Sylvia Harskamp

Trainer

Geboren in 1980, getrouwd met Thijs, moeder van 3 kinderen. Sylvia studeerde Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht en werkte geruime tijd als adviseur, trainer en coach in het bedrijfsleven. In 2014 startte ze haar eigen praktijk; Studio Silk, gericht op mind-set coaching en lichaamsbewustzijn. Sylvia is opgeleid in het werken met het onbewuste brein vanuit de NLP, LTC en Systemisch werk. Ze volgde een Bachelor Coaching & Counseling en is student van Dr. Joe Dispenza, waar ze meerdere internationale trainingen bijwoonde. Inmiddels heeft ze vele cliënten begeleid in een transformatieproces naar eigen regie, veerkracht en vertrouwen.


Al vanaf het begin van mijn loopbaan waren mijn ambities groot en inzet zowaar nog groter. Ik maakte keuzes op wilskracht en met de overtuiging dat ik alles ‘goed’ moest doen. Zo verloor ik het contact met mijn lichaam en de koers van mijn gevoelswereld. In 2012 kon ik niet anders dan het roer omgooien. Verschillende therapieën, meditatie en yoga hielpen me de weg voorwaarts te vinden. Ik kwam fysiek weer in balans, kreeg mijn energie terug en vond bovenal antwoorden vanuit stilte en rust vanbinnen i.p.v. in de buitenwereld.


Het Alexander Concept was onderdeel van deze reis. Het traject nodigde mij uit naar al mijn belemmerende overtuigingen en vooral kritische ego kijken. Wat kon ik dit altijd goed bij anderen, nu was ik zelf aan de beurt! Ik leerde luisteren naar het verhaal van mijn lichaam en ontdekte mijn belangrijkste patroon; ik was een strijder. Een strijd met jezelf verlies je altijd. Ik leerde hoe ik de kwaliteiten van mijn brein kan gebruiken om mijn zelfherstellende vermogen te activeren middels simpele, concrete en goed onderbouwde handvaten. Mijn gezondheid herstelde duurzaam! Zo werd mijn eigen reis, naast mijn ervaring en opleidingen een inspiratiebron voor het werk dat ik doe.


"Het is een voorrecht steeds weer getuige te mogen zijn van de transformatie die mensen ervaren door simpelweg de sleutels van het Alexander Concept toe te passen."