PERFECTIONISME

Goed je best doen, een hoge lat (voor jezelf), perfect werk willen afleveren en kramp wanneer dat niet lukt. Gewoon volgende keer nog beter je best doen. Want dat zie je heel goed: je bemerkt alles waar nog wat aan verbeterd kan worden en wat net niet goed genoeg is. En als jij het niet ziet, dan laat dat venijnige stemmetje – dat duveltje op je schouder – het je wel weten: “ stommerd … hoe kon je … tsj tsj tsj … kwakkelwerk … schaam je … kan je nu echt helemaal niets …”.

Voortdurend op je tenen lopen breekt je op. Uiteindelijk raak je in een staat van lethargie: je begint maar niet meer aan je taak omdat je toch nooit aan je eigen standaard en normen kan voldoen en dan die vreselijke stem aan te moeten horen. Dan maar niet! Je ontwikkelt een enorme aversie tegen het woord ‘moeten’; jij moet helemaal niets!!!

Een te hoge lat haalt ons helemaal onderuit. Je hebt zelden tot nooit een voldaan gevoel over jezelf of over het werk dat je hebt afgeleverd, Wat jammer.

Hoe zou het zijn om voldoening van je werk te hebben. Om ergens met plezier aan te beginnen omdat je weet dat je goed werk levert en omdat je weet dat ‘goed’ goed genoeg is?

Enig idee hoeveel rust en ontspanning dat geeft!? Tijdens de training hoor je een radicaal andere stem. Een stem die trots op je is, die blij is met wat je doet en die je ondersteunt in plaats van je afkraakt. Zo’n stem brengt rust en diep vertrouwen. Dat is de koers die je vanaf dat moment zult bewandelen: een wereld van verschil, een volkomen Ander Leven!

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Het is bijna niet te geloven maar het is echt waar: ik ben volledig hersteld! De continue stress, die blijkbaar in mijn systeem zat, is weg. En ik weet ook hoe ik die weg kan houden.”

Voordat ik de training het Alexander Concept ging doen, had ik al veel gedaan aan therapieën en behandelingen. Ik wilde zo graag van de chronische vermoeidheid af!

Ik moest altijd opletten dat ik niet teveel deed, en af en toe stortte ik finaal in. Dan was ik helemaal uitgeput en dat kon jaren duren. Bij elkaar opgeteld zijn de periodes van uitputting 10 jaar van mijn leven, waarin ik op de bank lag of in bed en vrijwel niets aan prikkels kon verdragen. Ik krabbelde op een of andere manier steeds weer op. Hoe dat kwam, wist ik niet precies. Tijdens de laatste periode van chronische vermoeidheid ontdekte ik de training van Ashok Gupta. Daar had ik veel baat bij. Toch bleef er een angst om weer in te storten, want blijkbaar deed ik iets verkeerd waardoor dat steeds gebeurde. Dus ik bleef voorzichtig, durfde niet vrijuit te leven en te werken. Daarnaast had ik een intolerantie voor gluten en lactose en kon weinig fructose verdragen. Ik slikte jarenlang dagelijks supplementen, waaronder l-carnitine.

Toen hoorde ik over de training bij Ander Leven en ik dacht: ik waag het erop. Hopelijk helpt me dit van het laatste ‘energielek’ af.

Mijn verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt. Het is bijna niet te geloven maar het is echt waar: ik ben volledig hersteld! De continue stress die blijkbaar in mijn systeem zat, is weg. En ik weet ook hoe ik die weg kan houden. Meteen na de training ben ik normaal gaan eten, dus inclusief gluten en lactose. En dat gaat helemaal goed. Ik heb geen supplementen meer genomen. Ik word ‘s morgens fit wakker. En ik merk nog meer: ik hoef niet meer steeds alleen te zijn om ‘op te laden’. Mensen zeggen nu vaak dat ik er zo goed uit zie en dat is ook zo: mijn gezicht is ontspannen en blij. Ik geniet enorm van dit nieuwe ‘andere’ leven. Het is misschien een rare uitdrukking, maar zo verwoord ik de training het beste: ik voel me eindelijk helemaal lekker in mezelf zitten.

Desiree

“Ik liep al 12 jaar in de medische molen van de ene arts naar de andere arts.”

Ik ben Bianca, ik ben 31 jaar en ik had chronische zenuwpijn. Ik liep al 12 jaar in de medische molen van de ene arts naar de andere arts.

  • Ik gebruikte bergen medicijnen
  • De ene arts wilde je helpen en kon het niet
  • Of het bekende liedje “het zit tussen je oren” en “leer er mee leven”

Ik liep/loop bij een orthomanuele therapeut en zij adviseerde mij om me aan te melden bij Ander Leven.

