Ik had meer dan 15 jaar fibromyalgie en had daardoor ook vermoeidheid-, slapeloosheid- en ernstige geheugenproblemen. Ik moest vorig jaar mijn mooie baan als wijkverpleegkundige opgeven en kon het laatste jaar 1 kleine activiteit (boodschappen) ondernemen en de rest van de dag lag ik plat op de bank te rusten. Mijn kwaliteit van leven was helemaal niets meer en ik kon alleen nog maar overleven en de levenslust was op! Dit was erg moeilijk in onze relatie en mijn man moest, met veel tegenzin, overal alleen naar toe, omdat ik al jaren geen avondactiviteit meer kon ondernemen.

Ik heb dit fantastische trainingsweekend van Ander Leven samen met mijn man gedaan en het is zo’n positieve training geweest dat ik nu al bijna 6 weken totaal klachten en medicatie vrij ben! Ik heb een volledig Ander Leven gekregen met dit concept en weet vol vertrouwen en met grote zekerheid dat dit mijn sleutel is tot een gezond leven.

Het was mijn allerlaatste hoop om nog verbetering te krijgen na aanschaf van vele dure hulpmiddelen en een héle lange en dure zoektocht langs huisarts, reumatoloog, chiropractor, fysiotherapeut, psycholoog, revalidatie traject, vele alternatieve hulpverleners zoals regressietherapeut, magnetiseur, natuurartsen, massages, accupunctuur, familieopstelling, EMDR, meditatie/yoga en tot slot maar accepteren dat de rest van mijn leven zich rondom mijn bed zou plaatsvinden.

Tot ik in maart een folder van Ander Leven aangereikt kreeg! Ik heb nog nooit een completere en totaal kloppende training gehad dan bij Ander Leven, waarbij de trainers allemaal zelf ervaringsdeskundigen zijn en ze alle deelnemers (15) en hun partners perfect en deskundig begeleiden. De hele theorie van de werking van het onbewuste brein en het stop zetten van de stress respons wordt zéér helder en duidelijk uitgelegd en is totaal niet zweverig! Het zijn 3 gezellige en zéér intensieve, maar leerzame dagen geweest. Heel bijzonder om dit ook samen met mijn partner te doen, zodat hij ook meteen alle informatie kreeg en de directe verbeteringen mee beleefde. Het was op een prachtige locatie in Barchem met een geweldig verblijf en verzorging door de gastvrouw en een top kok en een super gezellige deelnemersgroep die allemaal met zéér verschillende klachten op zoek waren naar een beter Leven.

Doordat mijn stress respons nu uit is, heb ik eindelijk (na 45 jaar) innerlijke rust en volledige ontspanning in mijn spieren en pezen. Hierdoor is de pijn, stijfheid en vermoeidheid uit mijn lijf en ik slaap weer goed, zonder enige medicatie te gebruiken.

Ik kan nu weer ALLES doen, zoals fietsen, sporten, motor rijden, naar n feestje of film en theater, wijntje drinken, weekendje weg en een wandeling maken van 13 km in Zuid Limburg en nog vele andere dagelijkse activiteiten.

Ik heb af en toe nog fibromyalgie klachten, maar ik heb nu dankzij het Alexander Concept de handvaten om het meteen aan te pakken en weg te werken met metéén positief resultaat. Het is écht een training en ik moet iedere dag deze training (oefening) doen om mijn onbewuste brein een nieuwe snelweg te leren maken. Ik word nog 1 jaar lang begeleidt door een coach en een buddy, dus ook de nazorg is prima. Ik heb nog een slecht geheugen, maar ik vertrouw erop dat ik over een jaar ook weer een artikel of boek kan lezen. Iedere ochtend sta ik dankbaar op dat ik door ‘Ander Leven ‘ mijn leven weer terug heb gekregen.

Ook mijn man en kinderen zijn zielsgelukkig dat ik mijzelf dit fantastische cadeau gegeven heb en dat ze een nieuwe, gezonde en positieve vrouw en moeder terug hebben. Hopelijk is dit verhaal een inspiratie voor andere fibromyalgie patiënten om de moed niet op te geven en om zichzelf dit levens veranderende cadeau te gunnen!

Nu, een half jaar later, kan ik oprecht en vol overtuiging zeggen dat ik mijn volledige gezondheid terug heb! Ik leef weer volop en geniet nog dagelijks van mijn nieuwe, gezonde leven, waarin ALLES mogelijk is. Met t Alexander Concept heb ik blijvend de handvaten gekregen om evt. klachten meteen en met direct resultaat weg te werken.

Mijn leven is weer fantastisch en het is heerlijk om weer iedere dag optimistisch te zijn en te kunnen lachen.

José