energiegebrek

Vermoeidheid stoppen

Ontdek de tools om weer vol energie te leven

Constant behoefte aan rust

Geen stap meer kunnen verzetten, Moe. Hondsmoe. Doorlopend behoefte aan rust; ’s ochtends je bed niet uit kunnen komen hoe graag je dat ook wilt, en ’s middags móet je echt even rusten. Elke dag is een opgave. Op visite gaan of bezoek ontvangen is een ramp. Kleuren, geuren, geluiden, andere mensen zijn je snel teveel. Je wereld wordt kleiner en kleiner. Je wilt zo graag, maar je kunt eenvoudigweg niet meer. Het lijkt je heerlijk om meer dingen te kunnen doen, zoals een flinke wandeling maken, maar van het idee alleen al raak je uitgeput. Alles lijkt een onmogelijke inspanning, waar je de energie niet voor hebt, terwijl je voor je gevoel al zo weinig  doet en zoveel meer rust neemt dan anderen. 

Je voelt je misschien miskend omdat de omgeving maar niet lijkt te snappen hoe ziek je bent. Je arts of behandelaar heeft gezegd dat je er maar mee moet leren leven. Je omgeving roept dat je je er maar overheen moet zetten. We zijn immers allemaal wel eens moe. Maar niemand snapt hoe moe jij bent: moe tot in je botten.

Symptomen van vermoeidheid

Iedereen heeft weleens last van vermoeidheid. Je slaapt soms een nacht slecht, of bent door een hectische periode in je leven wat vermoeider. Maar soms weet je niet waar de vermoeidheid vandaan komt. En blijf je je doorgaans futloos en lamlendig voelen. De meest simpele taken in het dagelijks leven kosten je al moeite en zijn een uitdaging voor je. 

Herken je deze klachten?

 • Uitgeput voelen en doorlopend moe.
 • Simpele dagelijkse bezigheden zijn opeens een hele opgave.
 • Vergeetachtigheid en verlies van concentratie. 
 • Pijnlijk prikkende ogen. Donkere wallen onder de ogen. 
 • Nergens meer zin in hebben. Alles is je teveel. 
 • De emmer loopt snel over. Prikkelbaar.
 • Slecht in slaap komen. Piekeren. 
 • Het gevoel dat je hoofd enkel uit watten bestaat. 
 • Vage klachten, gevoel van ‘zwakte’ bij staan of zitten, die afnemen bij liggen.
Vermoeidheid | depressie, overprikkeld

"Sinds de training ervaar ik eindelijk rust in hoofd en lichaam. Dit maakt de ruimte vrij voor positieve gedachten en gevoelens, welke energie opleveren in plaats van kosten!
Wil dat zeggen dat ik nooit meer moe of down ben? Nee, dat niet. Maar ik veroordeel er mezelf niet langer om, en kan er Stop tegen zeggen! 
Waardoor ik weer volledig functioneer."


Carina - 37 jaar

Long COVID | spierpijnen

"Ik liep een corona besmetting op en helaas had deze besmetting een lange nasleep tot gevolg... Long-COVID. Ruim een jaar had ik last van vermoeidheidsklachten, overprikkeling en spierpijnen. Ik heb van alles geprobeerd; fysio, ergo, diëtiste, psycholoog, longarts, supplementen. Ik ging vooruit, maar het ging langzaam, heel langzaam. Mijn leven stond letterlijk stil met alle gevolgen van dien. Tot de training Ander Leven op mijn pad kwam en mijn herstel pas echt begon. Mijn leven stond uit, maar staat nu weer aan! Blij en mezelf zo dankbaar dat ik deze stap heb durven zetten."


Anne - 39 jaar
Long COVID | energiegebrek
"In korte tijd heb ik diepgaand zicht gekregen op de patronen die bijdroegen aan het in stand houden van mijn klachten. En nog mooier, ik heb nu oefeningen en technieken waarmee ik aan de slag kan om patronen te door-breken. De resultaten zijn verbluffend. Ik voel mij veel beter en energieker dan voor de training en ben veel rustiger en zekerder van mezelf. Ik weet nu hoe ik steeds de oorzaak kan vinden van signalen als vermoeid-heid of stress, waardoor ik de klachten kan stoppen. De training heeft mijn leven in positieve zin veranderd. Een aanrader!"
Floor - 57 jaar

Stop vermoeidheid en energiegebrek met het Alexander Concept

Hoe zou het voor je zijn om jouw vermoeidheid te stoppen? Om weer heerlijk op vakantie te kunnen gaan of zorgeloos iemand te kunnen bezoeken. Met het Alexander Concept krijg je handvatten waardoor je je energie weer hervindt. Jouw energie weer door je heen stroomt, stralend als de zon. Dat voelt alsof je je leven weer terug hebt: je vrijheid om te doen waar je hart naar uitgaat!

Energiegebrek | ME/CVS

“Bij mij is het begonnen met een ziekte, maar hoe het ontstaan is maakt niks uit. Het resultaat telt! Eindelijk mijn leven weer terug!”


