Burn-out klachten behandelen

Herken je het ook, nergens zin of energie voor...

Niet zelden zijn het juist de harde werkers die burn-out raken, mensen die oneindig zorgvuldig zijn in de dingen die ze doen en bovendien houden van hun werk of taken. Als je in de fuik van een burn-out terecht bent gekomen, moet je jezelf volledig herzien: een burn-out is een breuk in je biografie van alleskunner, harde werker, noest volharder en doorzetter. Was eerst niets je teveel, ineens zijn de kleinste en eenvoudigste taken een onneembare vesting.

Symptomen van een burn-out

Opgebrand, leeg van binnen, je krijgt de zaken niet meer op een rijtje. Je voelt je totaal verward en hebt geen grip meer. Alles wat er gebeurt overvalt je. Je kunt het niet meer overzien. Waar moet je in vredesnaam beginnen? En hoe krijg je het ooit gedaan!?

Herken je deze klachten?

 • Spanningsklachten, zoals: hoofdpijn, concentratieproblemen, piekeren.
 • Onrustig slapen of last van de spijsvertering.
 • Verliezen van grip op de situatie en een gevoel van machteloosheid.
 • Onnodige fouten. Verlies van controle op het leven.
 • Een opgejaagd gevoel. Er moet nog zoveel, maar hoe dan?
 • Simpele dagelijkse bezigheden zijn opeens een hele opgave. 
 • Je weet soms niet meer weet waar je het zoeken moet. Zooo moe ben je.
 • Nergens energie voor. Ook niet voor de leuke dingen.

Creëer weer energie en passie en gooi de leegte weg!

Een diagnose burn-out is snel gemaakt, maar dan!? Je wilt weg uit dit verstikkende Niets. Je wilt zo gauw mogelijk een einde aan de enorme leegte die je ervaart. Even stilstaan is meestal een hele vooruitgang. 

Het Alexander Concept biedt je de sleutel om vanuit deze stilstand je innerlijke balans te herstellen. De uiterlijke balans volgt snel en als vanzelf. Zodat je met hernieuwde energie en élan kunt hervatten wat je deed. Of misschien volkomen nieuwe wegen ontdekt… Energiek, en met vertrouwen!

Wat anderen zeggen

“Ik had een burn-out en van alles hieraan gedaan. Ben bij een psycholoog geweest, mindfulness lessen, sporten, etc. Via een collega heb ik geleerd dat neuroplasticiteit is iets wat echt is. Daarom geloofde ik in deze training én ben ik hem gaan volgen.”

Perfectionisme 

“De sleutels van Ander Leven zijn een cadeau waar ik mijn hele leven dankbaar gebruik van ga maken. Het Alexanderconcept voelt voor mij aan als een stuur in het leven.”
Jasmijn - 26 jaar

Faalangst | Burn-out

“Het hele traject, van intake tot nazorg, werkte helend. Ik leerde om opnieuw dichter bij mezelf te komen, om op een andere manier te denken. Ik leerde de kracht van het brein.”
Stefanie - 36 jaar
Burn-out
“De energie die ik hierin steek levert zoveel positiefs op dat ik me in de moeilijke momenten kan ‘opladen’ en zoeken hoe het verder moet.”


Martine - 61 jaar

Behandeling burn-out met het Alexander Concept

In een intensief trainingstraject leer je de stressrespons, die verantwoordelijk is voor je burnout, te stoppen. Dit doe je met behulp van de kwaliteit en neuroplasticiteit van je brein. Wat we je leren is krachtig, simpel en eenvoudig toe te passen. De training is niet alleen logisch en interessant, het is ook speels en geeft veel inzichten in jezelf. Samen met die inzichten, de oefeningen en de methode (het AC-Proces), leer jij fysieke, mentale en emotionele klachten te voorkomen of te stoppen. Je voert weer de regie over jouw leven, bent effectiever en je durft volledig in jouw talent te gaan staan. Wat we je leren is een belangrijke sleutel voor de rest van je leven!

Voordelen van het bewezen Alexander Concept voor burn-out

 • Altijd in staat stress te stoppen en energie te laten stromen. 
 • Snappen hoe logisch het brein eigenlijk werkt.
 • Beïnvloeden van je eigen geluk dankzij neuroplasticiteit je brein.
 • Je hebt weer de regie, vitaliteit en kunt genieten van het leven.
 • Inzicht in patronen die wel en niet werken voor jou.
 • Je hebt technieken gekregen, die een leven lang, altijd toepasbaar zijn.
These slides will be slide-able on the live version of your page!
Anne, 26 jaar - had een burn-out

"Wat een prachtige training. Ik heb zovéél (h)erkenning en daardoor inzichten in mezelf gekregen. De training wordt vanuit ervaringsdeskundigheid gegeven, en dat maakt het heel erg fijn om te volgen. Allesbehalve saai en stoffig, vooral simpel en héél interessant! Duizendmaal dank voor dit grote geschenk!"

Ms. Nameless
Add Your Stars
Nienke, 43 jaar - had een burn-out, depressieve klachten, last van perfectionisme en (faal)angst

STOP DE STRESSRESPONS EN LEER ZELF TE HERSTELLEN

"Ik kwam in 2019 in een burn-out terecht en heb van alles geprobeerd om daar uit te komen. Pas bij Ander Leven leerde ik hoe ik ZELF de stresscyclus waarin ik vast was komen te zitten kan stoppen. En hoe ik ook zelf in staat ben om met behulp van hele concrete en wetenschappelijk goed onderbouwde technieken mijn herstel kan bevorderen. Nu drie maanden later is het verschil enorm! Het klonk in het begin een beetje als ’to good to be true’ en ook best vaag. Maar tijdens de training heb ik ervaren dat het eigenlijk heel concreet is en belangrijker: dat het werkt. Je ervaart het tijdens de training direct. En niet voor even, maar ook op de lange termijn. Ik ben blij en dankbaar dat ik de training heb gevolgd en daarmee ben waar ik nu ben, en ik heb er volop vertrouwen in dat het me in de toekomst nog veel zal brengen."

Ms. Nameless
Add Your Stars

Zullen wij kennismaken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.