van o.a. CVS/ME kwam ik de naam Ander leven tegen. Na het kijken van filmmateriaal, het gestaafde onderzoek en de vele positieve reviews van Ander Leven, heb ik mij direct aangemeld. Tijdens de training voelde ik direct herstel en nu (pas 3 maanden later) slaap ik niet meer overdag, wandel ik makkelijk 2 of 3 uur en werk ik weer. Ik heb mijn leven, gezin en relatie weer terug en sta krachtig en positief in het leven. Lees je nu mijn tekst en denk je…te mooi om waar te zijn? Het is waar en het is zo mooi. Dank Ander Leven! 

Willem, 36 jaar - had chronische vermoeidheid en een burn-out

Laag zelfbeeld, angst, slapeloosheid
“Alsof ik een masker wat niet bij mij hoorde van me af gooide. Ik voelde voor het eerst dat ik bepaal hoe ik me voel. Wow!”
Jacob -32 jaar
Zelfontwikkeling, geen klachten
“De trainers lieten mij inzien dat mijn ware kracht gesluierd bleef onder een web van subtiele,  wei- nig behulpzame overtuigingen.”
Pieter - 53 jaar
Chronische vermoeidheid, ME/CVS
“Bij mij is het begonnen met een virus, maar hoe het ontstaan is maakt niks uit. Het resultaat telt! Eindelijk mijn leven weer terug!”
Johnny - 28 jaar

Al een tijdje zat ik niet lekker in mijn vel, maar ik kon er niet precies de vinger op leggen waardoor dit kwam. Ik voelde me vaak gehaast en niet op mijn plaats, twijfelde en voelde me ondanks dat ik al een chaoot bent steeds vaker warrig. Ik accepteerde dit met het excuus dat we drie jonge kinderen hebben en ik ook nog een een drukke baan als Marketeer had.

 

Mijn manager heeft mij geattendeerd op Ander Leven. Na het volgen van de seminair en een intakegesprek besloot ik te gaan en mijn man ging mee. De training was voor mij echt een openbaring, een reset waarna ik mij sinds lange tijd weer echt mijzelf voelde. Heerlijk en tegelijkertijd ook confronterend dat ik zo lang geaccepteerd heb dat ik niet helemaal mijzelf was. De training heeft mij leren luisteren naar mijn lichaam en concrete handvatten gegeven die mij helpen richting te geven aan mijn leven. Dit heeft er voor gezorgd dat:

 * Ik echt geloof dat ik veel invloed kan hebben op mijn eigen geluk. Ik heb dit vaak gelezen in boeken, maar nu voel ik dat dit klopt.

* De continue stress in mijn lichaam heeft plaats gemaakt voor ontspanning.  Daardoor is er ruimte gekomen om mijn kwaliteiten tot uiting te brengen en daar zelf van te genieten. Ik voel me rustig en als ik dat niet voel kom ik door het toepassen van de sleutels van de training weer op het juiste spoor.

* Ik zelfvertrouwen voel om te onderzoeken wat professioneel bij mij past, omdat ik het vertrouwen heb dat ik goed ben zoals ik ben en dat daardoor het beste gebeurt. Zo heb ik fotografie opgepakt, ben ik weer gaan windsurfen en durf ik buiten de gebaande paden te kijken in een zoektocht naar een nieuwe baan. Na altijd in een heel commercieel bedrijf gewerkt te hebben onderzoek ik nu hoe ik een grotere maatschappelijke rol kan pakken.  

 

De training is ook een verrijking voor de relatie met mijn man. Ik heb geen diepe irritaties meer en de ervaring die we samen gehad hebben schept echt een band. We begrijpen elkaar beter en kunnen elkaar helpen als we er even niet zo lekker in zitten. Sinds het volgen van de training voel ik me gelukkig en heb ik vertrouwen dat er een hele mooie toekomst voor ons ligt.

Lotte, 37 jaar - had last van angst, faalangst, perfectionisme, laag zelfbeeld en stress

Sofie Reubens

huisarts

Deskundigen aan het woord

"Na de training merkte ik meer en meer dat ik als huisarts vooral aan symptoombestrijding deed en niet bezig was met waaróm iemand ziek wordt. Ik besloot me bij te scholen en in mei 2017 ben ik gestart met een eigen huisartsenpraktijk, helemaal in de filosofie van het Alexander Concept."
Dwang, vastlopen

“Dankzij logische en simpele technieken die met liefde en verstand van zaken onderwezen worden, heb ik korte metten gemaakt met een groot patroon in mezelf en weet ik nu hoe te dealen met dingen die mij uit balans brengen.”

