Ik ben Ivo, 38 jaar (Nederlander), en woon sinds 10 jaar samen met mijn vriend Danny (Belg) in België. Sinds ruim 8 jaar leed ik aan onverklaarbare pijnen in mijn lichaam zoals: nekpijn, rechterarm, handen, rug, benen, oren enz. Het kwam voor dagen en weken en dan weer niet. Vaak naar de kinesist en dat hielp dan even maar het was nooit weg.

Voelde mij ook altijd moe, het ene moment heel erg en dan weer wat minder en dit was voor mij normaal omdat ik dit al zo voelde sinds ik mij kan heugen (+/- toen ik 5 jaar was) en allergieën bij de vleet. Regelmatig bloed laten trekken en foto’s laten maken, een beetje artrose maar niet wat de pijnen kon veroorzaken. Een aantal keer in het jaar kreeg ik ook een infectie op mijn luchtwegen en een zware griep waar ik zonder een zware dosis cortisone en een inhaler voor mijn longen niet van af kwam.

Vorig jaar in oktober (2012) werd mijn infectie zo hevig dat ik 2 dagen hoge koorts aanmaakte en na 3 weken voelde ik mij nog altijd niet goed. Al mijn symptomen werden alleen maar erger en ik kreeg ondertussen ook nog geheugen stoornis en moeite met praten. Ik had het gevoel dat ik de hele dag alcohol op had terwijl ik geen druppel had gedronken. Het werd zo erg dat ik tussen de klanten door in slaap viel of moest rusten en dan kwam mijn vriend mij halen om verder te gaan als het echt moest. (Wij zijn kleine zelfstandige dus ben ik ook altijd blijven doorwerken.) Ondertussen lag ons sociale leven helemaal stil.

Mijn huisarts schreef mij antidepressiva voor, ik vroeg hem waarom, want ik voelde mij helemaal niet depressief. Hij vroeg deze toch in te nemen en ik heb ingestemd met ja alleen als ik na 2 maanden geen resultaat zou hebben dat ik direct zou stoppen. Ondertussen had mijn KNO arts mij straffe pillen voorgeschreven om elke dag in te nemen tegen mijn allergieën (we dachten dat daar ook mijn vermoeidheid vandaan kon komen). Geen resultaat, ondertussen blijven surfen op internet en was zelf al met een speciaal dieet begonnen wat mij ook al veel geholpen heeft. Toen zijn mijn onderzoeken begonnen naar CVS in Leuven, wat ik daar hoorde: 6 maanden tot een jaar stoppen met werken en medicatie voor mijn geheugen stoornis. Dit weigerde ik omdat ik overtuigd was dat er iets ander aan te doen moest zijn dan stoppen met werken en een pilletje.

We (mijn zus en ik) zijn gaan surfen op internet en mijn zus kwam met ANDER LEVEN aan.
Je moet de verhalen van die mensen eens lezen, zei ze en inderdaad in sommige verhalen kon ik me helemaal vinden. Ik heb ook de lezing van Helga gezien op YouTube en vond het heel boeiend. Ik heb me direct aangemeld voor de training in september.

Eigenlijk vanaf de 2de dag van de training heb ik mijn leven terug, de klachten gingen weg en mijn leven is begonnen. Dit weekend is het belangrijkste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan! Nu op dit moment dat ik dit aan het schrijven ben rollen mijn traantjes van geluk weer over mijn wangen.

Ik kan nog zoveel blijven vertellen over alle veranderingen. Lieve mensen, twijfel niet en doe deze training, wat je er voor terug krijgt is niet in woorden uit te drukken. Deze training heb ik toegepast op alles, mijn allergieën zijn weg, ik heb geen pijnen meer in mijn lichaam, ben niet meer chaotisch in mijn hoofd, en alleen nog ‘gewoon moe’, ga zo maar door…. Mijn artsen staan voor een raadsel. Ondertussen heb ik klanten en familie doorgestuurd naar het Alexander Concept en deze hebben allemaal zoveel resultaten.

Lieve Helga, Jaap, Lisette en de rest van het team BEDANKT!!!

IK BEN BLIJ DAT IK LEEF!

Veel liefs,
Ivo