Johnny - 28 jaar
Moe | ME/CVS
"Na de diagnose CVS, uitvloeiend uit de ziekte van Pfeiffer, kon ik amper voorstellen dat je zo vooruit kon gaan qua energieniveau. Nu 6 maanden verder, kan ik me amper voorstellen dat ik me ooit anders heb gevoeld."


Linda - 33 jaar
Long-COVID | faalangst
"Een enorme verrijking. Ik heb ontzettend veel kennis opgedaan over het bewuste en onbewuste brein. Een training die iedereen zou moeten volgen of je wel of geen klachten hebt. Een ervaring die mij de rest van mijn leven zal helpen en mijn leven veel makkelijker maakt."

Rian - 48 jaar

weg met stress

Voordelen van het bewezen Alexander Concept

 • Gemakkelijk inslapen en doorslapen. 
 • Voldoende energie gedurende de dag. 
 • Leuke dingen ondernemen zonder te rusten. 
 • Je hebt weer de regie, voelt je vitaal en kunt genieten van het leven.
 • Je hebt technieken gekregen, die een leven lang, altijd toepasbaar zijn.

Wat anderen zeggen

Deelnemer Bart (39 jaar) had long COVID: "Ik was al 14 maanden aan het revalideren van Long COVID met extreem moeizame vooruitgang. Na mijn eerste consult en de training wist ik dat ik niet tegen Long COVID vocht, maar tegen mezelf. Dat was heftig en confronterend. Maar ook de sleutel naar verandering. Binnen 2 maanden na de training kon ik weer normaal sporten, winkelen, naar een restaurant gaan en deelnemen aan sociale activiteiten. Door de goede nazorg en zelfoefeningen heb ik mezelf in de maanden er na naar volledig herstel toegewerkt. De training en de 'Ander Leven sleutels' hebben mijn leven veranderd!”

Moe | laag zelfbeeld

"De klachten die ik heb zijn echt niet zo erg als wat ik lees. Laat staan dat ik genees, ik heb geen ziekte dacht ik nog. Ik ben pas 26 dus veel te jong om aan zo een serieus traject te beginnen, zal ik wel serieus genomen worden?"
Jeroen - 26 jaar
Moe | stress
"Het is bijna niet te geloven maar het is echt waar: ik ben volledig hersteld! Ik ben normaal gaan eten, inclusief gluten en lactose. De continue stress, die in mijn systeem zat, is weg. En ik weet ook hoe ik die weg kan houden.”
Desiree - 54 jaar
Energiegebrek 
"Het is heerlijk om weer dingen te kunnen doen die ik al heel lang niet meer deed. Mijn leven voelt nu als een cadeau in plaats van als een plicht. En wat ook heel belangrijk is: ik heb nu tools in handen."

Manon - 56 jaar

"Ik ben genezen van het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME/Fibro)"

Vermoeidheid | CVS

"Chronisch? Laat je niets wijsmaken! Ik was 2 jaar chronisch vermoeid en bedlegerig. Allerlei therapieën gevolgd maar herstel bleef uit. Ik kreeg de stempel SOLK en een verwijzing naar een speciale kliniek waar ik een jaar opgenomen zou worden. Het idee om een jaar lang verwijderd te zijn van mijn gezin, verscheurde mijn hart en ik kon niet anders dan verder zoeken. Op verschillende fora van o.a. CVS/ME kwam ik de naam Ander Leven tegen. Na het kijken van filmmateriaal, het gestaafde onderzoek en de vele positieve reviews van Ander Leven, heb ik mij direct aan-gemeld. Tijdens de training voelde ik direct herstel en nu (pas 3 maanden later) slaap ik niet meer overdag, wandel ik makkelijk 2 of 3 uur en werk ik weer. Ik heb mijn leven, gezin en relatie weer terug en sta krachtig en positief in het leven. Lees je nu mijn tekst en denk je…te mooi om waar te zijn? Het is waar en het is zo mooi." 

Willem - 36 jaar
Energiegebrek | ziek
"Jarenlang kampte ik met allerlei vage klachten die steeds erger werden: extreme vermoeidheid, malaise gevoel na fysieke inspanningen, overprikkeling, maag- en darmklachten,

Mijn huisarts sprak over een burn-out en CVS. Ik belandde in een vicieuze cirkel waar ik het grootste deel van de dag moest rusten.

Na mijn deelname heb ik mijn leven terug: ik kan opnieuw leuke dingen doen met mijn partner en vrienden, wandelen, huishoudelijke taken...

Zonder de training had ik de vicieuze cirkel nooit kunnen doorbreken. Ik heb nu sleutels in de hand die ik voor de rest van mijn leven kan inzetten.

Volgende maand begin ik opnieuw te werken. Heel spannend… Maar ik heb er vertrouwen in dat mijn lichaam dit aankan. Ik zie de toekomst weer rooskleurig in!"

Cleo - 30 jaar 

Zullen wij kennis maken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.