Anne - 24 jaar
Laag zelfbeeld
“Ik heb er drie jaar over gedaan, mijn advies is: wacht niet zo lang! Ik heb weer rust in mijn hoofd, ik voel me zeker, mijn zelfvertrou-wen gaat met sprongen omhoog en ik ervaar veel rust. Dankbaar dat ik de training samen met mijn man heb mogen meemaken.
Willy - 58 jaar
Migraine, slapeloosheid
“Ik was bang dat mijn klachten niet ernstig genoeg waren, dat het bij mij niet zou werken. HET werkt. Ik ben ontspannen, voel me vrij, ik laat me zien en ik laat me horen. Geen hoofdpijn en ik slaap weer heerlijk.”


Sacha - 51 jaar

Als je een jaar geleden bij mij was aangekomen met alleen al de suggestie dat er voor mij ook ziektewinst te halen was uit mijn hersenschudding, dan was ik boos op je geworden. Dan had ik het gevoel gehad dat je mij en mijn klachten niet serieus nam en had ik je gevraagd of je wilde ruilen. Ik wilde ten slotte niets liever dan herstellen en ook álles weer kunnen! 

Nu ik door de training bij Ander Leven denk zo’n 80% hersteld ben en ik er volledig op vertrouw dat die laatste 20% ook nog komt, voel ik dat ik wel degelijk ziektewinst had. Sterker nog… ik voel dat ik ‘stiekem’ wat moeite doe met dit los te laten, ik doe hier echt wat mee worstelen merk ik. 

Dat ik door de hersenschudding (2014) veel ben kwijt geraakt staat buiten kijf. Mijn leven werd, zeker in het begin, volledig ‘gestript’. Niet meer werken (WIA), niet meer uitgaan, met vrienden afspreken of uit eten, geen muziek meer luisteren, weinig energie en in het begin kon ik zelfs niet lezen of tv kijken. Een zeer beperkt leven dus. In de loop van de jaren kon ik mondjesmaat wel weer wat dingen, maar altijd rekening houdend met mijn beperkingen.
 Ik had hier op een gegeven moment een balans in gevonden en was daar eerlijk gezegd best rigide in geworden. Het wérkte, dus mocht niemand aan die routine komen. 

En toen ging ik naar Ander Leven… en werd mijn routine volledig onderuit gehaald. Iets waar ik zoveel angst op deed, dat ik de eerste avond op het punt heb gestaan om naar huis te gaan. Maar wat ben ik blij dat ik gebleven ben, want wat heeft het me al veel opgeleverd. Zo kan ik weer intens genieten van muziek, heb ik energie en doe ik niet meer aan overprikkeling. Wat een bevrijding! 

Daarnaast is er dus ook een ander stukje… en dat is het loslaten van die ziektewinst. Iets wat heel kwetsbaar voelt om uit te spreken en te delen, maar het ís er wel. En omdat ik vast niet de enige ben die hiermee worstelt, kies ik ervoor om het dus wél te delen.  Als ik er heel eerlijk naar kijk, heeft ziektewinst bij mij twee componenten. Aan de ene kant heeft het te maken met het krijgen van aandacht; als ik ziek ben, wordt er voor mij gezorgd (dit is mijn slachtofferschap). Aan de andere kant had ik door mijn ziek zijn ook veel vrijheid en leef ik grotendeels zonder verplichtingen en verwachtingen van anderen. Ik leef als het ware in een ‘veilige bubbel’ waarin ik zelf mijn eigen tijd in kan delen en leuke projecten op kan pakken in mijn eigen tempo. 

Nu ben ik zover in mijn herstel dat ik binnenkort ga starten met vrijwilligerswerk, met als doel dit uit te bouwen naar betaald werk, én ik ga zelfs een opleiding doen. Ik ga de WIJDE WERELD weer in. Supergrote stappen waar ik naar uitkijk en waar ik intens blij en dankbaar voor ben!  Deze stappen zorgen er natuurlijk ook voor dat ik weer te maken krijg met verwachtingen van anderen en verplichtingen, iets waar ik wel wat angst op doe. 