Dit heb ik gedaan. Op 19 maart kwam ik binnen met een roller. Ik loop zonder hulpstukken, ik fiets! Ik kwam er achter dat ik leed aan perfectionisme en laagzelfbeeld. Nu ben ik 2 maanden verder en ik blaak van de energie en zelfvertrouwen en ik gebruik geen medicatie meer.

Mijn leven is een nieuwe ontdekkingsreis en ik geniet van elk nieuw dingetje. Echt geweldig.

Ander Leven is werkelijk de sleutel tot een ander leven. Het is echt geweldig dat ik dit voor mezelf gedaan heb.

Bianca, 31 jaar

“Alsof ik een masker wat niet bij mij hoorde van me af gooide. Ik voelde voor het eerst dat ik bepaal hoe ik me voel. Wow!”

Tot net na de zomer van 2016 had het leven voor mij weinig waarde, ik gaf mijn leven een 2.5. Ik leed aan laag zelfbeeld, depressie, perfectionisme, angst, hoog gevoeligheid, slapeloosheid en ga nog maar door. Regelmatig dacht ik: ‘op deze manier hoeft het van mij niet meer’. 

Ik had tot die tijd er van alles aan gedaan om weer gelukkig te worden. Van 10 dagen stilte meditatie, jarenlang bij de psycholoog gelopen, in het buitenland gewoond als vluchtgedrag, extreem dieet (geen alcohol, alles biologisch, geen vlees, geen zuivel) tot extreem sporten (5x per week roeien). Hielp een beetje, voor een tijdje. Het zette alleen geen zoden aan de dijk.

Ik hoorde in de lente van 2016 van een vriendin die de training had gevolgd dat het zo goed met haar ging. Heel erg goed zelfs. Omdat ik haar als een down-to-earth persoon zie was ik direct geïnteresseerd. Na lang twijfelen, allerlei oud-deelnemers gesproken te hebben en naar een lezing te zijn geweest besloot ik uiteindelijk om me op te geven. Het klonk allemaal logisch, ook al bedacht ik al direct waarom ik de enige persoon op aarde zou zijn bij wie het niet zou werken.  

De training was ontzettend goed, professioneel en hard werken. Direct resultaat: zo voelde ik al op de tweede dag dat de jarenlange depressie van me afviel. Alsof ik een masker wat niet bij mij hoorde van me af gooide. Ik voelde voor het eerst dat ik bepaal hoe ik me voel. Wow! Dit werkt echt. Zo heb ik enorme progressie gemaakt op het weekend zelf. Maar, dit was een training, in de echte wereld daar is waar het echt gebeurt.

En in de buitenwereld, daar lukte het ook. Een half jaar geleden heb ik de training gevolgd en de ene na de andere overwinning heb ik gevierd. Ik noem er een paar: ik ben na 4 jaar gestopt bij mijn psycholoog, ik heb de hele dag door energie waardoor ik ’s avonds boeken lees, ik ben met salsa dansen gestart, de conflicten met mijn ouders zijn opgelost, ik heb voor het eerst een liefdesleven en heb een normaal voedingspatroon. Bovenal, ik hou van mezelf en geef mijn leven nu een 8.5 tot 9. Het leven is vurrukkulluk!

Jacob, 32 jaar

“Ik ben WAKKER geworden, echt wakker. Dat geeft zoveel rust, zachtheid en helderheid in mijn leven en dat is een heerlijk gevoel”.  

Meer dan 20 jaar leed ik aan perfectionisme, slapeloosheid, pijn en stress. Halverwege een burn-out gekregen, waar ik van herstelde door veel te mediteren en rust te nemen, maar bovenstaande thema’s bleven bestaan. Ik was aan het eind van de werkweek volkomen uitgeput en kon ’s avonds niet iets doen vanwege moeheid. Bij ‘toeval’ hoorde ik over een lezing van Ander Leven. Even twijfelde ik nog (want ik moest in een groep….), en toen de (Gordiaanse)knoop doorgehakt. Ik was mijn eeuwige slapeloosheid en moeheid zat! Vele andere therapieën/trainingen hebben zeker geholpen om me weerbaarder te maken en in te laten zien hoe mijn patronen werken (o.a. mindfulness). Echter, deze training zie ik als een kers op de taart (heerlijk!). Ik ben WAKKER geworden, echt wakker. Dat geeft zoveel rust, zachtheid en helderheid in mijn leven en dat is een heerlijk gevoel.  #zoblijdatikdetraininghebgevolgd

Hanneke, 54 jaar YEAH!!!