paniekaanvallen stoppen

Angst en paniekaanvallen stoppen

Ontdek de sleutels om angst en paniekaanvallen te stoppen

Bekijk en leer hoe!


Hoe kom ik van mijn angsten en paniekaanvallen af?

Angsten of paniekklachten zijn serieus ontwrichtend. Een doemgedachte is hinderlijk, maar een stroom aan doemscenario’s is totaal ondermijnend. Je voelt je continu opgejaagd en alert. Doemgedachten; gesprekken in je hoofd die het ergste doen vrezen, die je influisteren dat je straks het slechtst denkbare scenario overkomt. Je weet: angst is een slechte raadgever, maar die stem is niet te stoppen. En misschien… ook wel reëel? Het klinkt allemaal zo vreselijk logisch als je denkt en maalt en denkt… Je bent er in ieder geval op voorbereid als er een ramp gebeurt!

Uiteindelijk wordt je wereld steeds kleiner, want overal loert het gevaar. Je voelt je eenzaam en beschaamd, en tegelijk voelt die angst volkomen terecht. Ook al weet je wel beter. Het giert door je lijf. Dag en nacht.

Symptomen van angst en paniek

Straks heb ik een enge ziekte’, ‘straks draai ik door in de trein’, ‘straks blijkt dat ik een hartkwaal heb’, ‘straks blijkt mijn kind te lijden aan dit-of-dat’, ‘straks krijg ik mijn taken niet op tijd af en dan…’. Keuzes stel je uit – eerst deze dag, dit uur, deze afspraak tot een goed einde brengen en dan zien we wel verder. Kiezen vanuit angst is trouwens praktisch onmogelijk, bang als je bent om een verkeerd besluit te nemen of een verkeerde keuze te maken. 

Herken je deze klachten?

 • Plots overvallen door een extreme angst of een gevoel van intens onbehagen.
 • Hartkloppingen, versnelde hartslag, pijn op de borst.
 • Je vermijdt onbekende of confronterende situaties.
 • Gespannen spieren, rusteloos gevoel.
 • Moeite met in slaap vallen of moeite met doorslapen.
 • Maag- en darmstoornissen.
 • Onrust, prikkelbaarheid en concentratieproblemen.
 • Constant bange voorgevoelens.
 • Spanningsklachten, zoals: hoofdpijn, concentratieproblemen, piekeren.
 • Je verliest grip op de situatie, op de controle van je leven.
 • Je gaat gesprekken met anderen uit de weg.

Krijg volledig controle over de ‘wat-als’-gedachten

Al lang voordat je een afspraak nakomt rijgen de ‘wat-als’-gedachten zich aaneen in je hoofd: wat als ik niet op tijd kom? Wat als ik in de file terecht kom? Wat als… wat als… wat als… Het stopt niet, deze stroom. Doorlopend word je geplaagd door de ene na de andere paniekgedachte. Je voelt dat je lijf reageert: je hartslag versnelt, je ademhaling wordt oppervlakkiger, je spieren spannen zich aan: het zal toch geen hartaanval zijn!? 

Hoe zou het voor je zijn als je weet hoe angst werkt, wat de invloed van stress op angst is en dat  je van zorgen maken, controle over je leven hebt? 

Een leven zonder angst ligt aan je voeten.

Van angst en paniek naar een ander leven

Angst & onzekerheid
“Tijdens de training heb ik geleerd wat mijn brein doet en kan en hoe ik daarmee om ga is aan mij. Alles is mogelijk nu en ik zie overal mooie dingen. Genieten en schik maken zijn sleutelwoorden van het moment.”
Wendy - 40 jaar
Angst & slapeloosheid
“Alsof ik een masker wat niet bij mij hoorde van me af gooide. Ik voelde voor het eerst dat ik bepaal hoe ik me voel. Wow! Bovenal, ik hou van mezelf en geef mijn leven nu een 8.5 tot 9. Het leven is vurrukkulluk!"
Jacob - 32 jaar
Paniekaanvallen
"Al vanaf dag één na de training werd alles anders. Ik durfde veel meer en zelfs die akelige paniek- aanvallen bleven weg en ze zijn ook niet meer teruggekomen.  Soms moet ik mezelf knijpen om te zien of ik niet droom."
Nicolette - 57 jaar

Stop angst en paniek met het Alexander Concept

De meeste angst en stress speelt zich in de toekomst af en speelt zich af in ons hoofd. Bang zijn voor de toekomst is zo’n verspilling van je energie, het verlamt je, zorgt ervoor dat je slecht slaapt en ondermijnt je immuunsysteem. Tijdens de training in het Alexander Concept bouw je een positief toekomstbeeld op. Je krijgt praktische technieken waarmee je volledig op je innerlijk kompas gaat vertrouwen. Vanuit dat startpunt ben je in staat om evenwichtige keuzes te maken en daar volledig achter te staan. Je neemt ze volkomen vanzelfsprekend en vol vertrouwen. Bovendien komt alle energie die je voorheen in je angstgedachten stopt nu helemaal tot je beschikking. Wat een vertrouwen, tijd en rust zal dat je geven!

Voordelen van het Alexander Concept

 • Van zorgen maken naar een toekomst vol vertrouwen.
 • De baas over je angst. Jij hebt de controle en regie in handen.
 • Altijd in staat angst te stoppen en energie te laten stromen. 
 • Je weet je onbewuste brein op de juiste manier te instrueren.
 • Je kunt weer genieten van het leven.
 • Je hebt technieken gekregen, die een leven lang, altijd toepasbaar zijn.
 • Buikpijn, piekeren en slapeloosheid zijn verleden tijd.
 • Rust in je hoofd en in je lichaam.

Margaret

71 jaar

Het grootste cadeau

Onze jongste dochter had de training gevolgd met een verbluffend resultaat. Na lang aarzelen heb ik mezelf opgegeven. Ik had al zoveel therapieën gedaan vandaar de twijfel. Wat een cadeau was dat voor mezelf. Ik heb zoveel geleerd over mezelf, zoveel behulpzame sleutels gekregen en ik heb een enorme verandering ondergaan. Vrienden zeggen dat ik een totaal ander persoon ben. Vrolijker, positiever, zachter enz.
Ik had dit écht niet willen missen. Froukje en Simone waren écht geweldig tijdens de training. Ook de groep (slechts 7 deelnemers, allemaal vrouwen) was perfect. We voelen ons heel sterk verbonden met elkaar. Twee geweldige buddy’s waarmee het contact nog steeds 2x tot 3x per week is.
Al met al het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven.

Rens

60  jaar

Wat anderen zeggen!

"Na een aantal opeenvolgende trauma’s te hebben opgelopen kreeg ik de diagnose PTSS. Intensieve EMDR behandelingen hielpen me op weg. Maar restklachten bleven bestaan. In februari 2018 heb ik de training de gedaan. Inmiddels mogen mijn emoties er allemaal weer zijn, kan ze uiten en daardoor stroomt mijn levensenergie ook weer. Heerlijk om weer allemaal dingen te doen die het leven mooi zo maken."

Zullen wij kennis maken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.