Kim van den Akker

Trainer

Geboren in 1980, woont in Amsterdam. Creatief en altijd in ontwikkeling. In het speciaal- en regulier onderwijs vervulde Kim diverse functies: variërend van docent tot zorgcoördinator, ambulant begeleider, teamleider en directeur van verschillende onderwijsorganisaties. Kinderen, ouders en onderwijsprofessionals die te maken hebben met ingewikkelde sociaal emotionele omstandigen hebben haar speciale aandacht. “Daar is zoveel te winnen!”, vindt Kim. 

Vanuit een innerlijke drive om mensen vooruit te helpen startte Kim haar eigen praktijk voor Psychotherapie in Amsterdam. Praktijk 020 biedt een ruim aanbod: o.a. Hypnotherapie, EMDR, Opstellingen, Management- en Teamtraining om individuen en organisaties te begeleiden op hun weg naar persoonlijk leiderschap, succes en geluk!

Al jong heb ik zelf een aantal ingrijpende gebeurtenissen beleefd. Als een tweede natuur heb ik strategieën ontwikkeld om me tot emotioneel ingewikkelde situaties te verhouden. Bijvoorbeeld door me steeds opnieuw te richten op “de mogelijkheden”, “het positieve”, “de groei”, “de kansen”. Als een survivor en levenskunstenaar ben ik vastberaden om dáár uit te komen waar ik wil.

Zowel vanuit mijn privéomstandigheden als beroepsmatig heb ik me jarenlang gericht op anderen. Steeds harder ging ik mijn best doen om aan alles te voldoen wat ik van mijzelf verwachtte en dat was: véél. Totdat het zo niet langer kon en ik een innerlijk besluit nam om het roer om te gooien. De training van Ander Leven heeft mij daar goed bij geholpen.

Pas vanaf het moment dat ik weer leerde te ontspannen kon ik ook weer verzachten. Ik begon weer te schilderen, te wandelen, te fotograferen en te schrijven en ik kan daar ook weer plezier uit halen. Het is zoveel fijner om vanuit ontspanning te leven en te genieten van al het mooie dat er is. Dat gun ik iedereen.

Ik bedacht me: "Dáár op de plek van de trainer wil ik staan; zodat ik anderen kan begeleiden in zo'n persoonlijk herstelproces” En sceptisch als ik toen nog was moet ik toegeven:  “Echt óveral is aan gedacht. Gaaf!”