Froukje Weidema

Hoofdtrainer

Geboren in 1973, moeder van twee jonge kinderen. Froukje werkt sinds 2008 als onderzoeker, senior-trainer en gespreksleider moreel beraad en docent klinische ethiek aan het VUmc in Amsterdam, waar ze in 2014 promoveerde. Froukje is gecertificeerd Socratisch gespreksleider en heeft een eigen bedrijf in dialoogtrainingen (RetourPeilen).


Achteraf gezien hipte, hinkelde, en tenslotte struikelde ik met een aanlooptijd van jaren richting een forse burn-out. Alles stond stil, perspectief ontbrak. Het was een ‘barre tijd op dorre grond’, zoals ikzelf altijd zei. Het duurde lang. Mijn schaamte was groot; ik zag het als een knieval vanuit een fantastische, ambitieuze baan. Waarom kon ik dit niet volhouden!? Ik was verward: hoe kon mij dit overkomen, terwijl ik een prachtbaan vol mogelijkheden had en bovenal omringd was door een schitterend gezin, trouwe vrienden en een hartverwarmende familie!


Die burn-out bracht me uiteindelijk naar de training in het Alexander Concept. Na de eerste trainingsdag waren mijn klachten volledig verdwenen. Wat een vrijheid! Er begon na die drie dagen – die een keerpunt in mijn leven betekenden – daadwerkelijk een ander leven: ik maak nu keuzes vanuit vrijheid en verlangen en sta daar volledig achter. Ik geniet zonder reserve – een ervaring die ik in geen jaren had gehad. De rust en vreugde die dat met zich meebrengt gun ik iedereen. Daarom heb ik ervoor gekozen om me als trainer aan te sluiten bij Ander Leven.


"Keer op keer zie ik deelnemers aan het Alexander Concept de sleutel vinden tot duurzaam herstel. En ik ben iedere keer intens dankbaar, geraakt en in verwondering om getuige te mogen zijn van dit proces. Wat een verrukkelijk voorrecht om het ter plekke, recht voor mijn ogen, te zien gebeuren: om mensen na jaren van geploeter te zien opbloeien en stralen als nooit tevoren."