Over ANDERLEVEN.nl

Wij willen graag ons steentje bijdragen

Wij helpen met onverklaarde klachten of chronische klachten

Wij geloven dat het over 20 jaar vanzelfsprekend is dat wij mensen ons onbewuste brein aansturen. Daarmee hebben we zelf een ongelofelijk grote invloed op ons leven, onze gezondheid en ons geluk.

Wij zien het als onze missie om mensen te leren hoe ze rechtstreekse instructies aan hun onbewuste brein kunnen geven, zodat er een optimale samenwerking tussen lichaam en geest ontstaat. Wanneer lichaam en geest optimaal samenwerken, ervaren mensen vreugde en vrede in zichzelf en is er sprake van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Het is voor ons heel inspirerend om met mensen te werken die openstaan voor een geheel nieuwe visie op gezondheid en ziekte. Of het nu om gezonde mensen gaat of om mensen met lichamelijke, geestelijke of emotionele klachten. Wij leren mensen hoe eenvoudig het is om invloed uit te oefenen op alle aspecten van hun welzijn.

Doorbreken van de vicieuze cirkel

Mensen met onverklaarde en/of chronische klachten zijn in een vicieuze cirkel terecht gekomen: stress veroorzaakt klachten en klachten veroorzaken stress. Het is zaak deze cirkel te doorbreken.

Om onze gezondheid te verbeteren, moeten we ons allereerst bewust worden van de manier waarop de stressrespons in stand gehouden wordt. Het is immers een onbewust mechanisme. Vervolgens kunnen we leren deze chronische stressrespons te stoppen zodat de vicieuze cirkel doorbroken wordt. Wanneer de chronische stressrespons wordt gestopt, komt het lichaam tot rust en kan het zelfherstellend vermogen (waar het immuunsysteem onderdeel van is) weer zijn werk doen.

Wij maken snelle verandering haalbaar

Door ons onbewuste brein direct aan te spreken, kunnen we de stressrespons stoppen, waardoor de chronische aanmaak van stresshormonen gestopt wordt en herstel optreedt. Door de neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken, kan herstel optreden. Door het onbewuste brein nieuwe instructies te geven, worden letterlijk andere verbindingen in de hersenen gemaakt. Dit heeft een onmiddellijk effect op het lichaam.

Maak kennis met ons team!

trainer ander leven

Helga Verhoeven

Hoofdtrainer

Oprichter en bedenker van het Alexander Concept. Geaccrediteerd (journey) therapeut en systemische familie- en  organisatie-opstellingen.

Froukje Weidema
Hoofdtrainer

Gepromoveerd in klinische ethiek aan de VU.  Combi-neert haar academisch werk met een eigen onderneming als dialoog-trainer en hoofdtrainer.
trainer

Marinka vd Kamp
Hoofdtrainer

Combineert haar werk als trainer met een coach-praktijk in haptonomie. Afgestudeerd bedrijfs-kundige en als adviseur en leidinggevende gewerkt.
trainer ander leven

Talitha Dullaert

Trainer

Van huis uit bedrijfs-econoom, werkzaam als coach, trainer en facilitator van teams. 

Bekwaamde zich verder in systemisch werken en loopbaan coaching.

trainer ander leven

Astrid van Dijk

Trainer

 Opgeleid in de Sociale Wetenschappen, specialiseerde zich in systemisch werk, nlp en stresscounseling. Coach voor jongvolwassenen met stress en burnout.
trainer ander leven

Sylvia Harskamp

Trainer

Studeerde Internationale bedrijfskunde en werkte als adviseur, trainer en coach. Nu zelfstandig coach en trainer met aandacht voor lichaamsbewustzijn en yogatherapie.
trainer ander leven

Simone Wopereis

Trainer

Afgestudeerd aan de HAN in groepswerk. Na vele jaren met doelgroepen gewerkt te hebben, besloot ze zich te gaan richten op de 1:1 coaching. Nu is ze coach en trainer.
trainer ander leven

Lilian Koks
Trainer

Trainer en coach en tevens werkzaam als zorgcoördinator bij een congregatie. Opgeleid als fysiotherapeut met als specialisme kinderen.
trainer ander leven

Inge Sourbron

Trainer

Combineert haar werk als trainer met leadership coaching in de bancaire sector. Werkte 28 jaar in leidinggevende functies en is van huis uit econoom.
trainer ander leven

Sofie Reubens

Arts

Werkzaam als huisarts in eigen praktijk. Besloot niet langer aan ‘symptoom-bestrijding’ te doen en verwijst sindsdien geregeld patiënten met stressklachten door.

Joop Konings

Co-trainer coachlijn

Van huis uit natuurkundige. Was zo onder de indruk van de training het Alexander Concept dat hij zich aansloot als trainer. Volgde de Academie voor Coaching en Counselling.

Andy Suzenaar


Algemeen Directeur

Na een opleiding in Bedrijfs-informatica jarenlang actief in onderwijs en IT. Enorm onder de indruk van deze werkomgeving waar het draait om gezondheid en snel herstel van mensen. 

marketing communicatie

Anita van Liemt


Marketing Manager

Opgeleid en ervaring in marketing, communicatie, internet- en management services. Eerder werkzaam als account manager in de reclame-, entertainment en e-commerce branche.
operationeel management

Odette Hoogenboom

Operations

Ruime ervaring in opera-tionele ondersteuning bij trainings- en adviesbureaus. Prachtig om te zien hoe deelnemers alles uit het leven halen na het volgen van de training.

Joke Vlooswijk


Operations

Na lange tijd gewerkt te hebben in de gezondheids-zorg combineer ik nu mijn wandelcoaching met werken bij Ander Leven. 

Dit doe ik met veel plezier en voldoening.

Overtuigd? Meld je aan!

Zet jouw eerste stap  naar verandering.