We zijn er voor iedereen

Particulieren, werknemers, werkgevers, doorverwijzers, zorgverleners, bedrijfsartsen & verzekeraars

Voor wie is ons trainingstraject geschikt?

Daar kunnen we kort over zijn: voor iedereen. Lichamelijke, psychische, sociale, emotionele of medisch (on)verklaarde klachten? Wij nemen elke aandoening serieus, en ons antwoord op welke klacht dan ook is hetzelfde. Ook volgen met grote regelmaat mensen zonder klachten onze trainingen. Het enige wat wij vragen van deelnemers is zich open te stellen voor een radicaal andere kijk op de oorzaak en aanpak van gezondheidsklachten, iets wat ze nog niet eerder hoorden of meemaakten. En om de geleerde breintechnieken consequent toe te passen.

Geef jezelf de kans om van je klachten af te komen

Kamp je met blijvende lichamelijke of geestelijke klachten, zoals chronische vermoeidheid, pijn, zorgen, angsten of depressieve gevoelens?  Heb je emotionele problemen of last van stress? Zit je in een burn-out of er tegen aan of heb je last van overspannenheid? Geef jezelf een kans om er van af te komen!
Wanneer je geest tot rust komt, komt je lichaam tot rust. Je hoeft niet eens last van klachten te hebben om baat te hebben bij de training, slechts open te staan voor nieuwe inzichten! Of je nu aan het hoofd van een groot bedrijf staat, (tijdelijk) geen werk hebt of een gezin runt; de training het Alexander Concept werkt voor iedereen.   

Welke klachten?

Psychisch/emotioneel

Burn-out & stress

Angst & paniek

Faalangst & onzekerheid

Laag zelfbeeld

Eetstoornis (anorexia)

Hoog sensitief

Slaapproblemen

Depressie (externe oorzaak)

Problemen met de schildklier (Hashimoto)


Fysiek

Vermoeidheid (ME/CVS)

Long-COVID

Fibromyalgie

Darmproblemen (ziekte van Crohn, PDS)

Niet-aangeboren-hersenletsel (NAH)

Hoofdpijn & migraine

Rugpijn

Whiplash


Anders

Perfectionisme

Vastlopen

Werkstress

Sociale interacties


Nasleep infecties

Ziekte van Pfeiffer

Waterpokkenvirus

Influenza oftewel griepvirus

Ziekte van Lyme, bacteriële infectie

Long-COVID, virusinfectie


Doorbreken van de vicieuze cirkel

Mensen met onverklaarde en/of chronische klachten zijn in een vicieuze cirkel terecht gekomen: stress veroorzaakt klachten en klachten veroorzaken stress. Het is zaak deze cirkel te doorbreken.

Om onze gezondheid te verbeteren, moeten we ons allereerst bewust worden van de manier waarop de stressrespons in stand gehouden wordt. Het is immers een onbewust mechanisme. Vervolgens kunnen we leren deze chronische stressrespons te stoppen zodat de vicieuze cirkel doorbroken wordt. Wanneer de chronische stressrespons wordt gestopt, komt het lichaam tot rust en kan het zelfherstellend vermogen (waar het immuunsysteem onderdeel van is) weer zijn werk doen.

Wij maken snelle verandering haalbaar

Door ons onbewuste brein direct aan te spreken, kunnen we de stressrespons stoppen, waardoor de chronische aanmaak van stresshormonen gestopt wordt en herstel optreedt. Door de neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken, kan herstel optreden. Door het onbewuste brein nieuwe instructies te geven, worden letterlijk andere verbindingen in de hersenen gemaakt. Dit heeft een onmiddellijk effect op het lichaam.

Extra voordelen van het Alexander Concept

Wij gunnen iedereen om weer vol in het leven te staan, om een leven te leiden waar je blij en gelukkig van wordt. Dat je keuzes maakt waar je achter staat en trots bent op jezelf! We hebben allemaal aan de andere kant gestaan en de keuze gemaakt voor een ander leven. Gun jij jezelf die keuze?

  • Van spanning naar rust.
  • Van angst en twijfel naar vertrouwen.
  • Van controle naar overgave.
  • Van gelijk naar geluk.
  • Van opgebrand naar vitaliteit en levenslust.
  • Van uit-balans naar in-balans.
  • Van de 'altijd maar doorgaan' modus naar genieten.

Overtuigd? Meld je aan!

Zet jouw eerste stap  naar verandering.