Ik voel me nu, net één week na de training, al zo’n compleet ander mens. Het verschil is zo enorm groot.

 • Ik voel me heel blij en ik straal
 • Ik voel me groot en krachtig
 • Ik heb zelfvertrouwen en lef
 • Ik voel liefde voor mezelf
 • Ik heb weer zin in het leven
 • Mijn lichaam voelt weer soepeler en warmer

Na het invullen van het uitgebreide aanmeldingsformulier raakte ik heel erg gemotiveerd. De training bij Ander Leven kon mij niet snel genoeg komen. Ik was al jaren met een zoektocht bezig om mijn leven als waardevol en zinvol te ervaren. Ik zat helemaal vast in mijn leven, ik had geen positief zelfbeeld en er waren steeds meer aspecten in mijn leven die ik niet (meer) durfde.

De training was met 3 andere vrouwen en mijn partner was als mijn begeleider mee.
Ik kreeg erg veel informatie over hoe mijn hersenen werken, wat neem ik op, hoe kijk ik, waar richt ik me op. Veel oefeningen om dit ook te begrijpen. Heldere uitleg en heel herkenbare voorbeelden waarvan je meteen denkt ‘hé ja, dat doe ik ook’.

Ik krijg duidelijk van waaruit ik leef (me niets waard voelen), hoe ik reageer (angst) en hoe ik steeds hetzelfde karrenspoor neem (ik trek me terug). Ik heb nu zoveel goede handvaten gekregen waarmee ik een nieuw positief karrenspoor kan maken in mezelf. Ik moet hier wel continue mee oefenen om mijn ingesleten pad te verlaten en een nieuw spoor te maken maar dat doe ik graag. Natuurlijk is het niet zomaar even omgezet, ik moet er elke keer heel bewust van zijn en natuurlijk wil mijn geest en lichaam dit niet altijd (de valkuilen liggen nog steeds op de loer). Ik blijf oefenen en oefenen en oefenen. En toch gaat het heel snel!

En weet je wat het mooiste is, ik heb er zelf invloed op, ik kan de touwtjes in handen houden (maar niet krampachtig), ik leef het leven!!!

Het is pittig en soms confronterend maar zo WAAR!
Ander Leven in de persoon van Helga ondersteunt en begeleidt op een warme liefdevolle en stimulerende manier. Het was fijn dat mijn partner hierbij aanwezig kon zijn. Er wordt zoveel geleerd en veranderd en dat heeft hij nu samen met mij ervaren, want heel veel is niet uit te leggen. Hij was trouwens zo onder de indruk dat hij na mij ook de training is gaan doen.

Ik ga nu mijn leven op een andere manier leven, zonder angst en beperkingen. Er zijn nog vele lege bladzijden in mijn fotoboek en daar komen straks echt alleen de mooiste ervaringen en gevoelens in!

Ik heb mijn ervaring weer geprobeerd in woorden om te zetten maar dat is eigenlijk bijna niet te doen. Jullie hebben mij zoveel meer gegeven dan dat!  Ik hoop dat het goed gaat met jullie en dat jullie genieten van het mooie werk! Heel veel plezier en succes bij de eerstvolgende training… weer een aantal mensen in Nederland die een prachtig ander leven tegemoet gaan!

Mijn ervaring 6 weken na de training

Wauw, wat een verandering is er gaande in mijn voelen, in mijn denken en in mijn doen! Ik ben zo blij dat ik de training gedaan heb!

 • Ik voel me innerlijk zo veel rustiger!
 • Ik slaap veel beter, als ik wakker word ben ik vaak ook echt uitgerust.
 • Ik slaap al 3 weken zonder kruik in bed. Deze had ik jarenlang, zomer en winter, nodig om mijn lichaam warm te houden. Mijn lichaam is dus meer ontspannen en warmer.
 • Ik voel me krachtiger en kom veel eerder voor mezelf op!
 • Samen met mijn partner zoek ik weer leuke activiteiten, ik durf weer. Ik voel dat ik weer ‘lef ‘ heb!
 • Ik geniet weer van het leven en ‘leven’’ is het meervoud van ‘lef’!

De oefeningen die ik heb geleerd in de training doe ik nog wel af en toe (1 tot 5x per week) en daar ben ik ook blij mee. Dat betekent voor mij dat ik op dat moment in een situatie ben gekomen waar ik weer even terugval in mijn oude patroon en me daar in laat mee slepen. Door de oefeningen te doen maak ik zelf een bewuste keuze om uit het oude patroon te stappen en weer in ‘mijn eigen kracht’ te gaan staan en dat voelt zoveel beter.

Ook vind ik het fijn dat ik samen met mijn partner hier mee bezig kan zijn, door er over te praten, door elkaar te stimuleren en door elkaar op de blinde vlekken te wijzen, blijft de training levendig! De ondersteunende cd, die we aan het eind van de training mee naar huis kregen is voor mij ook heel waardevol. Hierop wordt de training nog eens duidelijk in een notendop herhaald en kom ik weer items tegen die even op de achtergrond waren geraakt! Voor mij werkt het goed om die cd af en toe te beluisteren.

Het is 1000x fijner om de leuke, positieve en fijne belevenissen van mijn dag te vertellen aan een ander! Het maakt mijn leven tot een prachtig Ander Leven! Ik voel een diepe, diepe dankbaarheid en verwondering in me, nadat ik deze training gedaan heb en eigenlijk is dat niet in woorden uit te drukken!

Anoniem