Chronische stress voorgoed verleden tijd

Wat is stress eigenlijk?

Van de meeste stress zijn we ons totaal niet bewust. Stress is namelijk veel meer dan alleen de emotionele stress die we allemaal wél herkennen. Stress ontstaat bij álles waar ons lichaam op moet reageren. Natuurlijk kun je dan denken aan angsten en je zorgen maken, maar ook tijdgebrek, wondjes, ontstekingen en temperatuurverschillen zorgen voor stress.

We krijgen dagelijks ontelbaar veel impressies op ons af. Ook de vele keuzes waar we voor staan kunnen stress veroorzaken. Allemaal factoren die enorm veel invloed op ons hebben en die een stressrespons veroorzaken.

Wanneer je goed in je vel zit kan het lichaam deze stressrespons aan. Wanneer je echter al langere tijd fysieke, emotionele of psychische klachten hebt, kunnen lichaam en geest het niet meer verwerken. Er ontstaat dan een vicieuze cirkel en de stressrespons is chronisch geworden.

Deze chronische stressrespons is de oorzaak van veel klachten. Wij leren je hoe je dit kunt stoppen. Vanuit onze eigen ervaring begrijpen wij als geen ander wat emotionele bagage, stress, tegenslag of energiegebrek met een mens kan doen.