Voor mij is het nu zaak om te werken aan vertrouwen, vertrouwen in mezelf als eerste! Vertrouwen dat ik het kán, dat ik voldoende hersteld ben om deze stappen écht te gaan zetten.  En daarnaast ook te vertrouwen op het feit dat ik ook gezien word en er ook voor mij gezorgd word als ik gezond ben. Dat ik dus niet ziek hoef te zijn om aandacht te krijgen. Dat ik dit ook krijg door te laten zien wie ik ben, door uit mijn schulp te kruipen en de wereld te laten zien wat ik waard ben. En wat ben ik blij en dankbaar dat ik de sleutels in handen heb om dit te doen!
 Ik kom er wel… ik vertrouw er op dat het beste gebeurt! 

Carla, 50 jaar - had PCS (hersenletsel), last van angst, perfectionisme, slaapproblemen, moe, voedselintoleranties

Gijs Kummeling

arts in opleiding

tot bedrijfsarts

Deskundigen aan het woord

"De training bij Ander Leven is een ongeëvenaard snelle en effectieve manier om mensen hun herstelvermogen aan te laten spreken. Ik heb mensen verwezen met o.a. burn-out, depressie en zelfs PTSS. Bijna altijd zie ik zeer goed resultaat, met grote vooruitgang binnen enkele weken. Als deelnemer heb ik ook geprofiteerd van de training en andere deelnemers zien herstellen." 

Vastlopen
“Door de training heb ik geleerd waar mijn kracht zit, wat voor mij belangrijk is, en wat ik nodig heb om ‘aan de gang’ te blijven.”
Hans - 45 jaar
Chronische klachten
“Mijn allergieën zijn weg, ik heb geen pijnen meer in mijn lichaam. Mijn artsen staan voor een raadsel.”
Ivo - 38 jaar
ME/CVS
“Toen ik het inzicht kreeg hoe ik de ME/CVS kon stoppen, ben ik weer gaan leven  en dat is vele malen beter dan overleven.”
Jeroen - 29 jaar

Al 12 jaar in de medische molen van de ene arts naar de andere arts.
- Ik gebruikte bergen medicijnen
- De ene arts wilde je helpen en kon het niet
- Of het bekende liedje "het zit tussen je oren" en "leer er mee leven".


Ik liep/loop bij een orthomanuele therapeut en zij adviseerde mij om me aan te melden bij Ander Leven.

Dit heb ik gedaan. Op 19 maart kwam ik binnen met een rollator. Ik loop zonder hulpstukken, ik fiets!
Ik kwam er achter dat ik leed aan perfectionisme en laagzelfbeeld.
Nu ben ik 2 maanden verder en ik blaak van de energie en zelfvertrouwen en ik gebruik geen medicatie meer.
Mijn leven is een nieuwe ontdekkingsreis en ik geniet van elk nieuw dingetje.
Echt geweldig.

Ander Leven is werkelijk de sleutel tot een ander leven.
Het is echt geweldig dat ik dit voor mezelf gedaan heb.

Bianca, 31 jaar - had chronische zenuwpijn, last van perfectionisme en laag zelfbeeld.

Stefan Pasture

oud-voorzitter

CVS-Society

Vlaanderen

Deskundigen aan het woord

"Wanneer er meerdere positieve getuigenissen binnenkomen bij onze vereniging VZW CVS-Society dan sturen we meestal enkele mensen uit om de therapie of training te gaan volgen. Zo vormen wij ons een idee van de waarde. Zo ook met het Alexander Concept. We vroegen ons af of de bijzondere getuigenissen op hun site wel mogelijk waren. Zonder enige twijfel mogen we stellen dat we zelf hebben mogen ervaren en hebben mogen zien bij de meeste deelnemers dat er significante vooruitgang werd geboekt. We willen deze training van harte aanbevelen!"

ME/CVS, vermoeidheid
"Kleine en grote wonderen voltrekken zich. Als we naar huis gaan is mijn dochter genezen. Groot respect dat deze trainers een zeer goed, wetenschappelijk onderbouwd programma hebben uitgewerkt."
Magda, moeder van Alexandra
Fibromyalgie, moe
“Na de training ben ik gestopt met de dagelijkse portie van 3000mg of meer paracetamol. ik denk nu, enkele maanden na de training, nog maar zelden aan de pijn omdat ik de pijn nog maar sporadisch voel.”
Evelien - 60 jaar
Hoogsensitief, stress
“Wat ben ik blij dat deze training bestaat! Twijfel je nog? Of vind je het te duur? Sta dan stil bij het feit dat deze training echt gelukkig en gezond gaat maken en dat je dit als cadeau mag geven aan jezelf, omdat jij het waard bent!”
Tamara - 36 jaar

