Migraine

Een barstende koppijn, geluid en licht zijn ondraaglijk. Als je migraine hebt wil je ieder contact vermijden. Voor sommigen betekent migraine: dagenlang wegkruipen in een hoekje waar geen enkele prikkel je bereikt. Zelfs een liefdevol aangereikt kopje thee lijkt al nauwelijks te behappen. Je weet nooit van tevoren wanneer het komt, maar één ding weet je zeker; wanneer je stress ervaart laat de migraine niet lang op zich wachten, en dát-ie komt, dat weet je ook. Daarom voel je vaak angst dat je, wanneer je een belangrijke afspraak hebt, een aanval zult krijgen. En dat je het dus zult moeten afzeggen. Zo beperkt de migraine je vrijheid om je leven in te richten zoals je zou willen. Natuurlijk kun je medicatie gebruiken. Ze zijn weliswaar niet onschuldig, die pilletjes, maar het helpt. De medicijnen verzachten de aanval, maar je moet er wel op tijd bij zijn! Neem je ze te laat in, dan breekt de aanval genadeloos door. Dus ben je doorlopend alert: voel ik iets? Moet ik medicijnen al nemen?

Wij voorspellen de toekomst door het verleden te herhalen. Dat doet iedereen, want dat is nu eenmaal een standaardstrategie van ons brein. Wanneer je een nieuw toekomstbeeld creëert – een prettig beeld vol rust en ontspanning – pakt het brein voortaan die draad op. Het herhaalt dit prettig patroon, behulpzaam en rustgevend. Met alle positieve, zelfherstellende gevolgen vandien!

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Ik was bang dat mijn klachten niet ernstig genoeg waren, dat het bij mij niet zou werken. HET werkt. Ik ben ontspannen, voel me vrij, ik laat me zien en ik laat me horen. Geen hoofdpijn en ik slaap weer heerlijk.” read more

Sacha51 jaar - had migraine

“Ik ging eigenlijk alleen de training volgen om over de burn-out heen te komen, en wat ik terug heb gekregen is zoveel meer. Ik ben gaan leven in plaats van overleven.” read more

Charlotte42 jaar - had burn-out, migraine, faalangst en laag zelfbeeld

“Het Alexanderconcept is zo fundamenteel waardevol en effectief, dat ze het op elke middelbare school zouden moeten aanbieden!”
read more

Isabel45 jaar - had fibromyalgie, ME/CVS, migraine, slapeloosheid,