Fibromyalgie behandeling

Fibromyalgie stoppen

Ontdek de sleutels om pijnloos te bewegen

Bekijk en leer hoe!


Constant pijn op plekken in jouw lichaam

De invloed van fibromyalgie op je leven is enorm: altijd, overal in je lijf is pijn. Die pijn is echter niet zichtbaar aan de buitenkant. Je verbijt je: even doorzetten maar, straks vinden ze me een aansteller. Dus daarom: niet klagen! Maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. Dwars door alle pijn heen. Natuurlijk ben je naar je huisarts gegaan. Die kon echter niets vinden. Je vertwijfeling is groot: ben je nu een aansteller of zien ze iets over het hoofd?! Er zal toch niet iets ernstigs aan de hand zijn!? Had je maar een gebroken been! Dan was het tenminste duidelijk wat er aan de hand is!

Symptomen van fibromyalgie

Pijn in je spieren, botten, op je huid. Een liefdevol bedoelde streling over je arm is pijnlijk, een poosje liggen op één zijde ook. Beweging maakt het erger. Steeds meer plekken in je lichaam laten van zich horen: pijn, pijn, pijn. Het houdt je wakker in de nacht, je maakt je zorgen. 

Herken je deze klachten?

 • Iedere beweging is pijnlijk. Je hebt doorlopend spierpijn.
 • Je ben vaak moe. Je ligt het liefst de hele dag op bed.
 • Je gaat volledig over je grenzen heen en durft geen nee te zeggen.
 • Bang om als een zeur over te komen, dus zeg je liever niets.
 • Je doet meer, veel meer dan je eigenlijk kunt.
 • Bij de minst zware inspanningen doen je gewrichten pijn.
 • Ontspannen lukt niet meer. Je slaapt slecht en opstaan is zwaar.
 • Je voelt je doorlopend overvraagd en overbelast.

Van fibromyalgie naar een ander leven

"Doordat mijn stressrespons nu uit is, heb ik innerlijke rust en volledige ontspanning in mijn spieren en pezen. Hierdoor is de pijn, stijfheid en vermoeidheid uit mijn lijf en ik slaap weer goed, zonder enige medicatie."

José - 52 jaar
"Ik voel me steeds meer verbonden en één met mijn lichaam omdat elke dag opnieuw bevestigd wordt dat ik mijn lichaam kan vertrouwen. Ik voel me mooi, fijn en waardevol en opnieuw mezelf.
Karen - 26 jaar
"Ik heb van alles gedaan (echt van alles!), het hielp soms even maar daarna was het weer zoals het was. Stop maar met zoeken, want deze training werkt! Vaarwel stress, welkom rust en vertrouwen!!"
Tamara - 40 jaar

Stop fibromyalgie met het Alexander Concept

Stel je voor dat je, volkomen onbewust, pijnlijke ideeën over jezelf hebt. Of over het leven hebt. En dat deze onbewuste gedachten een ongelooflijk grote invloed op je leven hebben – zo groot, dat ze je plezier en levenslust volledig ondermijnen. Deze pijnlijke, maar onbewuste, gedachten uiten zich in fysieke pijn. Dat is de wet van behoud van energie.


Met de techniek van het Alexander Concept zul je inzien hoe je bewust en onbewust over jezelf en het leven denkt. Door deze patronen te doorbreken ontstaat er een gezonde geest in een gezond lichaam. Binnen de kortste keren zit jij weer heerlijk in je vel!

Voordelen van het Alexander Concept voor fibromyalgie

 • Je bent in staat om je energie te laten stromen.
 • Weer lekker in je vel. Je voelt je krachtig en energiek. 
 • Je kunt weer genieten van de mensen om je heen.
 • Dingen doen die je wilt, in plaats van moet doen. 
 • Je weet dat je een keuze hebt. Jij bent degene die beslist.
 • Je bent veerkrachtig, vol vertrouwen en kunt omgaan met tegenslagen.
 • Je hebt weer alle bewegingsvrijheid om te doen wat jij wilt.

Jose

52 jaar

Wat anderen zeggen!

"Het was mijn allerlaatste hoop om nog verbetering te krijgen na aanschaf van vele dure hulpmiddelen en een héle lange en dure zoektocht langs huisarts, reumatoloog, chiropractor, fysiotherapeut, psycholoog, revalidatie traject, vele alternatieve hulpverleners zoals regressietherapeut, magnetiseur, natuurartsen, massages, accupunctuur, familieopstelling, EMDR, meditatie/yoga en tot slot maar accepteren dat de rest van mijn leven zich rondom mijn bed zou plaatsvinden. 

Tot ik een folder van Ander Leven aangereikt kreeg! Ik heb nog nooit een completere en totaal kloppende training gehad dan bij Ander Leven."

Zullen wij kennis maken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.