Mijn vriend en ik moesten een beetje lachen bij het horen van de naam 'Ander Leven', beiden vonden we het een iets wat zoetsappige naam en hadden zoiets van 'ja ja, dat zal wel'. Inmiddels is het ruim een jaar na het volgen van de training en we kunnen stellen dat niks in ons leven meer hetzelfde is als daarvoor. We hebben nu toch wel een verdacht “ander leven”

Het begon allemaal nadat een goede vriendin van mij ruim anderhalf jaar geleden over Ander Leven vertelde. Iets voelde in mij dat ik hier ook moest zijn; ik was net voor het eerst moeder geworden, had een behoorlijk stressvolle zwangerschap achter de rug en was in een situatie beland waarin ik als ik ‘s ochtends wakker werd eigenlijk al niet meer wist hoe ik de dag door moest komen. Het leek een eeuwigheid te duren voor mijn vriend weer thuis kwam van zijn werk. Ik schrok toen een hulpverlener mij erop wees dat ik op het randje zat van een postnatale depressie. Daarbij had ons zoontje een paar keer per dag korte maar zeer heftige  en onverklaarbare huilbuien. Het leek alsof hij ergens heftige pijn had, met als enige medische verklaring een “verborgen-reflux”

Na thuiskomst van de training kwam voor mij het allergrootste cadeau. Ik voelde voor het eerst dat ik vol overgave moeder kon zijn. Mijn levenslust was volledig terug en hoe bizar het ook klinkt, de huilbuien van mijn zoontje verdwenen als sneeuw voor de zon en zijn niet meer terug geweest.

Nu ik mijn drive weer voelde, heb ik vrijwel direct de cursus opgezet waar ik al een tijd van droomde. Ik was voor de training simpelweg te bang om dit te doen. Ik kon niet voor groepen staan en al helemaal niet organiseren (dacht ik). Daarnaast legde ik de lat voor mij en mijn omgeving vaak zeer hoog. Ik was verlammend perfectionistisch. Nog voor de Ander Leven verdiepingsdag had ik mijn eerste cursus met groot succes afgerond. Voor de training durfde ik niet voor groepen te staan, na de training merkte ik in dat ik hier zoveel plezier aan beleef (en de groep ook), dat er een hele nieuwe wereld voor mij is open gegaan. Nu ik de cursus binnen no time had opgezet en gegeven weet ik dat het met mijn organisatievermogen ook wel goed zit.

Mijn open minded en vrij nuchtere vriend gaf mij na de eerste dag van de training al terug dat er geen speld tussen te krijgen was. Hij was zo geraakt door de theorie van de training en de zichtbare resultaten van groepsgenoten dat hij besloot zelf ook de training te volgen. Hij herstelde daarmee onder andere van zijn burn-out. Buiten dat onze relatie enorm is verdiept, kwamen we ook al vrij snel tot de conclusie dat we niet altijd congruente keuzes hadden gemaakt. Hierdoor waren we in een woonplaats, huis en werk terecht waren gekomen die totaal niet bij ons pasten. We zijn binnen een paar maanden verhuisd naar de andere kant van het land en terecht gekomen in een ideaal huis op een ideale plek voor ons. Mijn vriend heeft een uitdagende baan gevonden waar hij helemaal op zijn plek is en ik ben weer bij mijn eerste werkgever in dienst gegaan. Iets waar ik eigenlijk al jaren van droomde maar het gewoon niet durfde te vragen.

Voor de training had ik verder vaak last van mijn hoogsensitiviteit, ik was vaak overprikkeld en had weinig concentratievermogen. Overprikkeling komt nu weinig meer voor. Als dit zich voordoet kan ik dit binnen een paar minuten stoppen. Ook groeit mijn concentratievermogen stukje bij beetje. Van mijn omgeving krijg ik terug dat ik zelfs anders ben gaan praten, ik kom veel beter uit mijn woorden. Verder hoor ik dat ik anders in het leven sta dan voor de training. Ik sta dichter bij mezelf, ben in staat om te relativeren en ben een ontspannen moeder die denkt in mogelijkheden. Zeker van dat laatste maakt mijn omgeving dankbaar gebruik ;-)

