Slapeloosheid stoppen

Ontdek de sleutels om ontspannen te slapen

Moeilijk in slaap kunnen komen

Niets is zo ondermijnend als een doorlopend tekort aan slaap, en dat soms al jaren lang. Om hopeloos van te worden. Niet slapen haalt de pit uit je bestaan, iedere dag opnieuw. Doorlopend ben je bezig met de gedachte aan de komende nacht: zou je wel slapen? Zul je morgen uitgerust genoeg wakker worden om alles wat op je programma staat te kunnen volbrengen? Doodmoe ga je naar bed en dan toch lig je nog uren wakker. In je hoofd blijf je maar malen over kleine of juist hele grote dingen: je gedachten zijn niet te stoppen, nooit is er stilte. En in die stroom van malende gedachten denk je doorlopend: zie je wel, ik slaap niet vannacht. Hoe ga ik het morgen redden..? Je komt in de stand ‘overleven’ in plaats van voluit te leven.

Symptomen van slapeloosheid

Te weinig of slecht slapen kan veel invloed hebben op je dagelijkse activiteiten en je functioneren. Een overvol hoofd, stress en spanningen, maar ook lichamelijke klachten als pijn kunnen de oorzaken zijn van een verstoorde nachtrust. 


Herken je deze klachten?

 • Je hebt moeite met inslapen en ligt urenlang naar het plafond te staren. 
 • De hoeveelheid slaap is niet wat je zou willen. 
 • Midden in de nacht wakker worden en dan de slaap niet meer kunnen vatten.
 • Hoe moe je ook bent, je kan de slaap niet vatten.
 • Een glaasje melk, een meditatie of een boek lezen helpen niet. 
 • Overdag ben je zo moe dat er weinig uit je handen komt.

Van slapeloosheid naar een ander leven

"Mijn slaappatroon is verbeterd en, nog veel belangrijker, de mist waarin mijn leven door de vermoeidheid was gedompeld is opgetrokken om ruimte te maken voor een ander leven."
Ruben - 58 jaar
"Tijdens de training viel het ene na het andere kwartje en werd mij heel duidelijk hoe het bij mij zat. Het gaat als vanzelf, je wordt als meegenomen op een reis, een reis naar een Ander Leven."
Christianne - 47 jaar
"Ik ga 's middags niet meer naar bed, ik onderneem overdag en 's avonds weer leuke dingen, ik kan de energie van mijn 2-jarige zoontje weer bijbenen en ik slaap de hele nacht door." 
Inge - 35 jaar

Stop slapeloosheid met het Alexander Concept

Ooit ergens in je leven (en dat kan al heel lang geleden zijn), is er iets gebeurd, waardoor je je onveilig hebt gevoeld, of ergens heel erg van geschrokken bent. Hoewel de schrik of het gevaar al lang verleden tijd zijn is dat tot je onbewuste brein niet doorgedrongen. Wanneer ook je onbewuste brein het seintje krijgt dat je veilig bent, kan je eindelijk slapen als een roos en uitgerust wakker worden. Het Alexander Concept geeft je het vermogen om met een simpele techniek het sein eindelijk op ‘veilig’ te zetten: wat een rust!

Voordelen van het Alexander Concept voor slapeloosheid

 • Een goede nachtrust, de voordelen zijn eindeloos...
 • Scherper en alerter tijdens de dag.
 • Je gaat gelukkiger door het leven en hebt meer energie. 
 • Goede nachtrust zorgt voor meer creativiteit op alle fronten.
 • Je uithoudingsvermogen verbeterd. 
 • Je korte lontje naar partner en/of kinderen verdwijnt.
 • En bovenal, je gaat je weer jezelf voelen.  

Colette

52 jaar

Wat anderen zeggen!

"LIFE CHANGING. Herstellend van eierstokkanker en al jarenlang allerlei stressklachten zoals slapeloosheid en tinnitus. Wat een waardevol traject is dit! Vooral hoe het opgebouwd is: van het individueel consult naar de 3-daagse en daarna allerlei handvatten om het geleerde te integreren in je dagelijks leven. En dan nog de verdiepingsdag. De combi van liefdevolle aandacht met kennisoverdracht, praktische oefeningen en ervaringsverhalen zorgen ervoor dat ik nu mijn slachtofferpatronen herken en weet hoe ik eruit moet komen! Ik wordt opgewekt wakker en heb het (zelf)vertrouwen dat ik de verandering kan doorzetten."

Zullen wij kennis maken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.