Karin Ploegh

Trainer

Geboren in 1982 en moeder van twee zoons. Studeerde Psychologie aan de Universiteit Maastricht. Rode draad in haar loopbaan is de ontwikkeling van kinderen, adolescenten en (jong) volwassenen. Karin heeft bij een psychologisch adviesbureau gewerkt, lesgegeven op universiteit en hogescholen. Steeds meer ging de focus naar de begeleiding van diegenen die vastlopen in het persoonlijke leven. In 2018 maakte Karin de stap van onderwijs naar (kinder)therapeut en in 2021 opende ze haar eigen praktijk voor therapie en begeleiding van kinderen en hun ouders.

Als jonge moeder van twee kinderen, een partner herstellend van ziekte, een nieuwe baan als therapeut en een verhuizing, kwamen mijn belemmerende patronen zeer sterk naar voren; altijd maar doorgaan, het voor iedereen goed willen doen, vinden dat ik alles aan moet kunnen (‘zij doen het toch ook’), niet voelen maar denken, me aanpassen. Tot ik op een dag voelde dat dit niet meer vol te houden was, en vooral, dat ik dit niet meer zo wilde. Hoe kan ik een voorbeeld zijn voor mijn kinderen en cliënten, als ik zelf continu over mijn grenzen heen blijf gaan? Niet geheel toevallig kwam precies in deze tijd Ander Leven op mijn pad. JA! Dit was de perfecte aanvulling op eerdere opleidingen en trainingen; deze training raakte mij op een ander niveau. Ik ontdekte hoe diep geworteld mijn stressresponsen waren EN hoe ik daar los van kon komen. Van hieruit maakte ik gemakkelijk keuzes en voelde ik mijn grenzen weer. Het bracht me tot op de dag van vandaag een gevoel van vrijheid en meer compassie met mezelf.

 

"Ik was onder de indruk van wat ik bij mezelf en de andere deelnemers zag veranderen in enkele dagen. Toen ik de tweede keer als partner mee was, zag ik mezelf stiekem al voor de groep staan. Hoe geweldig zou het zijn om bij te dragen aan de groeiprocessen van vele andere deelnemers! Blij en dankbaar dat ik dat nu doe."