Ik was geniaal in ziek zijn. Twaalf jaar fibromyalgie en anderhalf jaar cvs en een heel palmares van medische aandoeningen, gaande van een hartafwijking over hersenvliesontsteking, embolie in mijn hoofd, chronische migraine, slaapproblemen, maag- en darmproblemen, aneurysma in mijn hersenen tot een tumor in mijn borst. Anderen bevestigden mijn genialiteit dit door me te vertellen hoe goed ik met de situatie omging, hoe positief ik was en hoeveel ik desondanks toch bereikt had. Ook artsen en therapeuten zagen me als een uitzondering op de regel.

Toch was mijn zetel mijn beste vriend, had ik mijn werk moeten stopzetten en leed mijn sociaal leven onder de druk van pijn en vermoeidheid. Ik leefde met de klok en was continu mijn programma aan het plannen om toch maar niet ‘in pan’ te vallen. Ik werd eigenlijk geleefd.

Zoals velen heb ik verschillende behandelingen doorlopen, zowel regulier als alternatief. Dit was nodig om een aantal aandoeningen te genezen, maar fibromyalgie, cvs, migraine, slaapproblemen en maag- en darmproblemen bleven bestaan. Bij deze klachten hielpen de behandelingen wel een beetje of een tijdje, maar een volledig herstel zat er niet in. Het ging eerder over symptoom bestrijding.

Tot ik op een dag in contact kwam met het Alexander Concept, via de Belgische website CVS-society. Ik had dadelijk interesse en heb zoveel mogelijk informatie doorgenomen. Mijn kritische mind en mijn analytisch vermogen zeiden mij dat dit de oplossing kon zijn, omdat het Alexander Concept gestoeld is op wetenschap en omdat zeer veel mensen positieve veranderingen waarnemen, zowel ervaringsdeskundigen en hun partners als artsen en psychologen. (Ik ben zelf psychotherapeut en voor mij was dit belangrijk.) Enkel de kostprijs was nog een bezwaar, maar als ik de rekening maakte van al het geld ik reeds uitgegeven had aan medicijnen, kinesitherapie, acupunctuur, mijn infraroodsauna enzoverder, dan was de beslissing snel genomen. Ik nam me voor er volledig voor te gaan.

Nu twee weken na de training heb ik zoveel meer energie en zoveel minder stress. Ik ben nu reeds voor 80% genezen. Het is een hele verademing dat ik niet meer de tijd controleer, maar vertrouwen kan hebben. Zelfs als het eens niet lukt, dan is dat geen ramp, het is goed zoals het is, het hoeft niet meer altijd perfect te zijn. Ik heb geleerd om een gelukkig en gezond leven te creëren in verbinding met mezelf en de anderen. Ik kan nu gaan staan voor hetgeen voor mij klopt en belangrijk is en hoef niet meer gebukt te gaan onder vermoeidheid, pijn, perfectionisme en een laag zelfbeeld. Dat geeft zoveel vrijheid en vreugde. En het goede nieuws is dat ik dit zelf voor de rest van mijn leven kan toepassen. Als ervaringsdeskundige en als hulpverlener ben ik er van overtuigd dat het Alexander Concept iedereen (dus ook jou) een gezond en gelukkig leven geeft. Het enige wat hiervoor nodig is, is dat je je openstelt voor de training en het concept consequent toepast.

Isabel, 45 jaar