Astrid van Dijk

Trainer

Geboren in 1976 en moeder van twee kinderen. Astrid studeerde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en daarna Sociale Wetenschappen aan de VU in Amsterdam. In 2016 richtte zij haar eigen bedrijf op en is als mediator verbonden aan Balans Mediation. Zij is opgeleid in systemisch werk, nlp en volgde de bachelor opleiding stresscounseling. Astrid heeft veel ervaring in het coachen van jong volwassenen op het gebied van stress & burnout, waarbij faalangst, the fear of missing out, prestatiedruk en jezelf vergelijken met anderen bekende thema’s zijn. 

Na twee afgeronde studies droomde ik van een managementfunctie bij de grote spelers. Mijn voorkeur ging telkens uit naar maatschappelijk betrokken projecten. ABN AMRO, Jeugdhulpverlening, Grolsch en SOS Kinderdorpen kwamen voorbij, totdat ik met een burn-out langs de lijn stond. ‘ Ik had mijn keuzes vanuit angst genomen, had oude overtuigingen mijn handelen laten regeren, had sterke rolmodellen als voorbeeld genomen voor wat ik zou moeten worden.’

In 2015 herinnerde ik me weer wie ik was, wat ik ook alweer leuk vond, wat ik belangrijk vond, waar ik van hield en waar mijn talent lag. Ging dat vanzelf? Nee, daar ging een lange zoektocht aan vooraf. Vele behandelmethoden kwamen voorbij.

Wat ik miste in al deze methoden is: wat kan ik zelf DOEN om mijn stress te hanteren. Toen ik in het kader van mijn interne opleiding bij Ander Leven, aan de training deelnam, vond ik hierop antwoord. Ik heb nu zeven praktische en simpele ‘tools’ om mijn stressrespons te stoppen met behulp van de kwaliteit van mijn brein. Een geweldige bijkomstigheid was, dat ik ook afscheid nam, van niet behulpzame patronen als: perfectionisme en faalangst.


"Echt iedereen zou over deze kennis moeten beschikken. Hoe zou de wereld eruit zien als we allemaal optimaal gebruik zouden maken van de kwaliteit van ons brein? Als we deze kwaliteit inzetten om zelf te herstellen en onze veerkracht te vergroten? Als we congruent zouden spreken en handelen? Als we het slachtoffer in onszelf en de ander zouden herkennen? Ik kan met zekerheid zeggen dat de wereld er dan een stuk mooier uit zal zien!"