Ik ben verantwoordelijkheid gaan dragen voor mijn eigen leven. Ik heb naast een andere woonomgeving ook een andere sociale omgeving gecreëerd, een omgeving die voor mij werkt. Mij uitdaagt en motiveert om gefocust te blijven op de dingen die ik belangrijk vind. Ik heb mijn studie weer opgepakt, ben mijn eigen bedrijf begonnen en afgelopen weekend ben ik gestart als docent-assistent op mijn opleiding. Kortom, een mens is tot veel in staat wanneer er een gezonde mindset is. Tot op de dag van vandaag ben ik de moeder waarvan ik wist dat ik die kon zijn.
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dit betekent niet dat er nooit meer momenten zijn dat het even niet loopt. Het grote verschil is dat ik nu weet hoe ik mezelf weer op de rit krijg. Ik ben dagelijks nog heel blij en dankbaar dat ik heb geluisterd naar mijn eerste gevoel om de training te volgen.

Carlijne, 32 jaar - had een burn-out, slaapproblemen, ADD, HSP en last van perfectionisme en laag zelfbeeld

Albert Jansen

huisarts gepensioneerd

Deskundigen aan het woord

“Deze  training koppelt de modernste neurofysiologische inzichten over de werking van ons (onbewuste) brein aan simpele, praktisch toepasbare oefeningen. Het resultaat is een bevrijding van onbewuste stresspatronen, waardoor inderdaad een ander, béter leven mogelijk wordt. Fysieke en psycho-emotionele klachten reageren hierop positief en verdwijnen als sneeuw voor de zon. Langdurig psychologisch spitwerk, complex medisch onderzoek en symptomatische medicatie behoren hiermee definitief tot het verleden! Iedereen kan dit en iedereen zou dit actief moeten toepassen (ook zonder specifieke klachten te hebben, heb ik deze training als buitengewoon waardevol ervaren). Zeer aanbevelenswaardig dus! 

Het Alexander-concept – een training van en naar Ander Leven”.

Had laag zelfbeeld
“Jarenlang heb ik mezelf onderschat of beter gezegd, ik had een enorm laag zelfbeeld. Tot ik het genoegen had om Ander Leven in mijn leven toe te laten. Wat een prachtig geschenk voor mezelf!”
Leen - 58 jaar

Had een burn-out

“Tijdens de training viel het ene na het andere kwartje en werd mij heel duidelijk hoe het bij mij zat. (…) Het gaat als vanzelf, je wordt als het ware meegenomen op een reis, een reis naar een Ander Leven. ”
Christianne- 57 jaar
Last van perfectionisme
"Twijfel je? GA alsjeblieft. Het is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven. Ik was  perfectionist en dacht negatief. Laat het bedrag geen belemmering zijn. Het is zo weinig in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt."
Rosa - 29 jaar

Na een zeer traumatische ervaring op mijn werk zijn bij mij bijna alle lampjes uit gegaan. En werden alle 'niet' noodzakelijke functies  uitgeschakeld. Zo kreeg ik last van mijn geheugen. Ik herinner me dat ik in de keuken stond met een mes in mijn handen en ik  aan mijn vrouw vroeg wat moet ik hiermee? Een rondje fietsen gebeurde het meerdere keren dat ik naar huis belde omdat ik de weg kwijt was. Ook werd ik boos en agressief ik kon door het minste of geringste uit de bocht vliegen. Doordat mijn lichaam op spaarstand stond kon ik geen gluten meer verdragen, geen lactose, en er kwamen steeds meer etensproblemen bij en huid irritaties. Voor PTSS heb ik meerdere 'traditionele' therapieën ondergaan maar het hielp niets.

Via via kwam ik terecht bij Ander Leven. Voor mij een echt laatste  redmiddel. En nu: ik leef!!! Afgelopen weken heb ik meer ondernomen dan  afgelopen 3 1/2 jaar bij elkaar. Ik ben terug, beter en mooier, sterker dan ooit. Dit is geen marketingpraatje, vele mensen die ik nu spreek staan versteld; ze zien een andere man. En zo voel  ik me ook!!  Ik eet alles, ik herinner me alles.

Onze dochter zei een dag na de training: "Papa is weer papa en hij is terug en gezond"; en zo is het!! Ik leef nu een waanzinnig prachtig leven en ik kijk uit wat ik allemaal bereiken ga.

Geef je oude leven op en geef het andere leven een kans!

Gijsbert, 33 jaar - had PTSS, burn-out en voedsel intoleranties

Ook overtuigd? Meld je aan!

Zet jouw eerste stap  naar verandering. 
arrow_drop_up arrow_drop_down